Gå till innehåll

sebols1

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag ska prova med pet flaskan och se om jag kan få dom att äta så får vi se vad som händer. Tack för tipsen Andre och Fredrik!
  2. Jag har ett nano med highpower LED med 50/50 6700k och actiniskt. Har haft dom ganska centralt i ljuset men nu har jag flyttat dom ut till sidan lite för att se om det hjälper, jag har även dragit ner lite på det vita ljuset. Dom har inte ändrat färg utan dom e väldigt neongröna fortfarande. Men det ser ut som dom blivit aningen bruna på nån av polyperna. Jag har kollat på andra bilder på nätet och det som skiljer verkar vara att även skelettet ser lite skrumpet ut på mina.
  3. Problemet är att dom inte sträcker ut tentackler på natten så dom verkar inte få i sig nått men jag ska prova med lite hackad räka och artemia.
  4. Jag ska mäta imorn. Vad kör du för ljus?
  5. Jag använder tropic marine med osmosvatten och byter ca 10-15% per 7-9 dagar. Jag kör med aktivt kol. Kan det vara för lågt nitrat? Hur ljust stod dom hos dig?
  6. Euphyllian står en bra bit ifrån och kan inte komma åt den. Den står med lågt till medel ström. Jag har flyttat den från direkt ljus och den står nu lite vid sidan. Det som e skumt är att den inte ändrat sig sen den kom utan ser mer eller mindre likadan ut.
  7. Värdena ser bra ut. Det jag inte kan mäta är nitratet dom testerna är slut så jag har beställt nya men jag byter 10% vatten i veckan och matar mina fiskar väldigt sparsamt så det bör ligga lågt.
  8. Hej,min caulastrea mår jävligt dåligt. Jag fick korallen för 2-3 veckor sedan och den har inte riktigt hämtat sig än.Den har sett mer eller mindre likadan ut sen jag fick den och vill inte blåsa upp sig. Dom senaste dagarna tycker jag att den har dragit ihop sig meroch jag vet inte vad som är fel. Igår flyttade jag den till en lite mörkare plats bara för att testa nått.Kom med tips/råd etc då jag är ganska ny i saltvärlden.Jag har en fin Euphyllia, Xenia, Montipora digitata i samma tank som verkar må jättebra och växer bra.MvhSebastian
  9. Jag är helt säker på att snigeln levde pga att jag stof och såg hela skådespelet med min fru.Snigeln kröp upp på stenen och satt där i ca 2 min. Sen såg jag hur skalet ramlade ner mot sanden och halva snigeln hängde utanför. Halva kroppen innen i stenen och halva kvar i skalet. Jag hade bara månljus på och när jag tände lamporna drogs den snabbt in i stenen.Känndes lite dom en scifi rulle. Kan det ha varit snigeln som självmant lämnade skalet?Kan dom göra det?
  10. Ikväll när jag skulle knyta mig kikade jag in i karet och såg då en turbo snigel bli utdragen ur sitt skal och indragen i en bit levande sten. Jag såg inte vad det var men det hände för två dagar sedan med en annan turbo också.Jag lyfte ut stenen som var liten, som en tennisboll och la den i väldigt salt vatten. Ut kom då en ca 2,5 cm rosa/orange liten mask. Jag tror det är någon bristleworm. Men frågan är om en så liten mask kan klämma i sig 2 Turbosar på bara några dagar. Jag kollade noga och tror inte det finns något annat i stenen så den åkte ner i karet igen.Kanske någon som har liknande upplevelser!?!
  11. Salt, temp, Ca, Kh, nitrit och nitrat. Kanske inte så konstigt attdom sista två är bra med tanke på att jag bara kört i 3 dagar. Hoppas att ph kommer upp. Har beställt ph test från salifert och ska kolla om jag får ett annat värde då. Annars får jag nogbuffra med bikarbonat för att få upp ph.
  12. Hej jag håller på att starta upp ett mindre kar men jag har lite problem med Ph:t. Karet har bara varit igång i några dagar och alla värden ser ok ut förutom att ph ligger på7,5. Jag bor i Sthlm och vattnet i kranen är 7.5.Saltet ligger på 1.023 med 27 grader. Jag har byttvatten utan bättre resultat. Vad ska jag göra? Ska jag använda målarsoda för boosta ph:t? Vattnet är också lite mjölkigt vad kan det vara?
×
×
  • Skapa Ny...