Gå till innehåll

Alexanderi

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Alexander
  • Stad
    stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 58l

Alexanderi's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej Sven-Olof, Kul med ditt lilla nanokar. Har funderat på att skaffa ett liknande med märket Haquoss . Vad har du för teknik i det där lilla karet? Det lilla 6 liters karet jag tittat på har ett bottenfilter med pump och sedan en 5W's lampa. Frågan är då när det kommer till tempraturen i det lilla karet. Har du en värmare i det exempelvis. Och ett innerfilter, men ingen skummare. Hört och läst mycket här att många små nanokar ej behöver någon skummare om man håller sig frekvent med vattenbytena. Skulle vara supersnällt om du skulle vilja dela med dig av dina tips och vad du tänk på Alexander
  2. Hej, jag har ett akvarium på 58l som inte varit igång på två år. Städat gjort rent och vice versa för att snart kunna sätta igång igen. Det jag märkte idag var att pumpen till skummaren och UV-c som sitter på denna inte fungerar så där måste jag handla nytt, många skriver i trådar är WC 310. Är det något att rekommendera?Och visst är det så att skummarslangen som går upp ur vattnet hämtar ner syre right? Sedan tänkte jag höra vad ni tycker jag ska inhandla för filter, så som biobollar etc...Vad tycker ni att jag ska ha eller snarare "nödvändigt" att ha i ett sånt litet kar? Funderar även på att skaffa en extra cirkulationspump och sätta i ett hörn för att få upp cirkulationen ytterligare. Hur ofta borde man ta upp de filter som biobollar exempelvis och rengöra? Och försökt söka nu men hittar inga vettiga svar, vad tusan gör detta UV-C grejen egentligen. Har denna någon viktig funktion, kan man leva utan den eller är det att föredra då man inte är SUPERPROFFS på detta.... än;)
  3. Hej, tack för tipsen! Skall genast prova detta:)
  4. Hej, Jag har ett clownhotell som var mitt första. Efter att jag flyttande en hel del valde jag att stänga ner detta för att ställa iordning det när jag är fast på ett ställe:) Jag har nu en liten fråga som jag gått och funderat lite på. Syreslangen som matar in syre för skummaren kunde ibland ''säcka'' igen. Dvs. att man vanligtvis hör hur pumpen jobbar och det kommer "bubblande" ljud från slangen som är ca. 0,3cm tjock. Och då skummar det på utav bara h-vete. Men sedan så efter ett tag så slutade bubblandet ljuda och skummaren gav inte ifrån sig något skum. Vet någon vad detta kan bero på? Har det med saltet att göra? Minns att jag blåste i syreslangen o så var det ibland som en "propp" som gick ur och då började det "bubbla" lite igen. Ska det vara såhär, eller jobbar skummaren och skummar när den enbart behöver? Kanske jag ska byta ut den original-skummare som sitter i nu till något annat, har ni ett bra tips på vad man då skulle köpa sig? Mycket frågor, ser fram emot att få lite svar:)
×
×
  • Skapa Ny...