Gå till innehåll

Marvin

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Thomas
  • Stad
    Norrköping
  • Akvarievolym
    240L
  • Akvarietillverkare
    Juwel Rio 240L

Marvin's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej! Har precis köpt ett uvc-filter i kampen mot envisa alger samt den j*vla pricken... någon som har ett bra tips på något man kan sätta för insuget för att förhindra att mina mindre invånare sugs in i inloppet? En fråga till, bra tips på hur jag blir av med den oljiga ytan i akvariet? Jag har inte ytavrinning. Tacksam för alla tips och idéer.
  2. Ok, tack för många tips och råd! Lyset står på 8h och månljus 3h. Blir att införskaffa fler turbosar, då jag har en sandvändande fisk och fyra eremiter. Hur många är lagom till 240l? Jag läste någonstans att det kan vara saltet som är boven i dramat. Har kört med red seas coral pro, ska jag använda något annat? Appropå solen så är persiennera nerdragna i rummet där burken står, så jag tror inte det är problemet. Och angående sjöstjärnor, är dom revsäkra? Många frågor blev det...
  3. Har nu några månader haft kiselalger i min burk. Det är på botten dom finns, och jag tar bort så mycket jag kan vid varje vattenbyte, men de återkommer envist efter några dagar. Vad jag kunnat läsa mig till här på forumet så är det en fas som karet ska gå igenom, men mitt har varit igång snart ett år. Jag använder osmos vatten, ska jag komplettera filtret med ett silkiat filter? Eller finns det andra sätt att bli av med algerna? Inga fiskar/cuc som äter kiselalger? Mina värden idag: Sg: 1.023 Ph: 8.0 No3: 5 Po4: 0 Ca: 440 Mg: 1350 kh: 8 Samtiliga tester är Saliferts. Har tyvärr inget silikattest.
  4. Dessvärre inget silikatfilter, prövar att öka cirkulationen ytterligare vid botten. Funkar inte det så ska jag börja med annat salt, förslag på bra salt? Ska testa vattnet om det innehåller silikat innan jag köper ett filter. Matar inte överdrivet mkt, och sköjer maten i osmosvatten innan matning. Har gjort vattenbyte idag, och sög ut allt jag såg, så vi får se hur länge innan skiten kommer tillbaka... lyset är på åtta timmar och det är bara två 54 watts rör, så det borde inte vara problemet? En annan fråga, är cyanon giftig för invånarna i karet?
  5. Japp, jag kör med osmos, har gjort från dag ett. Det är Saliferts fosfattest, och saltet är red seas coral pro.
  6. Jag har två stycken pumpar, den ena är Juwels original som pumpar vid ytan och den andra är en powerhead som sitter en bit under ytan. Man kan se på rörelsen hos korallerna på botten att det är bra skjuts där. Ska tillägga att karet har varit igång i tio månader, om det nu spelar roll.
  7. Antagligen den miljonte frågan ang. cyano men nu behöver jag hjälp. Jag har nu brottats med detta skit i flera månader nu och inget verkar hjälpa. Jag byter vatten (25 liter/vecka) samt att jag vid flera tillfällen har mörklagt karet i flera dagar. Då har cyanon gått tillbaka för att efter ett par dagar återvända och sprida sig igen...suck. Jag funderar på om en omstart är det ända och sista jag kan göra? Har även funderat på att använda någon form av red slime remover men har hört delade meningar om detta. Vill ju inte att några av mina fiskar och koraller tar stryk eller t o m dör. Senaste mätvärdena för en vecka sedan: Sg: 1.025 temp: 25 ph: 8 No3: 2 PO4: 0 Kh: 8
  8. Jag har moddat min Juwelskummare med lite filtervadd på båda sidor om filtret. Funkar bra för mig, slipper microbubblorna...
  9. Du hittar vattenlinjes märket på framsidan av skummaren, leta ovanför "insuget". Det är markerat som en våg kan man säga.
  10. Har någon av er något bra tips på fisk eller annat djur som käkar sjöstjärnor(Asterina)? Grejen är att dom förökar sig expolsionsartat och är på och käkar på mina koraller, min gröna stjärnpolyp blev uppkäkad... Sen är jag sugen på att skaffa en mandarinfisk, men har hört att dom ska vara svåra med maten. Stämmer det? Något man ska tänka på isf?
  11. Tack för alla bra svar! Jag ska testa att flytta ner den till botten, där det är lite mindre strömt, så hoppas jag att den ska klara sig.
  12. Tack Ludde, jag ska flytta på den. Någon som her ett bra tips på djur som käkar alger på bottensubstratet. Jag har turbos idag.
  13. Ok, men jag har börjat få brun algtillväxt på mitt bottensubstrat, och det är väl ett tecken på att det inte är noll fosfat? Jag har testat med saliferts test. Tyvärr Ludde, den släpper från sin sten, jag har plockat upp bitar från den från botten.
  14. Såsom rubriken lyder så håller min gröna stjärnpolyp att dö. Från att ha varit jättefin, med alla polyper utslagna till att knappt slå ut några samt att den släpper från stenen den sitter på. Mina värden igår sg 1,023 temp 26 Ph 8,0 No3 5 Po4 0. Kalcium är lite lågt, så det ska jag börja dosera idag. Lyset står på 9h. Vad gör jag för fel?
  15. Jag har fått en massa kalkalger, vilket iofs ska vara bra att få har jag hört, men de sitter ju så hårt på rutorna. På övriga ställen t ex pumpen gör inget om dom sitter. Två frågor om detta. Finns det något/några revsäkra djur som äter kalkalger? vad beror det på att man får dom?
×
×
  • Skapa Ny...