Gå till innehåll

Anna

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tack tack tack! Efter Hans svar så skickade jag ner sambon med en ficklampa för att titta en gång till, och visst fanns den där! Under proteinskummaren! Jag skulle svara med en gång men jag höll på att natta dottern, och somnade så klart själv... Så tusen tack till er alla!
  2. Jag var inte säker på vilken kategori jag skulle välja, så om jag postar fel så får moderatorn gärna flytta på mig I morse var allt normalt i vårt lilla kar (128 liter, buyo). Vi har haft det sedan januari och har bara 2 clowner, 1 blå/gul frökenfisk, 1 sjöstjärna (som mest är nergrävd i gruset), en liten eremitkräfta och några turbosniglar. Allt har varit frid och fröjd. Diverse andra invånare har börjat dyka upp "av sig själva", en baby-sjöstjärna, några anemoner som jag inte vet vilka det är, ett par musslor, ett par små rörmaskar (heter de så? Man ser bara ett fjäder-parasoll som sticker ut ur ett hål och vips så drar den in sig i bland). Vi var borta under dagen och nu när vi kom hem var en clownfisk puts väck! Vi lyfte på stenar, tittade i filtret och bland biobollarna (karet har allt det där inbyggt bakom bakre väggen). Baby-sjöstjärnan ser jag på glaset nu, och den saknar två armar. Har vi något i vårt kar som äter på invånarna? Men vem skulle det vara? Jag kan inte tänka mig att de andra djuren är snabba nog, eller stora nog, för att få tag på en clownfisk? Om den dog av sig själv, kan den försvinna på bara 4-5 timmar? Tacksam för idéer! Jag är livrädd att vi har ett monster dom jag inte kan se :/ Anna
  3. Testet jag använder är Sera quicktest, något som liksom kom med som en eftertanke när jag köpte akvariet. Jag ska defenitivt köpa bättre test kit, för jag får spader på stickorna. Kalkvattnet borde vara ok, jag är för lat för att springa ner och titta på kartongen med det var ett kalcium boost pulver som jag köpte i akvarieaffären. Två pulver faktiskt, man blandar i den ena först och så väntar man 10 minuter innan man blandar i den andra. Det är säkert som Marko skrev att det blev en "icecream headache" utan dess like för stackars clownen. Jag trodde ju inte att den skulle simma upp och ta en stor tugga, utan att maten skulle smälta ner i karet och jag kunde dra upp biten när det var lagom. Det som var oroande var just att samma fisk (så det är bara en av clownerna) slutade andas och verkade i princip tvärdö när hon åt dagen efter (och då var det smält mat). Men tack och lov så fick vi ju liv i henne igen (både jag och sambon är fiskbiologer, fast jag på spiggars hormonsystem och han på fiskodling så vi är inte alls experter på korallrev, men vi visste hur man kan ge dom "konstgjord andning"). I förrgår, när hon åt fryst mat, då var det cyclops, och i går var det artemia. Så det var olika mat. Nu är jag rädd att ge dom mat igen :/ Det var förresten inte alls meningen att skriva ett så oläsligt inlägg först! Jag skrev den på min ipad, och den struntade visst helt i stycken och mellanslag. Tack till er som orkade läsa ändå!
  4. Jag tycker att det är så svårt att läsa av de där små stickorna, men jag kollade precis och tycker att det ligger på 10. Jag gjorde täta delvattenbyten de senaste två veckorna och tillsatte kalcium i det vattnet.Skulle pH påverka så där akut just vid matning? Jag är livrädd för att ge dom käk i morgon...
  5. Jag har två clownfiskar och de har hittills varit pigga och glada, men igår när jag matade dom så höll jag i en bit fryst cyklops enligt rekommendation från min lokala akvarieaffär (jag tyckte det var svårt att bryta så små bitar så han sa att jag skulle hålla i biten med fingrarna och ta upp igen när det var lagom). Då kom ena clownen upp och tog en rejäl tugga, simmade ner till sin kompis och spottade ut en massa mat. Såg så gulligt ut. Men hux flux fick den spasmer, började simma på sidan, upp och ner och låg sedan stilla på botten. EEEEEK! Men den andades så vi stod bara med hjärtat i halsgropen och tittade på, och ganska snabbt började den kvickna till och efter kanske 5 minuter så simmade den runt igen. Vi tänkte att den stora tuggan fryst mat kylde ner simblåsan, som då borde krympa och att det gjorde fisken vinglig?Idag då så löste jag upp fryst artemia i lite akvarievatten, lät det tina ordentligt och pytsade i, och båda clownerna jagade runt och åt men helt plötsligt så vände sig samma clown upp och ner och lade sig på botten igen. Hon andades inte alls! Panik! Så vi fiskade upp henne och höll henne precis vid utflödet på ytan så "färskt" vatten kunde strömma över gälarna. Vi var på väg att ge upp, det hade säkert gått 5-7 minuter, när hon började kippa lite och sedan röra gällocken av sig själv. Efter ytterligare 10 minuter eller så började hon simma, men tippade när hon slutade simma. Nu har det kanske gått en halvtimme och hon simmar bättre, men ser fortfarande lite vinglig ut.Vad hände tror ni?! Skadades simblåsan igår? Eller åt hon för mycket? Magen ser rund ut, så hon kanske proppade i sig för mycket?Vattenvärden (vad nu de är värda med Sera quicktest, som jag tycker är knepig att läsa av)Salt: 1.023NO2/NO3: 0pH: 8 (vi hade problem med lågt pH för ett par veckor sedan, men har gjort vattenbytten och tillsatt "kalkvatten")
  6. Inte än, och det kliar SÅ i fingrarna! Jag beställde levande sten från "min" djuraffär när jag köpte akvariet. Så nu måste jag vänta... Det är något jag inte är så bra på! på onsdag kan jag hämta stenarna!
  7. Jättekul tråd att följa, eftersom jag precis har köpt samma akvarium själv (eller fått den i födelsdagspresent egentligen)! Vad fint det har blivit på bara två månader!
×
×
  • Skapa Ny...