Gå till innehåll

accsel

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hittade nyss ett gäng (5-6 st) långa trådar på en nyköpt korall som jag först trodde var alger, men som sitter fast och ständigt drar ihop sig hastigt, vad är det för något?
  2. jo, bilden är några dagar gammal, nu är de hopskrumpna och börjat lösas upp, de har aldrig slagit ut igen.
  3. Tack, hade redan läst den tråden, Jag har haft problem en lång tid med akvariet och allt jag tillsatt har dött, kan det vara så att tidigare koraller har avgett gift i akvariet? skulle de då kunna påverka den här palythoan? ca 6 veckor sen tillsattes 3 fraggar, bla. kenyaträd, som upplöstes helt i vattnet. Har ju dock en eremit som lever och trivs i karet.
  4. Läst runt lite om att många mjukkoraller innenhåller ett mkt farligt gift, palytoxin, som kan frigöras i akvariet och förgasas i luften, och särskilt typer av palythoa, härligt att man inte kan få reda på det i butiken!! Har iaf en döende palythoa (bra mkt sämre skick än på bilden) och undrar om jag bara borde ge upp den och slänga den innan gör skada i akvariet eller dödar mig i sömnen? attachment.php
  5. Mitt kH är alldeles för högt, kan man sänka det på något sätt och vilka parametrar hör ihop med detta?
  6. japp, salt stadigt 1.024, temp 26°C men det har varit så hela tiden med, inga snabba svängningar
  7. ingen som har något tips annars? Den mår ju dåligt var som i akvariet så beror inte på placering iaf, den blir sämre och sämre. aja, räkan blev ju mat för eremiten i alla fall, dyrt i längden med den kosthållningen.
  8. Köpte igår en putsarräka samt en mindre mjukkorall, räkan gav upp och blev uppäten av en eremit, och korallen har dragit ihop sig och vill inte "blomma ut" och börjar långsamt lösas upp i kanterna. Funderar på att lägga över den tillfälligt i helt nyblandat vatten om det är skadliga ämnen i, eller kommer det bara stressa korallen mer än det gör nytta? Finns det något jag kan göra för att rädda korallen? Har ett litet 31L akvarium med bra temp och salthalt, trott att jag haft problem m syresättning och kör därför nu 2 pumpar mot ytan, så här ser korallen ut i nuläget:
  9. Hej, tänkte fråga eftersom du bor i Uppsala, om du har något till salu i akvarieväg, eller eftersom jag startar upp ett litet akvarium, har några koraller etc. att sälja?

    MVH axel

  10. Är ännu inte så van vid saltvatten och har problem iom att jag har ett kar på endast 31 L, jag byter något oftare vatten än /7 dagar men en del vatten hinner ju dunsta bort och salthalten mkt svår att hålla på en jämn nivå. När jag har en hink färdigblandat är det mkt lägre salthalt i det nya vattnet. Hur pass stora skiftningar i salthalt är skadligt för biologin i akvariet? Dunstningen sker ju även om glaset sitter på ovan. kass.
  11. jag har alltid en hink med blandat vatten i köket som står minst en vecka, men jag är också okunnig.
  12. har problem med att vattnet är väldigt gulaktigt hela tiden, trots ökad frekvens av vattenbyte, har inte varit så tidigare dock..
  13. detta var det enda jag hittade nu, förvånansvärt få parametrar. Det är ju kommunalt vatten, men det kan ju som du säger bero på vägen inne i hyreshuset. http://www.roslagsvatten.se/sites/default/files/dokument/Analys-KnivstaCentrum2011-04-26.pdf
  14. bilden är ca två veckor gammal, precis efter jag satt i fragg av mjukkorall som syns lite på ovansidan. Inte haft extremt mkt alger, det som bildats på gruset har jag fått upp när jag tömt ut lite gammalt för att tillsätta nytt vatten.
  15. verkar ändå vara något på vattnet som inte stämmer, när jag tillsatt turbosniglar har jag låtit de aklimatisera sig mkt långsamt men väl ute har de bara gömt bakom sin "vägg" direkt och sedan varit döda dagen efter.
  16. tack för tips! Stooolpe, du kör med osmos även ser jag, har du alltid gjort det? har du bild någonstans på ditt kar?
  17. och exakt kH har legat högt hela tiden. runt 15
  18. temp kollar jag alltid, pH inte lika ofta, då jag har teststickor som förmodligen inte är så exakta har jag haft exakt samma värden sedan uppstart, och utan avvikelser har det inte känts nödvändigt att kolla mer än nga gånger i veckan. Jag har en liten fluval samt Cocoons egna cirkulation, hang-on där vattnet rinner ner tillbaka till akvariet, så ingen ytavrinning och filmen som bildas tar jag upp med en bit tidningspapper men sällan det behövts. Så lite cirkulation finns där men som du säger inte vid ytan.
  19. ber om ursäkt, mkt riktigt ska det stå 1,024
  20. temp: 25° salt: 0,024 NO3 0,5 NO2 0,0 pH 7,6 CL2 0 KH (GH) 15 så det är KH som alltid legat något högt, kollade snabbt vattenkvalitet där jag bor från någon lista men koppar ska inte vara ngt problem? är det vanligt att det förgiftar vattnet när man tar vattnet från kranen?
  21. Satte igång ett Cocoon-akvarium på 31 L i augusti som ett första saltvattensakvarium som stått igång sedan dess. LS i en klump på 2,5 kg samt efterhand satt i en eremit samt tot 4 turbosniglar. Problemet är att inget verkar vilja överleva i det lilla karet. Turbosniglarna dött några dygn efter isättning, endast en som klarat sig länge men som dukade under nu. Gjort försök med mjukkorall 2 tillfällen, (syns en liten på bilden) men har "lösts upp" och skrumpnat ihop på ett dygn. LS verkar vara av god kvalitet och ser fin ut, vattnet klart och har testat de flesta parametrar regelbundet sedan start och bara bra värden, har kollat till det dagligen och bytt vatten varje lördag ca 1/4 ibland någon gång extra. Hyfsad cirkulation och stabil temp. och salthalt. Kör enkel setup och har inte tillgång till osmos, utan använder kranvatten där värdena ändå ska vara inom ramarna där jag bor. Vad kan vara fel? Varit väldigt noga med att vänta att tillsätta mer saker till akvariet, som det ser ut nu vill jag inte lägga mer pengar på att göra fler försök när allt ger upp som tillsätts. Eremiter verkar klara sig riktigt bra och har vuxit till sig .. Tacksam för all hjälp jag kan få.
  22. sant, sant, inte tänkt förlita mig till någon mirakelmetod, gör redan många vattenbyten i nuläget så, men aktivt kol? har du använt det Laggeman? när man ändå kan känns det som att det skulle vara bra att ha nåt extra som hjälper till i kvävecykeln.
  23. Har ett litet kar på 31 liter och iom en beställning från PWSS tänkte jag köpa något att ha i filtret. Mitt Cocoon-kar har ett hang-on filter som inte används nu och tänkte fylla det och använda så det gör lite nytta. Är pellets som typ Easylife Symbiont användbart och kan det göra någon nytta att hjälpa LS med nedbrytning? http://www.pwss.se/product.php?productid=7790&cat=1184&page=1 Är aktivt kol bättre och vet någon om det finns nånstans på nätet? Tack!
  24. tjena, tänkte höra hur det går med akvariet då jag själv har ett Cocoon 31 liter, har du några bilder? MVH Axel
×
×
  • Skapa Ny...