Gå till innehåll

Gamen

Medlem
  • Antal inlägg

    83
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Aktivt kol är i satt. Mer vatten blir bytt imorgon. Men tack för 2 andra goda ideér. Filtervadd blir att fixa imorgon. Hur menar du med att genomlufta karet?
  2. Har bytt ca 20L vatten. Hade inte mer färdigt. Och skall strax åka till kalmar för att köpa aktivt kol. Ja det är ju inte så att man är sugen på att åka o köpa en ny anemon direkt, aldrig mer.
  3. Uscha! Ja vad säger man? Skaffa aldrig en anemon! Idag när jag kollade in i akvariet efter tändningsdax så va dom flesta fiskar döda. Min anemon hade fått för sig att börja vandra runt igen tydligen och satt sig fast på insuget på en pump. Dött och förgiftat karet. Blir en iltransport till kalmar för att köpa aktivt kol.
  4. Alla fiskar funkar nu fin fint ihop. Watchmans sår håller på att läka och ser nu mycket bättre ut. Väldigt mycket brunalger på frontrutan har börjat duka upp tyvärr. Någon som bra idéer på att minska det?
  5. Tog lite nya kort idag. Så jag passar på att göra en liten bilduppdatering. Någon som vet vad det kan vara för fläckar min lille vän Yellow Watchman Goby blivit drabbad av?
  6. En av mina absoluta favoriter också. Det va den första fisken jag kollade ut att jag skulle ha redan innan jag startade karet=) Idag är det ännu lugnare där i=)
  7. Det va en hel del bråk igår. Men betydligt bättre idag. och inget så pass så att det syns något på någon av dom. Bara att hoppas på att det blir ännu bättre=)
  8. Kan säga till nästa gång jag ska in till Kalmar så kan jag ju komma förbi med en gren till dig
  9. Tackar alla=) Att jag missade att nu ville ha fragga från den vi ju synd. Hade ju kunnat tagit med det idag annas. Men hur fragga man en sådan? bara att bryta av en "gren" eller? Hystrixen är inget för mig men du har massa annat jag vill ha=)
  10. På bild "nr4" är det ett oranget litet "rör" som skickar ut spindelnäts liknande saker. Vad är det o kan man på något sätt göra så det upphör? Det lossnar ju efter ett tag och åker runt i karet o fastnar på korallerna, vilket inte ser så jätte fint ut.
  11. Här är en liten bildupdate. 2 veckor sedan sist och så här ser det ut idag
  12. En god idé. Men det hade hänt innan jag gjort vatten bytet
  13. Ingen som har en aning om vad det kan bero på?
  14. Har gjort mitt första vatten byte idag. Bytte 10L. Magnesiumet hade sjunkt ner till 1240 och ca höjts upp till 490. Hur kan ca höjas så mycket så snabbt. Har legat stabilt på 420 i 2veckor.
  15. Jaså? Dom i affären sa att den inte va det iallafall. Kanske bara någon annan sort än vad dom hade räknat med? Ja ursäkta mitt fel, så klart det är en anemon och ingen korall. Ja jag hoppas han hittat sin plats där nu. Placerade den i sanden en bit ifrån alla andra koraller i hopp om att den skulle vilja bo där. Men den ville inte detsamma som mig... Och nu har den stannat där den är ett bra tag så hoppas den trivs där. Ja nu är alla koraller i som jag ska ha och alla fiskar förutom en men det dröjjer ca 3-4 veckor innan jag köper den. Sen ska det inte i nått mer i karet.
  16. Vet en korall som gillar att förflytta sig. (jämför med tidigare bilder)
  17. Ja det är faktiskt väldigt stilig, Beställde en blå sjöborre men fick denna istället. O det tror jag att jag skall vara nöjd med=)
  18. Nu känns det som man längtar till julafton igen=) Har gjort en liten beställning på följande: 2st clowner percula 2st eldräkor 1st orangefläckig sandvändande goby 1st sjöborre 1st vit blåskorall 1st galaxea 1st H. Magnefica Bara att hoppas på att allt finns hemma. Så på Tisdag kommer en bildbomb...
  19. ja det blev en liten resa igår. Det som jag köp mer som inte syns är 4 nya lysrör och 2st pepparmintsräkor.
  20. Nu gör vi en liten nyårs uppdatering i form en några bilder=)
×
×
  • Skapa Ny...