Gå till innehåll

cyny

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sara
  • Stad
    Skövde
  • Akvarievolym
    80

cyny's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ingen som vågar sig på att försöka råda oss nybörjare som vill djuren väl?
  2. Ok men vad tror ni om dessa invånare till vårt 80L : 1 - Wetmorella tanakai Ett par - Gobiodon okinawae 1 - Elacatinus oceanops 1 pepparminträka 1 eldräka 1 putsarräka 5 sandsnäckor Är det en bra ihop sättning eller orsakar den misär, problem etc? Kan dom trivas tillsammans i ett 80 L kar eller blir det för mkt? Mvh cyny & mikoto
  3. Kan man ha fler räkor om man har en pistolräka? Tänker då på att de i det vilda så äter de andra räkor bland annat. Eller låter de andra räkor vara så länge de är mätta & belåtna? Vi är nu inne på detta spåret angående invånare till akvariumet: 1 - Wetmorella tanakai Ett par - Gobiodon okinawae 1 - Elacatinus oceanops Och ett par räkor kanske tex: pepparmintsräka, eldräka, & putsarräka. Vi skulle gärna ha sandsnäckor också. Vi funderar på att beställa från trition, 1 pepparminträka, 1 eldräka, 1 putsarräka & ett 5 pack sandsnäckor. Vad tror ni om det? Vad tror ni om detta? Är det en bra combo eller blir det dumt?
  4. Ok, så inte ens ett par amphiprion ocellaris skulle ha det bra? Jag vet att det varierar men hur fort växer de upp till fullvuxna skulle ni uppskatta? Angående mina funderingar på invånare: Jag gillar Amblyeleotris aurora, Elacatinus prochilos,Elacatinus multifasciatus, Chrysiptera taupou,Pomacentrus coelestis, Centropyge Argi etc. Men det är självklart att jag förstår att många utav dom inte skulle trivas i ett 80 L och till och med vantrivas. Jag vill ha invånare som fungerar bra ihop och som trivs på den ytan. Därför söker jag altenativ till invånare i 80 L- Inget är bestämt utan alla alternativ är välkommna - Tips på invånare överhuvudtaget är välkommet;)
  5. Jag personligen skulle ju absolut vilja skaffa en symbios kombo mellan en pistolräka och en gobi då jag älskar de små liven =) Men jag tycker det låter som väldigt mkt i ett 80 L kar, ett clownpar, en pistolräka, en goby och ngt mer? Det jag tänker mig i karet är ett clownpar, ett symbiospar mellan en pistolräka & en goby, samt kanske någon mer räka, en putsarräka eller kanske en pepparminträka? Men jag tycker ändå det känns mkt i ett kar på 80 L. Jag har 3 söt vattens kar hemma och då salt vattens invånare brukar vara aggresivare både i temprament och revir så är jag orolig så att det inte blir för mkt. Vi har tänkt köra på 80 L tills vi har flyttat och kan skaffa oss ett större. Men jag har ingen erfarenhet av salt överhuvudtaget nästan, så se mig som en blåögd nybörjare. Jag vill lära mig så mkt som möjligt om salt självklart då vi börjat med det men jag månar även starkt om de framtida invånarna.
  6. Hejsan, jag & min pojkvän (mikoto här på sidan) har ett 80 L som vi funderar på vad vi skulle kunna ha för invånare i. Vi funderar på ett clown par kanske men frågan är ju om de kommer trivas? De två sorterna vi funderar på isf är de två som är minst, antingen amphiprion ocellaris black eller amphiprion ocellaris. Jag söker tips och råd angående att ha någon att de två ovanstående clownerna i karet och alla förslag på andra invånare är självklart hjärligt välkommna;) Hur många djur kan man ha i ett så pass litet kar? I karet huserar just nu 3 st eremiter & några koraller, förutom smådjur som följt med köpt ls: Okänt antal ormsjöstjärnor och okänt antal utav en sorts sjöstjärna som är ca som en femtioöring i omkrets inräknat armarna som är vita. Diverse små djur lever även i karet på ca 0,1-2 cm, vilka är små maskar i rött & brun svart, små räkdjur, någon rörmask etc. Vårat 80 L:
×
×
  • Skapa Ny...