Gå till innehåll

Ueno82

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jo skummare finns med. men om det är bra kvalle på grejerna vet jag inte, men tänker samtidigt att det borde ju fungera helt ok eftersom att det är ett startkit jag köpt som amn tycker borde fungera.
  2. Ja vi får hoppas det iaf Tedd =). Men allt ser bra ut som det är nu, men jag tror nog att det skall gå bra,känns så eftersom att korallen har blommat ut fullt ut nu och sniglarna rör på sig flitigt, fiskarna lika så. har bra ytrörelse också. men behöver man ha någon form av syresten eller dyligt i karet ? Eller får dom syre på annat sätt ?
  3. Det är LS Fijisten som funnits i butiken rätt länge, fick med lite kryp som kom med stenarna som simmar runt i karet om man lyser i det när det är släckt, och även små räkyngel ser det ut som. Jag använder levande sand också som jag köpte. någon bakteriestärkelse har jag dock inte använt. Tog med vatten till akvaristen i stan och han testade mitt vatten och alla värden var perfekta.
  4. Hejsan ingemar och tack för välkommnandet! Jag har precis skaffat ett litet kar 58L och det har varit igång nu i ca 3 veckor. stoppa i min första korall,2 sniglar & 2 clown fiskar idag. Alla värden i vattnet är bra och korallen blommade ut efter någon timme den varit i karet. Jag anväder ett JAD 58L med inbyggda saker som är med karet, http://www.dogman.se/akvaristik/akvarium/jad-saltvattensstarterset-svart-58liter.html
  5. Hejsan som nybörjare för saltvatten så har jag kollat runt lite på sidan men har inte hittat något om hur ofta man skall byta vatten för nystartade kar eller mängd man skall byta. Sen har jag även en annan fråga angående tillrett vatten som man blandat med salt och vatten som blandas runt i en 40L spann med cirkulations pump hur länge det kan vara där innan det börja förlora viktiga ämnen m.m. som finns i saltet. Kanske lite dumma frågor, men skulle gärna vilja ha lite info eller hänvisning till vart man kan hitta info om nyuppstartade kar. Mvh Micael
  6. Kom nyligen hem ifrån akvaristen och snackade med dom om luftregleraren, och jag fick en ny ifrån deras demo kar som dom hade, och den fungerar kanon. nu är det små fina bubblor som skummar precis över kanten. sen så köpte jag till lite sten till så nu har jag 5kg LS i karet som skall gå ett par veckor. inte så bra bild på stenarna men snygga e dom i alla fall och mycket plats för alla korallerna =)
  7. var hos den lokala akvaristen idag och köpte 5kg fijisten som jag tyckte var skyssta, Ifick till och med små räk yngel som kom ur stenarna när dom åkte i karet, som vandrar omkring där inne hehe. Inte så bra bild på stenarna men =)
  8. Har hållit på med malawi ciklider nu i ca 10 år och kan mycket om sötvatten, men tänkte testa på saltvatten nu, då jag varit uppvuxen med det som yngre då min far hade ett sjöhäst kar. så jag köpte ett 58L JAD för några dagar sedan som ett nybörjar kar, som jag fyllt med vatten och 4kg levande stenar än så länge som skall stå och gå nu ett tag, men som tidigare skrivits så är luftregleringen väldigt svår att få till, eller inte svår men jobbig för den är lite väl känslig, verka inte finnas något bra läge direkt på regleringen "tips på vad man kan skaffa i stället som är lätt att installera för en nybörjare är tacksamt". Men fläktar fungerar perfekt och kyler bra, mina fläktar låter inte avsevärt mycket. inget jag stör mig på iaf. Cirkulationen tror jag behöver bättras på lite, "tips på cirkulations pump är välkommet" då karet bara är 58L så vet jag inte riktigt vad för cirkulation man kan behöva köpa till extra. Vad gällande belysningen på karet jag köpte så är det 2 separata knappar som man trycker på. 1 för uv lamporna och den andre för LED lyserna/natt lampor. Tänkte ha karet till ett clown hotell more or less, så jag är som sagt gärna tacksam för tips på hur många clownisar etc man skall ha osv. // Micael
×
×
  • Skapa Ny...