Gå till innehåll

Krulle

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Christian
  • Stad
    Linköping
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Krulle's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har ett par som har "bäbisar" p G.... Så om jag plockar ner dom i sumpen ist kan det kanske lösa sig? Jag behöver inte köpa en till "nemo" för att det ska funka?
  2. Har en clown som är väldigt utsatt, står alltid uppe och trycker i ett hörn vid ytan. Det är en Amphiprion percula och den va utstött redan när jag köpte akvariet för nån/några månader sedan. Den bor nu i sumpen för att få lite lugn och ro och kunna äta upp sig lite. Är enda lösningen att ge bort den, lr skulle det kunna lösas genom att ge den en partner? Har ca 5-6 olika sorters clowner idag och ca 8 anemoner vilket jag vill minska på då dom bränner övriga invånare.
  3. Hejsan Micke!

    Krulle Henkes kompis här :)

    Tänkte bara säga att jag mer än gärna är spekulant på lite koraller om du funderar på att sälja lite snart igen :)

    Mvh

  4. Ahaa har den ett minimidjup oxå, googlat lite på den men inte hittat nån sån info :/ Vattennivån jag har nu är ca 19cm. Har vridit pumparna nu, men det blir inget bra så jävla trångt Bifogar en bild på hur det ser ut nu.
  5. Insuget ligger emot "plattan" som ska agera stöd för pumpen så att ca 80% av insuget täcks. Plus att jag kanske tänkte det blir sämre funktion?
  6. Satt och kollade lite på bilder på näntet på min skummare precis. Har en Bubble Magus Nac66A Såg då att pumparna va monterade uppochner!!!!!!! Med insuget neråt med andra ord. Vände nu på dom, men inser nu att min sump inte är tillräckligt djup för att vattenivån ska kommer över insugen :/ Nån som har ngt bra förslag på hur man kan lösa detta?
  7. Flyttade om lite samt ökade ljustiden samma dag. Så om dem reagerade på det ena eller andra är tyvärr rätt svårt att säga.
  8. Värdena står i mitt första inlägg. Ökat max ljuset med ca 50 min så kör fullt 4 timmar ist för drygt 3.
  9. Tror inte det tyvärr. Det är 4-5 st redan, men nu är dom bara ca 1 / 5 i storlek och verkligen ihopdragen och ful :& Edit: Eller kan det bara va att den flyttar på sig pga att jag möblerade om lite häromdagen?
  10. Har nyligen köpt mitt första saltvattensakvarium. Följde med en Bubble Magus Nac66A till det. Tycker den låtit lite mycket så rev ner den och kollade lite närmre på den nyss. Det är ju inte som en vanlig "skovel" utan mer grova trådar som ligger kors och tvärs. När jag plockade bort den ena såg det ut såhär (se bild) Ser ut som det sticker ut lite väll mycket och kan orsaka lite väl mycket motstånd kanske? Se går dom lite ojämt, upp och ner i varv och bubblet kommer "stötvis" Kan man hitta reservdelar till en sån?
  11. Skulle behöva lite hjälp! Är rätt ny på dethär så vet inte ens vad "saken" jag vill ha hjälp med heter :/ Bifogar iaf en bild på den. Den har börjat "sära/spricka" i foten och ser inte alls frisk ut. Mina värden är följande. Temp 24,6 Salinitet 1,023 pH 8,2 kH 7,3 Ca 480 Mg 1480 Ammoniak mindre än 0,25 Nitrit 0 Nitrat 0 Fosfat 0,03 Vore mycket tacksam för hjälp. Mvh
  12. Står att man ska låta blandningen stå tills vattnet är klart i det övre skiktet, hur lång tid ska det ta egentligen? Samt hur mycket belysning / tid tycker ni jag ska ha? Har 8x54w t5
  13. Tackar för alla hjälp och förslag, blir att ge dom lite lugn och ro innan jag gör ngt!
  14. Som någon påpekade så har akvariet bara varit igång hemma hos mig i ca 3 dagar, så kanske beror på det. Tack vara den stress som blev när jag köpte akvariet så "slängde" jag bara i all LS utan ngt tänk på layout. Bör jag kanske vänta ett tag innan jag gör om det? Om nån missade att jag la till detta i mitt förra inlägg så skriver jag det här oxå. Edit: Kan man fylla på allt avdunstat vatten med kalkvaten? Har lite Aqua Crown Klakwasser powder som jag håller på att "bereda" Karet är på 390l + ca 60l sump. UVC har jag oxå, kanske inte skadar att dra igång det?
×
×
  • Skapa Ny...