Gå till innehåll

SagaLändström

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Saga
  • Stad
    Uddevalla
  • Akvarievolym
    Språkvetenskaplig undersökning

SagaLändström's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack för all positiv feedback! petnym: Deadline var 23:59 i måndags, så rapporten är redan inlämnad. Tack ändå för dina synpunkter, det är alltid bra att veta hur man kan förbättras.
  2. Jag vet inte vad jag gör för fel, men nu har jag fått hjälp av Benighted, så det verkar som om det löser sig. Tack för allt, allihopa!
  3. Jag har nu försökt att ladda upp den även som .pdf, men fick samma felmeddelande. Är det kanske att jag använder Google Chrome som ställer till det?
  4. Jag har nu försökt med det, men jag får felmeddelandet: 500 [iOErrorEvent type=ioError" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2 text="Error#2038] Vad fasen betdyder det?
  5. Tack för alla svar! Jag har dock fått in alldeles för mycket material för att jag ska kunna använda allt, så håll det i åtanke när ni senare läser den färdiga produkten! På tal om det: är det någon som vet något bra sätt att publicera den så att ni kan få ta del av den? Känns lite bökigt om jag skulle hålla på och maila den till alla som vill läsa (om det nu finns några som faktiskt vill det, så klart). Tacksam för tips!
  6. Wiking: Det är lugnt, upprepning är inlärningens moder!
  7. Wiking: Jag har för mig att jag redan har sagt att jag kommer försöka göra uppsatsen tillgänglig för de medlemmar som är intresserade
  8. Reuben: Med tanke på att jag skriver en uppsats på högskolenivå som ska "publiceras" (i den bemärkelsen att den ska lämnas in till kursexaminatorn) så tycker jag att det är oetiskt att inte be om tillåtelse. Hade jag använt det ni skrev på ett annat forum (t.ex.) så hade jag nog inte bett om tillåtelse Maglofster: Den fyller alltså på med osmosvatten när det börjar bli lite lite i karet? Edit: Någon som är sugen på att ge en exakt beskrivning på vad "sumpen" är? Vill som sagt inte gissa. Även "nanokar" skulle vara kul att få en förklaring på.
  9. Tack så mycket Maglofster. Får se om jag inkluderar det ordet i min undersökning ^^ Edit: Har hittat ett till ord som jag inte vet vad det betyder, även om jag har en god gissning. Det är ju dock onödigt att gissa när man kan fråga, eller hur? Ordet jag undrar över nu är "osmolator".
  10. Tack Bläckfisken! När det gäller stimmar, så hittade jag det här: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?46375-Metallhalogen-drossel-l%E5ter-mycket&highlight=stimmar och vad jag förstår så är det inte tal om att dimma lysröret. Att de används inom andra områden är inget större problem, då det är termer som används (mer eller mindre) flitigt inom hobbyn och som oftast inte används i "standardsvenska". Jag tror inte att så många barnfamiljer sitter och pratar om refraktometrar, skummare och biobollar vid frukostbordet
  11. Tack Maglofster och Roger.J! Jag behöver lite hjälp med vissa termer som jag inte kan förklara på egen hand, och hoppas att ni kan hjälpa till med även detta. Dessa termer är: * Drossel * Stimma (angående MH) * Osmos (vet att det är vatten som har genomgått någon process, men det skulle vara bra om jag visste lite mer vad denna process innebar) * Refraktometer * Skummare (undrar vad dens funktion är i akvariet) * Bioboll(ar) Tack på förhand!
  12. Ja, det var riktigt roligt faktiskt. Jag hade inte knäckt den nöten på egen hand, men det är ju ganska logiskt med facit i hand, då kalksten heter "lime stone". Är det okej om jag använder dina kommentarer, petnym?
  13. DaTrucka och herrGreen: Tackar petnym: Jag kanske inte behöver tillstånd, men det är ju bättre att fråga än att anta att man får. Det finns en forskningsetisk dimension att ta hänsyn till. Snickarn: Tack, det var väldigt intressant läsning!
  14. Tack så mycket freguz! Jag tror inte att det är så stor risk för mig involverad, antingen bekräftar du vad jag redan har hittat, eller så ger du mig något nytt att skriva om. I vilket fall är det bra!
×
×
  • Skapa Ny...