Gå till innehåll

sophie

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sophie
  • Stad
    Märsta
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten, 54 l

sophie's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej! Jag har en sarcophyton till mina 2 clownfiskar och dom trivs jätte bra i den! sover i den varje natt. Jag är också ny i saltvattens världen och fick tipset om sarcophyton och fick även höra att det kunde ta upp till 6 månader innan clownerna "accepterade" den men dom intog den som sitt "hem" redan efter 1 vecka! lycka till
  2. okej tack!! jag har sugit ur algerna flera ggr men ska göra det igen + släcka karet i några dagar!
  3. JAG BLIR INTE AV MED ALGERNA! har en massa alger på sanden... dom är bruna!! och ligger som en matta på sanden som man bara kan lyfta bort... jag tänkte att det går bort med tiden men det har det inte gjort nu på några veckor! vad kan man göra åt detta? alla värden som jag testar en gång/v är bra!
  4. jag såg det sen... okej nice ska lägga upp lite bilder snart. det blandar själva
  5. hehe det verkar som att du blivit lite "hobby skadad" ^^ ! jag gör ett vatten byte på 5 liter varje vecka. Och köper salt ifrån Triton i täby jag har funderat på någon goby eller pipe-fish. men vet inte om jag ska ha fler djur i mitt lilla kar, det känns ganska så fullt redan! därav tanken att ev köpa ett lite större kar... vad har du för djur? funderar du på några fler? okej ska kika lite där
  6. det kmr absolut snart! nu har jag äntligen kommit igång igen efter min resa... allt växer väldigt fint! jag tycker att det går bra, inget jag vill ändra på hittils men skulle vilja ha ett större kar.. men ska ha lite is i magen för jag har ändå inte haft mitt kar så länge så vill se att jag kan sköta det innan jag går på något större! kan inte riktigt tipsa om något ännu eftersom jag känner mig så "färsk" än så länge... men jag kan definitivt säga att det funkar att ha ett kar utan sump o andra "extra" grejer - allt verkar ju må bra iaf i mitt kar ! hur går det själv ???
  7. jag vet inte större iaf ^^ men nu har det växt så mycket i mitt kar så ska hålla mig till det nu ett bra tag.. nu börjar det äntligen hända saker. och man kan fortsätta göra det finare!
  8. Hej! jag precis som sagt så är jag utomlands i ca 1 månad till. Men har fått lite rapporter hemifrån om att allt mår bra i karet! så jag är nöjd med det ^^ får se sen när jag kommer hem.. men är redan sugen på att uppdatera mig till ett större kar.. var nämligen på en super fin djurpark här på teneriffa och de hade verkligen fina kar! hur går det för er??
  9. okej härligt! hur går det med karet då? fått i ngt levande ännu?
  10. HAHA aa jag får väl se om den kmr fram då.... !
  11. JAHA! visste inte att dom kunde göra så, trodde dom alltid var i ett skal... jag kan ju alltid hoppas att den kmr fram då.. för just nu ligger det 6 tomma skal på botten - så i så fall hur kräsen får man va ?!
  12. hehe men man förstod ju iaf men så var det... men den första räkan som faktiskt är död, då var "också" hela kroppen ute ur skalet....
  13. Ni båda hade rätt! den ser väldigt levande ut fortfarande, skönt men en av dom är iaf borta. nu har jag kollat igenom alla skalen... okej kiselalger okej jaha nu ska man snart åka bort 2 månader o lämna över ansvaret till pappa, undrar hur detta ska gå !
  14. tror att jag har börjat fått någon slags algblomning i karet också. Idag när jag kom hem så ser jag på "topparna" av LS är bruna, ser lite ut som rost. eller vad tror ni det är?
×
×
  • Skapa Ny...