Jump to content

Astvinr

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Markus
 • City
  Falun
 • Akvarievolym
  30
 • Akvarie mått
  25 25 30
 • Akvarietillverkare
  Aquatic nature

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Astvinr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Har kikat runt lite efter akvarium som påminner om detta akvariet i klippet med egen filterkammare men inte hittat något, tips på butiker som antingen kan bygga ett eller som säljer?
 2. Refraktometrar måste kalibreras då och då. Ta lite osmos vatten och droppa på, sen skruva på skruven tills du hamnar på noll. Sen kan du prova att mäta salthalten igen. Trist med så mycket problem som nybörjare, hade det jag med. Men kämpa på så kommer du nog igång ordentligt.
 3. Nu är vattennivån lite låg för tillfället då vattenpåfyllaren inte slagit igång. men ungefär vid kanten där ovanför vattenytan.
 4. Den ska vara högt uppe. På mitten av den gråa/svarta plastlisten under locket, d.v.s vid kanten där . Lägger upp en bild när jag kommit hem om inte någon hunnit före.
 5. CA kan inte stämma. Det skulle ha kommit ur vattnet och gjort en dimma i karet som sjönk till botten. Det skulle krävas mycket mer Mg för attt hålla så hög CA. Skulle testa ditt CA kit hos en kompis eller i butik. alternaiv prova att mäta igen
 6. De är nattaktiva så passa på när karet är nedsläckt. Sjunkande mat brukar få ut dem också, om nu inte fiskarna får tag på den innan maskarna.
 7. Det får bli att göra så, tack för tipset:)
 8. Hur mycket skall aktivt kol sköljas? Har sköljt det i 5-10 min nu men det släpper fortfarande lite ifrån sig, inte så det syns när jag sköljer men tillräckligt för att det ska färga av sig när jag lagt ner det i filtersockan.
 9. Det är oerhört mycket damm i den sanden/gruset. Skulle föreslå att du sköljer den ordentligt. Ingen aning om det är farligt, men dammet försvinner ju inte när man väl slängt ner det i karet om man inte suger upp det.
 10. Sitter och funderar på ett själv. Även utan rabatten så är ju 700 kronor inte speciellt mycket. Undrar dock om det skulle bli för mycket för mitt 30 liters som är 30 cm djupt.
 11. Var länge inne på att använda mig av balling (i framtiden) för att tillgodose LPS/SPS med calcium. Nu har jag dock fått upp ögonen för kalkwasser och det verkar vara förvånansvärt enkelt och nästan omöjligt att misslyckas med om man kör det via ATO'n(om man nu inte suger in bottensatsen). Då mitt blivande kar är ca 230 liter så borde jag inte heller behöva använda mig av någon calkreaktor som skulle ta upp väldigt mycket plats. Skulle vilja höra vilka för och nackdelar kalkwasser har mot balling, kostnader funktioner. Jag är framförallt intresserad av att höra från de som provat båda metoderna
 12. Wow, vältätad sockerbit. Är grejerna jordade?
 13. Ja frågan kvarstår dock om hur många liter en sådan säck innehåller.
×
×
 • Create New...