Gå till innehåll

UffeEmma

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Skänker bort: 2 Clownfiskar 2 Damseler Ett antal Kynaträd som sitter fast på levande sten. 1 Sjöborre 2 Putsaräckor Skänker detta pga kan ej ha akvarium i min nya lägenhet då det tar för stor plats. Skulle uppskatta någon som kan hämta snabbt för dessa saker lever just nu endast i en stor plasthink med saltvatten. Så de har just nu ej skummar eller pump. Vill verkligen inte att något dör då jag tycker att dessa förtjänar ett bra liv.
  2. Hej, Vi har nyligen köpt en blå sjöstjärna. Vet någon vad detta är som har börjat komma ut från armen idag? Svälter den? Mvh Ulf och Emma
  3. Tack, med hjälp av snäll kniv och händer fick jag loss den, foten satt liksom fast inuti en håla...dock så ser den väldigt hopsjunken och ledsen ut, hoppas den repar sig =/....
  4. är två stycken såg vi nu imorse, oki får försöka med en pump , tack för svaret =)
  5. Ber om ursäkt för att bilderna är vridna, hittade inte riktigt hur jag skulle vända dem =/ Men som rubriken lyder,tror våran bta anemon har delat sig,bifogar en före och efter bild, vad tror ni? Om så är fallet hur får vi loss den ena för försäljning? Före... . Efter.. Tack på förhand =)
  6. Måste bara säga stort tack till er:) Gav mig på att verkligen tvätta och ta bort saltavlagringar. hade satt sig som en propp på ett ställe och nu allt rent. Samt jäklar vad det blev fart på skummare. Som helt ny och skummar som en raket
  7. Yes slangen från pumpen till den gråa lilla dosan som sedan tar in luft. Dock av nyfiken het. Vad är det egentligen den där gråa dosan gör? Är det något inutei den?
  8. Tackar. Ja detta kan vara något. Det ser ut att vara lite avlagringar där så ska testa med det
  9. Vilken slang menar du? Den som går från pump till skummaren eller själva luftslangarna som går in till pumpen? Ska jag då köra den lite i ej saltvatten eller bara försöka rengöra?
  10. Hej. Har en Instant ocean 400 skummare som jag nu tror är lite trasig någonstans. Men någon som vet vart den kan vara sönder och om man måste ha en reservdel eller om man kan fixa något själv? Det som är att den skummar mindre bubblor än förut samt desutom större bubblor som mest åker till botten i skummaren och sedan ut i akvariumet. SÅ minoriteten av bubblorna åker uppåt. Kan det kasnke vara en graå delen som går från luftslangen och sedan till pumpen eller kasnke "pinwheel" i pumpen? I sådanafall vad kostar sådana extra delar och vart köper man dem? Någon som vet? Tack på förhand.
  11. Hej. Undrar hur man kopplar en Instant Ocean 400 skummare om man vill ha den utanför tanken. Men Slangar borde väl fungera? Mvh Uffe o Emma.
  12. Nope följde ej med någon pump till summaren och det är inget veck eller liknande på slangen. Har ni någon bild på hur en skummare ungefär som denna ska vara kopplad?
  13. Hej! Vårat akvarium har nu stått igån ett tag och vi undrar om vi har kopplat skummaren rätt. Hittils har det inte skumat någonting. Bilden nedan visar hur vi har kopplat skummaren med den lilla plastslangen till träbiten på undersidan av skumaren från cirkulatiopnspumpen. Är detta rätt eller fel? Tacksam för svar. Mvh Ulf o Emma.
  14. tackar för svaret, känns som att det inte är något man vill få för mycket av...
  15. Har fått ett ex antal små vita sjöstjänor som kom med den levande stenen, är ca 2 mm i Dm.. Så vad är detta? Någon som vet? tacksam för svar =)
×
×
  • Skapa Ny...