Gå till innehåll

jesper

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Cirkulerar detta just nu eller har det pågått ett tag? Jag får super värden i mitt nyblandade vatten
  2. Här är min Catalaphyllia jardinei, en av mina favoriter i akvariet.
  3. Försökte fånga hispidusen igår men det gick inte så bra. Fick upp ett tomt skal. Han måste ha krupit ur skalet när jag försökte få upp honom. Men när jag höll på så kom min kuekenthali fram som jag trodde blivit mat. Så då blev jag lite lugnare iaf.
  4. Kanske ska prova att fånga upp den ändå. För att vara på säkra sidan. Men jag vet inte hur jag ska få tag på den. Den gömmer sig bakom stenarna hela tiden.
  5. Ville ha lite mer erfarenheter. Bättre att fråga än gång för mycket.
  6. Jag har beställt 4 st lysmata amboinensis men kom på när jag beställt att jag har en Stenopus hispidus. Ser den inte så ofta så jag tänkte inte på det. Funderar nu på om dessa kommer gå ihop. Eller om jag ska flytta min hispidus. Någon som har några erfarenheter av den kombinationen.
  7. Hej. Jag fick hem phytoplankton i veckan. Det jag skulle vilja veta är hur man får phytoplankton koncentrerad? Det skulle spara både plats och tid om jag kan få fram koncentrat av phyto. Någon som vet hur jag ska göra??
  8. Brukar digitala visa fel fast dom är kalibrerade? Jag tog för att prova lite vatten från mitt växakvarium med PH kontroller. Kontrollern visade 6,75 och mätaren till mitt salt visade 6,84 så inte så mycket skillnad. Men kan jag inte lita på den kan den ju lika gärna åka ner i soporna, eller ska jag lita på den? kan ju iofs köpa ett dropptest och jämföra det resultatet med den digitala.
  9. Hej jag testade mina värden idag dom är rätt höga än men jobbar ner dom. MEN det jag inte blir klok på är mitt ph det ligger ständigt på 7.7 trots att KH ligger på 10. Borde inte ph ligga lite högre? eller är det KH jag ska gå på? Har precis kalibrerat proben så den ska visa rätt. Någon som har svaret till mig? NO2=0mg/l NO3=5mg/l Mg=1500mg/l Ca=530mg/l Po4=0.01mg/l 10dKH pH=7.7 1.024; 24°C
  10. jesper

    Copepods

    Men rotifer är väl inte sak som copepods? Jag ska odla dessa för att jag vill skaffa mig ett par mandariner. Och vad jag förstår så är copepods större och bättre föda för mandariner? Men jag kan ha fel.
  11. jesper

    Copepods

    Tack. Får prova att beställa därifrån. Klarar sig copepods en vecka i en flaska? Eller är det bäst att beställa så det går iväg på en måndag??
  12. jesper

    Anemon?

    Jag har MH halogen 150 w till ett 250 liters kar. Har matat med artemia och då tar den maten och stänger sig helt och öppnas efter ett tag. Funderar på att lyxa till det och kläcka lite artemia och ge den levande artemia. Borde väl uppskattas? något annat jag kan göra "fel"
  13. Hej finns det någon här som har copepods hemma? Eller vet var man får tag på det i Sverige? Är intresserad av att köpa mig en startkultur. Så finns det någon här som har en kultur eller vet vart det finns svara gärna här. /Jesper
  14. jesper

    Anemon?

    Ja 1:an är rätt så ledsen just nu. Men han flyttade hit för bara en vecka sen. Tar det ett tag för den att gilla sitt nya ställe?? Eller behöver jag göra något annorlunda för att den ska trivas??
  15. jesper

    Anemon?

    1. Är nästan ihopdragen hela tiden. Men flyttade hem akvariet för mindre än en vecka sedan kanske tar ett tag för den att komma igång. Den åt igår iaf. 2. Har spridit sig på knappen som ogräs. 3. Är ganska mjuk inte hård iaf. 4. Sprider sig som tusan där den är nu. 5. Latar sig och äter. Inte så fin än. Får se när anemonerna kommer igång.
  16. Vad är detta. är helt ny på salt men detta var det som följde med. bild 1: funderar jag på vad det är? bild 2: kommer den sprida sig jätte mycket? Den sitter på en knapp nu. bild 3: Ingen aning om vad det är Bild 4: Den sitter på en knapp som jag satte på en sten kommer dom flytta sig till stenen? Bild 5: En anemon? ligger och slöar i hörnet. Vore tacksam om någon kan hjälpa mig med detta, Det är mycket nytt på en gång Men kul!!!!
  17. Så farligt låter det inte. Lite mysigt skvalpande. Uvc sitter som den gjorde innan jag köpte. Alltså efter returpumpen så det är nog rätt så bra drag genom den. Men jag vet inte om jag kommer ha den igång så mycket med tanke på allt gott den dödar men vi får se.
  18. Det var en överriningsbox i akvariet när jag köpte det, Med ett rör. så då är det kört va? Vad tror du om min ide om seriekoppling Av returpump-fosfatfilter-uvc-till akvarium
  19. Ja vi får se hur jag gör. Ska söka lite på hävertsystem med men har inte hittat så mycket än. Måste man borra hål för att göra ett hävertsystem? Isf slutar jag leta! Och sen en snabb fråga angående fosfat filtret. Det har just nu en egen pump i fack 2. Skulle det gå att sätta returpumpen genom fosfat filtret sen ut genom uv filtret och sen till akvariet. Detta skulle jag spara en pump på och få bort lite ljud.
  20. Det är inte jag som har gjort sumpen utan det var den jag fick med när jag köpte det. Det är inga problem med överfyllning det är många liter upp till kanten. Röret som går ber ska jag förlänga för det är för kort. En tystare sump vill jag absolut ha så det ska jag kolla upp.
  21. Så för att summera sumpen ser rätt konstruerad ut? Men bort med alla bollar och låt skummaren och stenen sköta jobbet? för just nu är botten på fack ett full med smuts.
  22. Ja det finns levande sten i akvariet och även lite i sumpen. Jag är helt ny på saltvatten och förstår inte vad det är som renar vattnet. Men för mig är fack ett där man ska ha filter. Men det är säkert helt fel.
  23. Här kommer en fin bild på hur min sump ser ut. I det första facket är det packat med biobollar, vet inte om detta är rätt utan funderar på om dom ska kunna röra sig i facket eller om jag behöver göra på något annat sätt för att få en bra rening? I det andra är det inget konstigt en skummare och utvändigt sitter det ett fosfat filter som tar vatten ur fack 2 och sprutar tillbaka i samma fack. och i 3:e facket är det bara en returpump. fundering finns att göra refugium i fack 3 med tiden. det är ett väldigt stort fack för bara en pump. men det är mest fack 1 jag funderar över. eller övriga förbättringsförslag mottages gärna.
×
×
  • Skapa Ny...