Gå till innehåll

Patrik_101

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Fick en fråga om sumpen... lägger upp två bilder här.
  2. Ja det var ju ett tag sen man skrev här... Har läst här på guiden desto mer dock! Karet tuffar på bra just nu. Hade en dipp i somras när det blev algbomb... fick cyano och trådalger. Cyanon vet jag inte riktigt hur jag blev av med.. men jag höjde vodka dosen samtidigt som jag tillsatte nitrat. Hade nämligen nollat nitrat ett tag. Sen kom iaf. trådalgerna och dom satt nog i hela sommaren och en bit in i hösten. I början av sept. började jag med zeobak och zeostart... utan zeo stenar. Fasade över från vodka till zeo under en vecka. Sen efter två veckor började jag se resultat. Och nu i slutet av oktober ser det bra ut igen. Lite rester finns kvar men helt klart skillnad mot innan! Lite nya koraller har kommit in med... lite SPS, som acropora och montipora. Även rosa BTA! Hoppas ju att mina clowner kan hitta denna! Men riktigt kul korall som har gått runt lite och kollat läget. Har gett den lite räkor och det äter den med god aptit. Nu i skrivande stund har den faktiskt delat sig... Såg den när jag kom hem efter jobb att BTA.n såg ut som en åtta i formen.. efter ett tag såg man ett sår och att den var på väg att dela sig. Den delen som är "ny" och är på väg bort vill nog helt gömma sig verkar det som. Den är på väg in i en grotta, medan "moderkolonin" är kvar på samma ställe. Hoppas dom läker bra!
  3. Karet tuffar på bra tycker jag! Har stabila värden på det mesta, lite nitrat höjning sistone men under kontroll. Förbrukar egentligen inget nämnvärt mellan vattenbytena, isåfall KH som åker ner. Kalkalger börjar blomma ut på rutorna. Här kommer lite uppdaterade bilder;
  4. Tackar! Jo, jag gick själv på några minor i början. började med returpumpen som byttes ut pga 50hz brummandet. Bytte till en tunze 1073.050. Sen skummaren, denna byttes också ut mot en tunze 9006... Klart mycket bättre, själva skåpet är klätt med absorbenter från bilindustrin. Nu är jag nästan nöjd, lite fläkt ljud från led rampen, men denna går bara vid fullt ljus, stängs av på kvällen med månljuset. Limningen gick bra föresten och hysterixen klara sig fint! blir nog bra, skall försöka med lite bilder när dom acklimatiserat sig.
  5. Hej! jag har kört 120 varianten... Samma här som föregående talare, låter mycket men skummar riktigt bra.
  6. Nu har det kommit mer fisk i karet! Det blev två st. bangai.er.. mycket fina fiskar som jag länge tittat på. Paret verkar dock inte komma överens... dom är på varsinn sida av karet. Det verkar som den ena har bestämt sig att han hellre vill hänga med clownerna! Sen blev det även en bicolor blenny, mycket rolig fisk även om man knappt ser han! Ut och in i håligheter i stenarna jag inte ens visste fanns! Även framme lite på algerna och betar! Det är bara att tacka... Blev dock inga bra bilder på han... skall se om jag lyckas senare. Annars rullar det på bra, har fått hem tropic marin bio calcium/magnesium nu. Testade att mäta efter ca 1 vecka efter förra vattenbytet, låg bra till Ca Mg dock behövde jag buffra upp KH från 6.7 til 8.x... Skall se nu i veckan vad mätningarna säger...
  7. Enbart vattenbyten... 15% i veckan. Men hade tänkt att testa lite med tropic marin bio calcium, pulver form.
  8. En liten uppdatering... Har nu skaffat mig en sten med knappar på samt en favia... Tyckte det blev riktigt bra färg mässigt... spec. favian i månbelysning. Har beställt hem tropic marin bio calcium/magnesium + triple buffer för att hålla koll på värdena nu. Jag mäter 2 ppm nitrat fosfat 0.. Kh 7.8 Just nu kör jag med redsea no3pox.. men kommer gå över på vodka snart. Har dock lite problem med bruna trådalger som sprider sig.. just nu tar jag bort dom mekaniskt men det verkar som jag förlorar den fighten. Läst att detta kan förekomma när man får obalans mellan fosfat och nitrat... vad menas med det? Finns det någon bra städpatrull till detta?
  9. Ok, bra! ser nu att den börjar komma ut igen från alla huvuden.
  10. sådär ja, första korallen i karet! Blev en euphyllia divisa som jag köpte av reuben här på forumet! Tackar för fin korall och en trevlig pratstund! Den var lite chockad när jag kom hem men det dröjde inte länge förrän den började sträcka på sig. Dock så märkte jag för en stund sen när månljuset gick på att den drog ihop sig igen. I skrivande stund har den väl sakta börja komma tillbaks igen... eller delar av den iaf. Brukar den göra så eller är det något annat?
  11. Jag har några som kommer ut så fort fiskmaten träffar ytan... Men jag har inte funderat på att ta bort dom än... Men visst, dem blir säkert fler och större!? finns säkert fällor för dessa rackare?!
  12. Det var riktigt snyggt! snygg scape, hur har du fått fast stenarna? Eller står dom bara på varandra? vad är det för lila fisk till höger på bilden?
