Gå till innehåll

engwall.mathias

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mathias
  • Stad
    Örebro
  • Antal år inom saltvatten
    2012
  • Akvarievolym
    260
  • Akvarie mått
    60x60x65
  • Akvarietillverkare
    ?
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    150W HQI
  • Om JA vid skummare - Vilken
    NAC
  • Antal år inom sötvatten
    20+
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    20+
  • Storlek på sump
    30+

engwall.mathias's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Andreas N går det även att ha hålen bakom akvariet? Finns det några mer metoder mer än de som redan presenterats?
  2. Stort tack mamadubba! Så som jag fattat det nu är röret som är 25 enbart för att ställa in flödet och dämpa ljudet. Efter ha läst igenom detta så känns det som att det även har en del nackdelar, finns det andra alternativ som ni kan ge mig. Det förra karet jag hade var det bara ett hål borrat och på baksidan var det en "T-koppling" för att luften skulle ta sig in och en modifierad ljuddämpare.
  3. Tänkte borra hål för min ytavrinning på mitt juwel rio400. Returpumpen kan pumpa 1500-3000 l/h. Hur kan jag räkna ut vilken storlek på hål som jag kan använda? Hur har ni gjort?
  4. Jag ligger på 8.3 i KH. Har mätt mina saltvärden med en hydrometer, har även en till sådan och den ena visar 1.020 (den som jag inte använder) och den andre visar 1.024. kan de vara det som strular? Men borde inte ett högt saltvärde betyda högre Ca inte lägre? För att hålla mina värden stabila använder jag mig av RedSea Reef Foundation ABC+ MEN har inte kunnat använda den pga dessa höga värden av Ca.
  5. Tack för era svar. Jag håller med att det låter konstigt, min salthalt ligger på 1024 så enligt mig ligger den bra! Köpte mitt Ca test för en vecka sedan (best före 10-2016) och innan det hade jag ett som jag körde med men kom på att det kanske var dåligt, därför blev det ett nytt. Det är ett Salifert test..
  6. Nu har jag mätt upp mitt Ca på saltet jag använt mig av och jag hamnade på 250 :/ Så jag förstår då inte att Ca ligger för högt i karet. Har dock använt mig av två sorters salter. Vilket fall som helst borde jag byta salt eftersom det inte ligger rätt.. Några förslag vad som kan påverka högt Ca. Alla andra vädren är bra utom Mg som ligger lite högt? Har även gjort ett stort byte eftersom en av mina anemoner hamnade i pumpen men värden är de samma. (Har ingen kalk reactor, kan det vara det (?) )
  7. Hej har strul med mitt Ca och Mg i karet. I söndags gjorde jag en mätning och Mg hamnade på 1410ppm och Ca på över 500, gjorde då ett vattenbyte på 15% och mätte dagen efter och har nu värderna; Mg - 1350 Ca - 500+ Snälla vad ska jag göra? Det jag har i min sump: Fosfatreactor med biopellets, bio bollar med Wet and Dry funktion, skummare, UVC, och använder bara osmos vatten. Uppskattar snabba svar :S
  8. Joney, jag är helt övertygad om att det finns mer fördelar med en sump. Du ökar vatten massan vilket är ett stort plus ex.vis om någon fisk dör så blir inte karet lika utsatt. Kan även vara bra om du har problem med värmen i karet. Jag ser bara fördelar med sump. Så jag anser inte att en sump är "överskattad".
  9. Jo det blev riktigt bra, har inte gett mer än 500kr med allt glas och silicon. Det roliga med akvarium är att man alltid kan ha något att fixa med. Det är halva saken för mig att kunna bygga lite eget och planera. Mitt nya projekt kommer jag eventuellt bygga ett Wet and Dry system med mina biobollar.
  10. Jag byggde mitt eget sumpakvarium. det skulle kanske vara en rolig sak? Kanske tillverka din egen skummare.. Finns många DIY saker som man kan tillverka utan så höga kostnader.
  11. stigigemla, det är alltid så svårt när man ska bygga något själv eftersom det finns så många som säger olika saker. Men känner mig relativt nöjd med detta. har ingen större lust att bygga om hela sumpen igen!
  12. - Lunka, du har helt rätt att det inte blir så bra cirkulation där MEN eftersom det inte är samma temp som kommer ner till sumpen så kommer vattnet att blandas. BioTed sa att vattnet som kommer ner från displey tanken skulle komma ner i ett fack med en toppavrinning för att få ytvattnet. Jag kan ha fel men man ser att det rör sig där iaf. - Tack Jan-Erik för det svaret. Har nu fixat det - bibic. Jag hade tänkt så med först men du har svaret ovan. Tack för hjälpen och ditt svar. Har även lite levande sten i mittersta facket där skummaren är. hade några små stenar som bara låg och var jobbiga så dom fick flytta
  13. Så här blev min slutliga produkt. 1. Rinner vattnet igenom en filtrering av Aktivtkol 2. X-antal biobollar. 3. Skummare 4. Fosfat reactor med biopellets. Vattnet pumpas in från en liten pump och pumpas genom filtreringen. (?) Har funderat på att kanske flytta retur slangen från reactorn till fack 1. Låter detta som en bra idé eller är det bra nu? /Tacksam för svar. 5. Returpump 6. (ej medritad) UVC 7,8. Till -frånslang Skriv gärna dåliga kommentarer om detta. Är mitt första sump som jag byggt så den som följde med kommer snart att kasseras. Har även i detta tillfälle köpt mig ett steg4 reverse osmos reactor. Bilder på karet kommer inom kort. /Mathias Örebro
×
×
  • Skapa Ny...