Jump to content

MarinaS

Medlem
 • Content Count

  691
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Good

Profilinformation

 • First name
  Marina Sarvanidou
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  visningsdel 850l, sump 240l.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Update: snart ett år senare och två harlequinräkor som fortfarande mumsar i sig sjöstjärnor från akvariet. Tänk hur många jag då hade? Dom kommer strax dock få börja leta litelite mer nogrannt för att hitta mumsbitarna. Jag måste börja tänka ut en lösning. Den ända kan kan tänka mig är att köpa frysta stjärnor om man lyckas hitta nån försäljare utav det, plocka från Grekland i sommar och frysa för att ta hit eller skaffa ett till mindre akvarium som odling och hållande av en eller två större stjärnor och stödmata dom hela tiden.. men det känns lite som djurplågeri men man får väl lösa det på något sett så att det blir bra
 2. Okej! Så du menar att de mindre ormsjöstjärnorna också kan gå åt då? Jag har nämligen tusentals utav dom.. Får bli att jag odlar asterina i sumpen då ifall de skulle ta slut, i allra "värsta" fall får jag köpa ett blennykar snabbare än tänkt och ha min sandvändande där samt odla ännu mer asterina
 3. Fasen då, nu har jag fått det bekräftat från fler, att sandvändaren isåfall inte lär överleva, får hitta en snabb backup plan! Tack så mycket!
 4. Hur menar du då, att de valt de stora räkorna då eller de små? x) Ja, jag kände för en uppgradering Detta har varit igång sen december, men har bara inte tagit tummen ur å gjort nån tråd än x) ..har dock velat göra det länge men glömmer alltid bort och sen är jag ju så dålig på att uppdatera mina trådar så det brukar rinna ut i sanden tillslut haha:p Men ska nog ta och göra en tråd nån dag! Men kan ladda upp en kass bild från långt håll tills vidare, ignorera den snea listen till höger bara
 5. Min kollega har ett något mindre akvarium än mig med två räkor och hos honom funkar det strålande med endast asterina.. Det bokstavligen kryllar med asterina hos mig, de verkar föröka sig hela tiden. Vet folk som behöver köpa sjöstjärnor för att mata dom men det kanske har lite med akvariets storlek att göra eller att de inte hade så mycket sjöstjärnor från början?
 6. Under mina 2½ år som saltvattensakvarium ägare har jag själv aldrig varit med om att mina asterina sjöstjärnor äter upp mina koraller men nu är stunden inne och jag måste köpa Harlequin räkor (en eller två är tanken på ett 850l kar). Mitt akvarium kryllar av sjöstjärnor så de har gott om mat och jag tvivlar på att de kommer hinna äta upp alla utan tror det kommer finnas en ganska bra balans.. Men frågan är.. Jag har en stor sandvändande stjärna också så tror ni räkorna skulle ge sig på den när det finns så mycket asterina sjärtnor?
 7. MarinaS

  LPS krymper

  Ett vattenbyte brukar göra susen för candy canes. Troligtvis någon brist alltså som det redan skrivits ovan.
 8. Har själv en Metis hyperion 4x150 över min rumsavdelare på 200x65x65 och det funkar riktigt najs!
 9. Vet någon den engelska titeln? Vill ju också se den!! Edit: Hittade titeln, den stod ju till och med i viaplays beskrivning lite längre ner x)..
 10. kan det komma från sanden kanske? Hur menar du med inte klart? Är det grönt eller är det som smuts/damm?
 11. Robert: Vad är ocra? försökte googla men får bara upp massa späckhuggare haha. okej fan.. Får väl tänka ut något att ha emot då när jag limmar för de kommer ju inte va mot botten.
 12. Andreas: Ja de ska limmas på glas men om jag uppfattat det rätt är de jag köpt också plattor, alltså raka på baksidan så att det går att limma på glas.
 13. Okej bra, då stämde mina misstankar, vore ju lite konstigt om de flöt. De ska limmas på kortsidorna av akvariet då det är en rumsavdelare.. Tack!
 14. tror ni man kan kan limma dessa under vatten http://www.drakfisken.se/revkeramik/1677-revkeramik-losa-plattor.html ? det är väl inge frigolit i som det är med btn? Vill börja fylla upp akvariet enda upp nu och jag har inte keramiken hemma ännu!!
×
×
 • Create New...