Jump to content

Husvagn

Medlem
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Andreas
 • City
  Hässleholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Husvagn's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. Jo, det blir en hylla av något slag mellan väggen och karet, där jag också kommer dra kablar från ovansidan mer än så har jag inte tänkt på det Hur långt under karets kant ska man ha ytavrinningskanten ?!
 2. Tänkte ha mest större fisk.. Har en drake(volaitans) som är väldigt mörk i det bruna, en zebramuräna(gymnomuraena zebra) och en stjärnmuräna i mitt gamla kar som kommer flytta över i det nya. I korallväg tänkte jag mest ha lättare koraller, mjukisar och någon lps. Rent estetiskt hade det nog funkat skitbra då det ska vara en väggavdelare i mitt svart-inredda vardagsrum. Men jag tänker mer praktiskt, typ repor i glaset vill man ju gärna undvika Blev som sagt avskräckt efter ett par utländska forum, men om någon har lite positivare erfarenhet kanske det är ett alternativ ändå!
 3. Efter lite läsning på andra forum har jag kommit fram till att det nog inte är någon värst bra idé.. Mycket för att det reflekterar ljuset avsevärt sämre än ljus sand, men också för att flera skriver att dom har haft metaller i sin svarta sand vilket har gjort så att sanden fastnar på magnetskrapan och repar rutan..
 4. Någon som har testat, eller vet något om det? T.ex. http://www.deepoceanshop.dk/dekoration-bundlag/sand/aragalive-hawaiian-black-9-07-kg.html
 5. Jo, ditt kar var ett av dom som väckte idén i början, riktigt snyggt! Har läst igenom tråden din ett par gånger redan, mycket inspirerande. Kommer bli grymt! Blir nog samma sak då ja, med lackfärg.. Hur stora hål borrar man för 32mm repektive 40mm rör ? Hur har ni gjort vid golvet? Ligger reglarna bara rakt på? Tack!
 6. Hejhopp! Nu börjar det bli allvar av mina drömmar om en rumsavdelare, men eftersom jag har köpt mina andra kar "färdiga" har jag aldrig planerat något själv- och det är där jag är nu! Till att börja med måste jag tacka för information och idéer från andra trådar här på forumet! Med touchpad och paint kunde jag klistra ihop en något så när skalenlig överblick: (grönt är soffan, som kommer stå med ryggen mot karet. Brevid(ovanför på bilden) karet är ett skåp på 30cm där jag även tänkte dra kablar.) Tänkte bygga en hel vägg, från golv till tak med skåp brevid, under och över karet. Under kommer också en sump tryckas in.. Till mina funderingar då: Var på väg o beställa ett kar med måtten 250x50x60(LxBxH), men eftersom rummet inte är mer än 4m brett och pga. fönsterna på långsidan tror jag att det hade känts väldigt trångt mellan fönster och akvarium. Ändrade mig därför till måtten 220x60x60. Får flytta på termostaten till golvvärmen för att få in den bredden, men det kan det kanske vara värt. Där är mitt första problem- Golvvärmen. Det ligger vattenburen golvvärme i ~3cm tjock betong precis under parketten. Därunder ligger frigolit. Blev lite bekymrad att betongen kanske spricker av vikten från akvariumet? Nästa bekymmer är ytavrinningen.. Kommer beställa karet med ytavrinning på kortsidan som sen kommer ställas mot skåpet och väggen. Men hur många och hur stora genomföringar ska man ha? 3x32mm är jag inne på- Då 2 ner till sumpen för att få det ljudlöst och för lite extra säkerhet, sen ett för returen. 32mm för att det känns som en lagom storlek Kablar kommer som sagt dras utanför. Sen är det stommen. Tänkte bygga av vanliga reglar med en målad mdf-skiva under karet.. Bör jag måla reglarna också? Fläktar för ventilation tänkte jag sätta 2 stycken både i ovandelen och underdelen, en på kortsidan mot fönstret som blåser in och en på långsidan närma skåpet som blåser ut för att få igenom ordentligt med luft.. Under sumpen, vad gör man där? Ännu en mdf-skiva på understa regelverket? Börjar med det, kommer fylla på med fler frågor efter hand, och kanske lite bilder med! Kom gärna med funderingar, idéer och tips, allt är välkommet! Tack på förhand!
 7. Vad är det för räka du har sa du? Ont. Jag har haft en boxarräka och en sexy tillsammans i snart 2 år, och det har funkat fint!
 8. Finns speciellt snabblim för akvaristik, men jag har kört med vanligt loctite super-attack snabblim o de funkar precis lika bra för 1/3 av pengarna.. Vågar dock inte ansvara för något, men som sagt- jag har använt det o mitt kar har inte stupat ^^
 9. Jag hade en svart innan, som nu verkar blivit mat då jag inte har sett den på länge.. Enda skillnaden jag märkte var att den var snabbare än dom vita.. Har för mig att det är så att dom är från olika ställen!
 10. Bra frågor där, med rätt svar på dom hoppar nog jag också på! På 2an kan ju nästan jag svara kom jag på- det är väl lite det som är grejen? Att man kan styra varje "del" för sig? Sent from my iPad using Tapatalk HD
 11. Är väl bara färgerna på LEDarna vad jag har förstått, fler blå i 16000'n.. Finns info på maxspect-sidan! Jag beställde iaf 16000-modellen!
 12. Beställde en från triton! Får väl se när den kommer, återkommer med betyg! Sent from my iPad using Tapatalk HD
 13. Hejhopp.. Hittar inte mycket på forumet om Maxspects kommande ramp Razor(http://www.maxspect.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=21).. Vet att den inte har släppts än, men hur tycker ni som är lite insatta den verkar? Ser man till priset(4750:- på triton) i förhållande till ljus så är den ju riktigt billig jämnförelsevis.. Skulle kanske funka bra till ett percula 90(~90x50x60, ~280L), eller det finns annat i samma prisklass som kan konkurrera?
 14. Inte en aning om hur djupa hålen är, tyvärr. När jag kom låg där redan taggar i halva karet och muränan hade väl börjat ge upp, var inga taggar som satt i honom då vad jag kunde se.. Men den äter än och är pigg och glad så det är nog lugnt! Värre med sjöborren som har suttit i samma hörn sedan incidenten....
 15. Tjosan! Är inte direkt påläst på dedär med led så: skulle 190w från Key LED vara nog till ett kar på 280L? Tänkte mig 2 stycken "Nano slim"(75w var) och en "SPS Power bar"(40w) Länk till ramperna: http://www.fish-street.com/key_aquarium_led_lighting_europe_version (info står en bit ner) Måtten på karet är 90x60x61! Sent from my iPad using Tapatalk HD
×
×
 • Create New...