  13. Hur går det för dig? Posta gärna lite bilder så man kan få lite inspiration! Har själv inte kommit iväg att skaffa några koraller än.. men nästa vecka då blir det nog av!
  14. Karet tuffar på ändå.. har fortfarande inga koraller, förutom den där skivan som växer på ett ställe man knappt kan se den. Förhoppningsvis blir det lite inköp nästa vecka. Mina pepparmintsräkor som gjort rent hus från glasrosor mår bra verkar det som... En av dom springer runt med rom mellan bena! ...är det någon som fått pepparmintsräkor att föröka sig i ett sällskapsakvarium? Clowerna verkar trivas bra också, dom vill nog dock ha något roligare ställe att hänga vid på natten, som en euphyllia eller anemon. Nu verkar dom mer hänga runt algskrapan när månljuset kommer igång. Just nu kör jag med red sea No3pox, funderar när denna är slut att börja med vodkametoden. Har läst runt lite och det verkar som att 0,5ml / dag är lagom dos till mitt kar. Mina värden för idag; 1.024 No3: 2.5 No4: 0 KH: 7,8 Ph: 8,3
  15. Hej wigge, Ser själv att du har ett liknande kar i storlek som mig. Tillsätter du själv inget eller kör du på vattenbyten enbart?
  16. Tackar! Jag testa att rycka bort litegrann o det gick bra. Skall försöka hålla det på en låg nivå... Känns lite sötvatten över det!
  17. Ser bra ut! hur går det med dina zoanthus? Kul att du blev nöjd med ljuset.
  18. Apropå koraller, hittade precis en, (vad jag tror...) skivanemon på ca 5cm diameter mitt bland stenarna. Efter lite koll på reeflex tror jag att det är en discosoma sp 16.. Den måste ha växt på snabbt!! Jag hade ju egentligen tänkt gått på mer LPS, kanske SPS i framtiden. Kan dessa bli problem?
  19. Hejsan! Har startat upp mitt akvarie och är inne på ca 3.e veckan. På en av LS fanns det en hel del gröna tråd alger... lite åt gräs hållet! Men i detta finns det även något annat som växer ordentligt, det ser ut som en stam med lite grövre gröna blad. Jag har lämnat detta men nu ser jag att denna sprider sig lite mer. Har ringat in dessa i bilden nedan: Vet någon vad detta är... bör jag ta fram gräsklipparn? tackar! /Patrik
  20. Japp mer bilder får det bli! Men det är riktigt svårt att få till bra men skickar upp det som finns! Sen har jag inte sett akvariet i dagsbelysning under hela veckan pga jobb... Algbetandet går väl bra, det är en hel del långa trådalger som växer på glasen. Men turbosarna betar på, tyvärr har två stycken lämnat in handduken. Dessa två har från dag ett varit relativt lugna medans dom andra gått runt ordentligt. Eremiterna är kvar, dock hade en fastnat i streamer pumpen, utan skal dock. Vet inte om det var någon som hade ömsat?! Jag har köpt tre pepparmint till, dessa har allt gjort lite nytta trots att man nästan aldrig ser dom. Min glasros samling börjar sakta gå tillbaks! Känns bra, dock så tog jag en större imorse med kokandevatten i spruta. Det funkade fin fint, glasrosen verkligen exploderade och delar flög ut från hålet där den satt. Då sprang alla fyra pepparminträkor ut och glufsa i sig resterna. Första gången sen jag köpte dessa som jag såg dom alla på en gång! Jag har varit hos marinakvariet och inköpt mig två st clownfiskar med! Väldigt kul med lite fisk i! Märkt också en skillnad på räkorna efter dessa kom in. Man ser dom betydligt mer än innan, även nu på dag tid. Kan ju också ha med fisk maten att göra!? Clownerna är dock lite petig i maten, använder mig av pellets, formula 1 & 2... gick bättre om jag lät pellets blöta till sig ordentligt i kopp innan man pytsa ner det. Har även lite mysis som jag testat en gång... När jag köpte clownerna såg jag även lite koraller som var riktigt fina! kan nog tänka mig en euphyllia och någon knapp som första korall till karet. Har inte riktigt bestämt mig med vilket system jag skall tillsätta spårämnen mm... Är det någon som har ett bra tips till ett 125l kar med begränsad korall mängd samt en nybörjare bakom spakarna?!
  21. Snyggt! Det verkar inte vanligt att hitta sådana knapp mixar!? Lyser dom fint med nattljuset på?
  22. Ta gärna en bild på din zoanthus mix.. Vill också ha!
  23. Clownfiskarna är ju ett givet köp som första fisk för mig med. vad matar du med samt hur mycket för två st?
  24. Nu har städpatrullen kommit hem! 5x Astrea turbo 5x eremit kräftor 5x sand eremiter 1x pepparmintsräka eremiterna är det bra fart på, ett jäkla bökande i sten och sand! Vad som gav turbo snäckorna sitt namn ifrån kan man ju undra?! Men dom gör sitt jobb ändå, kan man se på rutan efter dom betat av algerna som börjar komma nu. räkan har jag sett typ tre gånger! jag har läst att dom är skygga av sig om man bara har en räka.. Kan nog tänka mig två till. vill verkligen att dom börjar beta av glasrosorna. Dom förökar sig, dyker upp nya hela tiden. inkoppningen gick bra tror jag, alla lever iaf ett dygn senare. Kul med lite mer liv i karet!
×
×
  • Skapa Ny...