Gå till innehåll

ulfsa

Medlem
  • Antal inlägg

    595
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av ulfsa

  1. typiska värmealstrare i RSM250 är ju original-pumparna, framförallt skummarpumpen - sedan är ju naturligt konceptet med huv och inbyggd belysning av stor betydelse ;)

    Mitt tips är väl att ta bort orsakerna, om någon av dessa är kvar - istället för att tillföra något ytterligare för att kompensera!

    Manne tipsade om doppvärmaren, en annan vanlig problemkälla.....

    Hej!

    Har du fått in Deltec-skummaren vi pratade om som passar mitt RSM?

    /Ulf

  2. Du kan ju köpa fläktar som du riktar mot vattenytan för att få ner tempen. Inte så dyrt och borde nog få ner tempen ett par grader. Se. Brukar jag använda isklabbar som man har i kylväskor på sommaren funkar bra om man har några st och varvar med. Billiga på tex ica.

    Tack för tipsen! :)

  3. Allra störst effekt gör ju huven/belysningen - men byter man ut orginalpumparna verkar det ju också göra ett par grader, enligt de som gjort så.

    Tror jag börjar med pumparna då. Går in och tittar på eran sida vad ni har. Några du rekommenderar? Ang. skummaren så har jag läst någonstans att det finns någon annan som är tystare också som ska passa RSMen.

  4. typiska värmealstrare i RSM250 är ju original-pumparna, framförallt skummarpumpen - sedan är ju naturligt konceptet med huv och inbyggd belysning av stor betydelse ;)

    Mitt tips är väl att ta bort orsakerna, om någon av dessa är kvar - istället för att tillföra något ytterligare för att kompensera!

    Manne tipsade om doppvärmaren, en annan vanlig problemkälla.....

    Baserat på din erfarenhet, vad tror du är smartast att börja med att byta ut / modda?

  5. Håller med Manne ,

    men en annan sak att kolla är vatten nivån, högre nivå ger högre avdunstning ger lägre temp.

    Jag fyller på 3 liter dygn, och tempen är aldrig över 26, och då toppade vi på 24,5 i ute temperatur i veckan

    - o -

    Tack för ditt svar. Vattennivån ligger enligt RSM's manual på det optimala. Jag har försökt att ha lägre

    vattennivå men då slutar skummaren att skumma. Har du allt original i ditt RSM eller har du bytt ut ngt?

  6. Med rsm250 (som jag också har) blir det ju svårt med frysta petflaskor pga platsbrist. Jag har bytt ut skummare+pumparna i sumpen samt konverterat till led och ligger runt 27 grader.

    En variant kan ju vara att sätta in en portabelm ac i rummet där du har akvariet :)

    Hittade även en billig kylare (max 225L) - se länk:

    http://www.fish-street.com/product_details.php?category_id=146&item_id=560&currency_code=USD

    Tack! Hur har du fixat till LED-uppgraderingen - har du någon bild på hur du gjort och vad du köpt?

  7. Tack för era kommentarar / ideér . Doppvärmaren är urkopplad så det är inte den som spökar. OK, så antingen får jag börja

    ersätta skummare & pumpar eller skaffa en kylare alt AC i rummet där jag har akvariet. Om jag börjar inne i tanken, borde

    jag börja med att ersätta skummaren eller den större av originalpumparna eller tom belysningen?

  8. Mitt kar har varit ovanligt varmt på sistone, upp till 30 grader. Har fläktarna på 24/7, en kväll fick jag öppna lock och fönster för att få ner tempen. Rengjorde pumparna igår bara för att säkerställa att dom inte gått extra hårt pga beläggningar men det hjälpte inte. Funderar på hur det kommer att bli i sommar när det blir ännu varmare och funderar nu på att köpa en kylare. Hur många är det som har kylare? Priset på de jag sett som skulle passa börjar på ~4000 kr. Väl värt om jag kan stoppa en massdöd av koraller i karet. Synpunkter för/mot kylare? Tack på förhand.

×
×
  • Skapa Ny...