Jump to content

Magnus85

Medlem
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Magnus
 • City
  Axvall
 • Antal år inom saltvatten
  2012/07
 • Akvarievolym
  130liter
 • Akvarietillverkare
  red sea max 130d
 • Antal år inom sötvatten
  Ca2år
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  14kilo

Recent Profile Visitors

1,373 profile views

Magnus85's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. jag söker ett akvarium 600-800 liter (ej kub) optiwhite är ett plus och borrat och sump är ett krav.
 2. jag skaffade en drakfisk för 3 dagarsedan, såg den första och andra dagen även om den var väldigt passiv så syntes den iaf. hur pass bra på att gömma sig är dom ? jag har finkammat hela karet med ficklampa utan att sen den. den är ca 5cm. hur många dagar kan man svälta den för att få den att äta dött innan man bör köpa levande så den får i sig näring? (om jag nu hittar den) några andra bra skötsel råd jag bör känna till än allt gammalt som står här på guiden ?
 3. hur pass fungerar en boosterpump att ha i kontinuerlig drift? eller fungerar det att ha en reactor på ett par timmar om dagen bara? det är den enda som jag kan hitta som har rätt uttag. plus att ja har en liggandes.
 4. funderar på att använda min gamla osmos anläggning till att göra en reactor, finns det några pumpar som har 4mm ansluting som har "okej" flöde till kol och fosfat medel ? eller någon som gjort något liknande ? http://www.drakfisken.se/osmos/aqualight-osmos.html är en sådan som får bli donator. finns det större anslutningar i plast att köpa någonstans? för hålet inn i filter behållarna är ju ca8-10mm mvh magnus
 5. som rubriken lyder, är det någon som har något bra tips en någon som funkar bra och det inte tar en hel helg för att få ihop lite vatten till ett mindre vattenbyte =) behöver ju inte vara 5 siffriga belopp nu. mvh magnus
 6. kanske är lite sent svarat med jag har en likadan osmos och jag skaffade en booster pump men tyckte inte det gjorde någon större skillnad. kanske får ihop 50l/dygn. har du fått någon fart på din? för min del så blir a det att skaffa en annan ro anläggning mvh magnus
 7. Magnus85

  alg problem

  Okej, det har gått så pass långt nu att jag tänkt tömma akvariet och köpa ny sten och starta om alltihop, finns det något sätt att "kurera" stenarna när dom väl är ur karet. Känns ju synd att bara kasera dom. Hur pass noga bör man vara när man flyttar över koraller så att inte skiten följer med till det nystartade?
 8. Magnus85

  engineer goby

  hejsan ja köpte en engineer goby för ca 2 veckor sedan men har inte sett han äta något än, dom fåtal ggr´na han har vart ute har jag testat med pellets och mysis men har inte direkt visat något intresse för det. eftersom han gömmer sig 95% av dagen så är det inte så lätt att testa med massa olika mat sorter. är det någon som vet något som dom inte kan motstå? känner att det börjar nog bli lite panik nu efter ca 2 veckor den är ca 12-15cm, vore kul om den klarade sig eftersom dom är fantastiskt fina=)
 9. Magnus85

  alg problem

  kolkälla kör jag inte med såvida det inte är i saltet, har inte riktigt förstått vad det innebär. osmosen är relativt ny, kanske har kört 500liter genom den. förkommer det att dom inte funkar när dom är nya också? då jag har haft väldigt svårt att få något vidare flöde genom den, trost jag kompletterat med booster pump så får ja max 50liter / dygn. har en aqualight osmos 300 liter/dag så tycker ja borde få lite mer än 50 liter. jag mätte kh på osmos vattnet och det 1.2 hade lägre förut när osmosen va ny men hade fortfarande lite problem med alger då men det kanske har ökat nu när ja tänker efter. dom senaste stenarna jag kompletterade med skaffade jag i somras så dom borde vara "urlakade" vid det här lagret tycker ja, även om han jag köpte dom av inte hade världens mest välskötta akvarium så var det inte alls alger i det på dethär sättet. kan tillägga att det är mer alger nu än vad som syns på bilden. tänkte ta ett nytt kort men iphone 4s och blåljus går inte riktigt ihop. kan även tilllägga att algerna växer på vissa mjuk koraller inte på själva polyperna men själva basen så dom får slemma av sig ganska ofta. hur pass bra funkar salifert silicat test ? är det värt att köpa bara för at prova ?
×
×
 • Create New...