Gå till innehåll

alf__

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hallå! Ser superfint ut! Kör du efter lite "minimalist"-stuk? Har själv det i mitt 167L!
  2. Hej! Har ett 167 kar som varit igång i 2,5 år. Där clownerna verkar har stormtrivts för dom har lagt ägg i ett halvår. Nu verkar det som att honan har blivit sjuk, den började se lite hängig ut igår, och nu när jag tittar in i mörkret så ligger den lågt i sin kruka och flämtar kraftigt. Hanen ser ut att vara OK men håller sig i närheten. Jag har bara haft levande sten än sålänge, men för två veckor sedan så flyttade jag in en liten xenia sp. Den verkar också trivas. Kan den ha något att göra med clownen? Tips?
  3. Hallå! Verkar som att "äggen" fortfarande är kvar efter natten. Dock så tänds inte lyset förrän 18.. Har läst på lite och bestämt mig för att om dom fortsätter med detta regelbundet, så ska jag sätta igång ett litet yngelkar, och ge mig på allt med rotifiers! Vore superskoj att försöka lyckas odla några stycken. Nästan oansvarigt att inte försöka
  4. Hallå! Tack så mycket. Youtube, såklart: http://youtu.be/0RRNO8x2amM
  5. Hej alla! Länge sedan jag skrev här inne. Men nu har det hänt. Clownerna jag har haft i mitt kar i över två år har börjat leka. Ikväll! Tyvärr var jag helt oförberedd på detta. Men tänkte kolla med er om det finns något man kan göra för att öka på chansen att någon ska överleva. De går i ett kar som är strax över 167L och är ensamma fiskar. Finns bara sniglar och så klart borstmaskar i stenarna i övrigt. De har lagt äggen i en kruka! Har för mig att man egentligen ska flytta dem till ett litet kar och sedan ha i någon slags näring. Som sagt är inte så påläst om clownyngel Har en film, men tyvärr inget sett att ladda upp den på! :/
  6. Tack för ditt svar! Tänker du på TDS-mätare? En sådan rackare har jag ej. Men misstänker att åtmonstonde förfiltrer är shot. Det är nog inte gjort för att klara sådant vatten hehe //Daniel
  7. Hallå allesammans! Igårkväll körde jag igång osmosen för att fylla på mina dunkar, och imorse märkte jag att kommunen börjat att spola ledningarna, totalt missat denna nyheten. Så de har troligen kört i sig 4 timmar av äckligt brunt vatten. Det producerade ser jättefint ut. Men misstänker att min fina "maskin" har tagit stryk av detta? Bör jag byta alla filter i den eller vad tror ni? Kanske bäst att slänga det producerade vattnet med? Föresten, är det någon som vet om det finns "boost" pump att få tag i till osmosen? Misstänker att jag har lite lågt vattentryck, då det tar cirka 7-8 timmar att fylla en 25-litersdunk Hittar inte exakt modell, men det är en aquatic nature, mest lik den som heter "standard s" MVH Daniel
  8. Wow vilket tips! Testade idag i samband med vattenbytet, funkade klockrent med tidningspappret. Mediamarkts reklamblad strök med;) Japp tunzen får det bli. Var kan man läsa på om hur ett kolfilter fungerar? Fördelar och nackdelar. Låter ju sunt att utnyttja tunzen fullt ut nämligen:) Behöver det vara en modellanpassad påse eller är de universala?
  9. Du det var ett bra tips! Tänkte bara, kan inte trycket vara giftigt för vattnet? från vanliga dagstidningar alltså. Vad tror du om Tunze-produkten? Tycker den verkar optimal, och någon slags ytavrinning är väl bäst att ha märker jag.
  10. Tack för tipset! Säljer dom akvariegrejjor? Coolt! Dock finns ingen i närheten av mig! Hallå Tedd! Haha Japp visst äre. Men De funkar att bo här året runt med! Har en saltvattensbutik i kalmar som jag har handlat allt av, men han verkar inte ha. Kanske kan ta hem. Skulle vilja ha denna väldigt kvickt dock! Tack för länken, men vill nog helst ha Tunzen som du länkade till, då jag dessutom kan koppla till deras kompatibla skummare i framtiden ifall jag bestämmer mig för att ha en sådan. Har kollat med både triton och bioted, men verkar tjurigt.
  11. Tack för era svar! Det ser inte ut som någon film, utan mer som små korn! Tedd tack så mycket för länken, precis en sån lösning som jag letade efter! Hittar dock ingen svensk handlare som har dem, något tips? /Daniel
  12. Hallå! Nu har akvariet varit igång sedan i somras och de funkar finfint! Dock har jag problem att jag får damm, är övertygad att det är vanligt damm från rummet, på ytan! Har ni något tips på att få bort det? De går ju att suga lite när man byter vatten men de är inte så effektivt! Tack på förhand! /Daniel
  13. Haha, ja ditt är det lite värre med! "Gör ett 20% vattenbyte. Jo hej du! ;)" Tack så mycket för ditt tips, ska def röra runt lite hos clownerna i eftermiddag. Vad skulle du rekommendera för städpatrull? Helst någon som äter maskar också haha! är livrädd för dem efter att ha sett diverse monster här på forumet!
