Gå till innehåll

Hallberg

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mikael
  • Stad
    Färjestaden
  • Akvarievolym
    240 + 96
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    13,7

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Hallberg's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tråkigt att höra. Hoppas att du får en ny som grejar ömsningen bättre. Måste säga att Smithiin ser betydligt tuffare ut än den jag har.
  2. Ja det va lite så jag resonerade också angående maten, men jag får helt enkelt hålla ett öga på krabaten. Och visst är det häftiga och roliga djur. :-)
  3. Hej! Hittade en Mantis i mitt kar för en tid sen och idag lyckades jag fånga den för att kunna artbestämma. Jag läste denna sidan http://www.ucmp.berkeley.edu/arthropoda/crustacea/malacostraca/eumalacostraca/royslist/ och är till 95 % säker på att det måste vara en H. glyptocercus. Hittar åtminstonde ingen som är mer lik. Den jag har är ca 3 cm lång. Någon som har något gott/ont att säga om den? Ska den få bo kvar eller finns det risker? Den verkar i dagsläget harmlös och vad jag kan se så fångar den och äter bara artemia. Tack på förhand Micke
  4. Stort tack på bra svar! Jag har en ganska klar bild på hur jag ska göra om jag ska bygga en egen. Jag hittade även en färdig på Fish-street för en väldigt överkomlig peng som fått bra betyg. Men det är ju nästan roligare att bygga en egen (om man får den att fungera som den ska) Jag får klura lite till innan ett beslut klubbas.
  5. Hej! Jag startade med saltvatten för ungefär ett år sedan och har nu (som det lätt blir) bytt upp mig till ett större kar. Det nya karet är på 250 liter och min tanke är att bygga om det gamla (96 liter) till sump. Min fråga är väl egentligen kort och gott: Hur gör jag? Eftersom det nya karet redan är uppstartat så är alltså borrning helt uteslutet. Jag har funderat på om jag ska använda mig av en overflow box eller om det räcker med att skapa en hävert med en simpel slang/rör? Eller finns det något annat bra för att leda vatten från karet och ner? Väl nere i sumpen (som kommer att bestå av tre "fack") så kommer vattnet i första facket passera genom levande sten, aktivt kol, fosfat absorber m.m innan det passerar till mittenfacket. Där kommer det finnas plats för skummare, och sen via en "bubbelfälla" in i tredje facket där en returpump kommer att finnas. Där kommer då nästa fråga in i bilden. Hur balanserar jag flödet tillbaka upp i visningskaret med flödet ner i sumpen? Finns där några bra tips på hur jag ska gå till väga för att fixa en någorlunda driftsäker anordning? Tack på förhand! Micke
  6. Ska absolut ha det i åtanke Gurra! Antingen om man har en i reserv som inte är i bruk eller om man kör med två pumpar i karet ifall den ena går sönder!
  7. Dessa tipsen ska jag ta med mig och pumpar är helt klart roliga! Jag köpte ju ett färdigt kit för några månader sedan och förmodligen är det ganska billiga (och därför kanske inte de bästa) grejerna i karet. Så jag behöver förmodligen utveckla teknologin i karet något i framtiden för att kunna utveckla akvariet i helhet, men var sak får ta sin tid då jag är väldigt grön inom området så har man ju en inlärningsperiod innan man rusar iväg för långt. Åter igen ett stort tack för hjälpen!
  8. För det första vill jag ropa ut någon form av glädjetjut då jag fick igång pumpen. För det andra vill jag tacka för snabbt svar! Jag provade en gång till att rengöra pumpen efter att du hade skrivit och slog den då även i diskbänken varav pumpen hoppade igång. Förmodligen hade den satt igen sig. Tydligen så lönar sig våld i slutänden iallafall.
  9. Hej allesammans! Jag äger ett 96 liters akvarium med några olika fiskar, någon enstaka korall och lite övriga bottendjur. Nu har jag varit bortrest i några dagar och upptäcker när jag kommer hem att min pump har lagt av. Den lokala akvarieaffären öppnar inte fören på tisdag och frågan är ju om jag klarar mig utan pump tills dess? Det ända som hjälper till att cirkulera vattnet nu är skummaren vilket naturligtvis är långt ifrån tillräckligt. Vore ytterst tacksam för snabb hjälp som kanske kan lugna mina nerver något! Tack på förhand! Micke
×
×
  • Skapa Ny...