Gå till innehåll

Wigge

Medlem
  • Antal inlägg

    2 728
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. få det att fungera är inga problem, men har ingen aning hur jag ska få till någon snygg upphängning =(
  2. Har haft igång ett 15L nano kar med ls sedan slutet av november och nitriten är borta för länge sedan, så känner det börjar bli dags för det första levande i karet nu. men utan belysning så blir det jobbigt med det levande. Jag funderade först på en AI Sol nano, men känner att det känns lite överdrivet att lägga 2000kr på en belysning när jag bara ska köra knappar och utan avancerade teknik(Dvs vatten byte och cirkulation). så jag skulle behöva tips på någon schysst nano belysning som räcker till knappar och som ligger i en rimlig pris klass(500- 800kr). Blir kanske fel att fråga denna frågan i denna tråden, men känns onödigt att lägga en ny tråd. skulle behöva tips på levande till detta lilla kar, finns det någon fisk som kan trivas i så lite vatten, eller är det kanske någon räcka som gäller? Mvh Wigge
  3. Riktigt stilren armatur, men blir det inte mycket billigare att bygga en egen?
  4. ska starta upp ett 15L nano kar som ska köra enkelt. Men det enda som just nu är ett frågetecken är belysningen. Jag är ganska säker på att jag vill ha led, så frågan är om det finns någon led ramp som skulle passa eller är det DIY som gäller? mvh wigge
  5. Någon dom testat denna här? http://www.fish-street.com/sunsun_jvp102b_5000litres_magnet?category_id=35
  6. japp har lägre flöde i detta kar, så blir till att ordna någon streamer till. ebay har väll billiga? vill gärna ha tips på de som har fungerat bra för er så jag inte köper något himpedimp grejs=)
  7. 3 av mina spser har börjat tappa vävnad. värdena: ca 500 kh 9(samma som i andra karet) po4 0,34(samma som i andra karet) nitrat ca 3 vad kan det bero på?
  8. jag köpte en sandvänande gobbie idag. får se hur det går=)
  9. hur många apogon kan man köra i ett 110L kar? har som sagt 4chromis, 2anthias och 2 svart vit randig fröken fisk
  10. Jag vlde bort dsb och körde på en 2cm sand bed så lär behöva ha lite renhållare till den... just nu har jag ca 7 nassarus sniglar och 4 eremiter(ganska stora eremiter så de paddlar runt sanden rätt bra). men vill inte hålla på och slamsuga sanden utan vill hålla den ren på naturlig väg. min tanke var för ett par sandvändande gobbies... men har hört att de stökar ner rätt bra. eller har jag fel?=) min andra tanke var ett par sandvändande sjöstjärnor. vad finns det för andra alternativ? vad fungerar egentligen bäst:D Med vänlig hälsning Wigge
  11. kunde du inte kört med silikonslang istället?
  12. Här kommer bild på hur det blev=) ni får stå ut med att bilderna är på fel håll...blir så vilket håll jag än vänder dem =P själv tycker jag att karet blev precis så som jag ville ha det=) ps. bilderna är iphone bilder, ska ordna bättre kamera=)
  13. löjligt små behöver de ju inte vara, men är det de blå du menar på första bilden?
  14. Har som sagt startat upp ett nytt 110L kar som blev riktigt bra enligt mig själv... vilket är en jä*vla fördel =P och jag kommer fortsätta att köra små fiskar för att skapa en känsla av djup och större storlek på karet, därför skulle jag vilja ha tips på små stimfiskar. ps. chromis och anthias har jag:) Med vänliga hälsningar wigge!
  15. alltså inget att ha i karet?
  16. vad menar du med silikat?
  17. Hittade denna sanden som jag tänkte köra med. http://www.cyberzoo.se/akvaristik/inredning/akvariegrus/akvariesand/akvariesand-snovitt-02-mm-20-kg.html tänkte köpa 20kg av denna sanden sedan 5kg levande sand.
  18. Glömde skriva att jag har chromisar, anthias och svart vit damsel;)
  19. Har ni något tips på en liten Stim fisk?, men liten menar jag att den inte blir mycket större än 3-4 cm och som inte är allt för bråkig:)
  20. är ett bra tag ett par timmar eller några dagar?=)
  21. okej, kaske lägga toapapper under så man ser minsta lilla droppe om det läcker?
  22. testa byta plats på den och släng i lite aktivt kol=)
  23. hur läckage testar ni era kar? Med vänlig hälsning Wigge
×
×
  • Skapa Ny...