  14. Tack för din hjälp! Jag avvaktar lite helt enkelt! ska jag röra runt lite i sanden för att få de att dölja lite, eller ska jag bara låta de vara? Hur många veckor ska man våga låta de gå? Det är 167 liter! Inte så stort så det är ganska hanterbart att få ur sanden om det skulle behövas.
  15. Det är mycket bra tips du kommer med! Ett rör låter som det smarta alternativet! Kan tänka mig att det isolerar lite av det som ryker omkring med. Vet inte om clownerna simmar så bra i rent grus! haha Jag har endast två stycken turbo-sniglar i där nu. Men de koncentrerar sig enbart till stenarna! Karet har gått cirkus 3 veckor med LS nu. Jag vill ju gärna ha den sanden, dock så förstår jag ju att det troligen inte går att hålla den sådär vit och crisp som den en gång va? Det är lite synd, för det var riktigt riktigt fint! Sanden är köpt hos dem, och han sa att den var salt-säker.
  16. Hallå! Väldigt tacksam för ditt utförliga svar! (Vem har inte suttit för sent på forumen? ) Då är det nog bäst att försöka byta sanden i det närmaste. Det bästa tycker jag vore om man kunde suga ut den med en vanlig hävertsugare. Det borde väl gå om man tar det i portioner? Vill helst inte hålla på att gräva. Men antar att clownerna måste ut i en balja medan jag lägger i den nya sanden?
  17. Där är du ju! Min kompass i saltdjungeln! Jag tror att det jag ser (som inte syns särskilt bra på bilden) är någon slags brun alg? För om jag verkligen koncentrerar mig på sandnivån så kan man se små hårstrån sticka upp från sandkornen. Och de byggs på lite för var dag. Dock av någon lustig anledning är det nästan enbart koncentrerat mellan stenarna, i mitten av karet! Funderar på om det kan vara för att det helt enkelt är dålig cirkulation på vattnet mellan stenarna? Eller står en alg-explosion för min dörr? Jag har två stycken turbo-sniglar i nu. De är till synes ganska effektiva att ta hand om stenarna, men tämligen ointresserad utav sanden! Tyvärr är karet helt kantlöst. :/ då lär det väl var akört med ditt tips där antar jag? Fick du mitt PM föresten? Hallå Sunny! Hörredu, sanden är verkligen inget märkvärdigt, och det kanske är helt fel i att ha i sådant i ett sånthär kar. Det är grus för akvarium. Säkerligen ämnat för sötvatten. Jag tänkte att det ser ju exotiskt ut, iaf ett par veckor in i driften! Hoppas dock att det inte ställer till något extra problem för mig?
  18. Får nog tänka om lite med mitt vattenlager! Kör nog på en: http://www.jula.se/vattentunna-795998 Så att jag kan doppa en pump där i utan problems!
  19. Tack för ett mycket bra tips! Klarar den även att ha en slang på insuget som gör att du inte behöver doppa den i dina kannor med osmosvatten? Eller det kanske inte går? :S
  20. Har du tips på någon? Denna jag köpte har onekligen fett i sig..
  21. Hallå! Tack alla för eran input! Framförallt slog det ju mig aldrig smörjmedlet i pumpen, så jag sprätte upp den, och mycket riktigt, det är något slags fett i den. Nu är jag mycket glad att jag bara har testflyttat lite vatten med den. Den försvinner såklart! Vad har ni för pumpar för att flytta vatten?
  22. Är det placerat på den vita randen? Haha nu känner jag mig duktigt dum!
  23. Hallå! Tänkte bara att jag var tvungen att fråga detta! Jag har haft mina clowner nu sedan i fredags, och allting verkar funka jättebra. De äter som tokar, och är pigga. Men enda sedan jag fick dem har jag funderat på va de har för "bucklor", längst fram på den främsta vita randen, i höjd med ögonen. Båda har det likadant. Jag kan inte tänka mig att de är prick. (Framförallt hoppas jag inte det) De är lixom lite ojämna precis där, medan de är jätte släta och fina överallt annars. Någon mer som har detta på sina clowner? Amphiprion ocellaris. Nämnas bör att de är bara barnen! de är väldigt små, och köpta som små. Tyvärr är det inget som fångas på bild detta. Men de är betydligt större än några vita prickar som kan se om man söker efter pricken här på forumet. Och som sagt, de är bara koncentrerat till detdär stället på båda.
  24. Hallå! Börjar få lite missfärgning på mitt grus (Det var väl att vänta när man köper sockervitt iof!) Det ser inte riktigt ut som alger, utan mer kanske något smuts som kommer från LS'en. För det är mest koncentrerat mellan dem, och det ser ut som det "färgar" av sig på gruskornen. Finns det något djur som gör gruset lite finare igen? Jag har två turbosar i, men de är mest intresserad av LSen. Vet inte hur tydligen bilden är, för man ser inte så mycket utav den finkorniga missfärgningen, men någon här har säkert koll!
×
×
  • Skapa Ny...