Gå till innehåll

ulfsa

Medlem
  • Antal inlägg

    595
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag byter 50L per vecka i mitt 250L's.
  2. Min underbart fina Antennata. Tyvärr har jag inte fått den att börja äta ännu.
  3. Köpte denna igår men glömde bort att notera vilken art det är. Någon typ av montipora har jag för mig. Är det någon som vet? Med vänlig hälsning, Ulf
  4. Köpte dessa igår men glömde notera vad det är för art. Är det ngn som vet? Med vänlig hälsning, Ulf
  5. Blandar salt i 2 st 25 litershinkar med osmos, i med pump och doppvärmare, får stå över natten sedan i karet.
  6. Om man aldrig byter vatten, får man inte skyhöga nitratvärden då? Nybörjare som jag är så har jag lärt mig att nitratet blir man bara av med via vattenbyte
  7. Läckert! Har ett 120l söt jag funderar på att konvertera till salt med sjöhästar.
  8. Planerar du att ta in några Drakfiskar av den mindre modellen inom kort?
  9. Oki, då avvaktar vi. Vi får göra ett nytt försök med att få loss anemonen också
  10. Hej! Har du fått in Deltec-skummaren vi pratade om som passar mitt RSM? /Ulf
  11. Läckra kar! - Drakfisken är en riktigt läcker fisk men mitt kar är tyvärr för litet.
  12. Tror jag börjar med pumparna då. Går in och tittar på eran sida vad ni har. Några du rekommenderar? Ang. skummaren så har jag läst någonstans att det finns någon annan som är tystare också som ska passa RSMen.
  13. Baserat på din erfarenhet, vad tror du är smartast att börja med att byta ut / modda?
  14. - o - Tack för ditt svar. Vattennivån ligger enligt RSM's manual på det optimala. Jag har försökt att ha lägre vattennivå men då slutar skummaren att skumma. Har du allt original i ditt RSM eller har du bytt ut ngt?
  15. Läckert - tack för tips - ska kolla närmare på det där
  16. Tack! Hur har du fixat till LED-uppgraderingen - har du någon bild på hur du gjort och vad du köpt?
  17. Tack för era kommentarar / ideér . Doppvärmaren är urkopplad så det är inte den som spökar. OK, så antingen får jag börja ersätta skummare & pumpar eller skaffa en kylare alt AC i rummet där jag har akvariet. Om jag börjar inne i tanken, borde jag börja med att ersätta skummaren eller den större av originalpumparna eller tom belysningen?
  18. Mitt kar har varit ovanligt varmt på sistone, upp till 30 grader. Har fläktarna på 24/7, en kväll fick jag öppna lock och fönster för att få ner tempen. Rengjorde pumparna igår bara för att säkerställa att dom inte gått extra hårt pga beläggningar men det hjälpte inte. Funderar på hur det kommer att bli i sommar när det blir ännu varmare och funderar nu på att köpa en kylare. Hur många är det som har kylare? Priset på de jag sett som skulle passa börjar på ~4000 kr. Väl värt om jag kan stoppa en massdöd av koraller i karet. Synpunkter för/mot kylare? Tack på förhand.
  19. Tack Petter! Leffe, ska nog bara testa ngn gång för att se hur den gör då. Den behöver inte definitivt inte växa mer.
×
×
  • Skapa Ny...