Gå till innehåll

Mevrik

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Roger
  • Stad
    LÖDÖSE
  • Akvarievolym
    RSM 250

Mevrik's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har inte börjat med polyp lab en. Har bra värden och ser ingen direkt behov av att börja med det en. Kommer börja med det när ultra bak tar slut.
  2. Dom växer på ls och plastdetaljer sitter hårt på ls. Verkar som dom växer över kalkalgerna har inte aning vad det är och börjar bli orolig hoppas att nån har en hum om det. Har bra värden po4 0.02 hanna no3 2.0 red se ca 390 salfirt mg 1300 salifet
  3. Jag vet inte om jag har rätt här björn men jag tror jag läste någon stans att du hade tagit bort alla filter i sumpen. Har själv tagit bort påsen med keramik kulorna och det vita filtret,men använder dom två andra som jag gör rent varje vecka inbillar mig att dom gör väldigt mycket nytta för dom samlar upp mycket mat å skit. Du kanske har dom i men om inte tror jag dom gör mycket nytta för din värden.
  4. Hej Björn. Hade själv för en månadsen 50 i no3 "red sea" och 0.25 po4 "hanna" Gjorde som du kör med fosfat adsorber och ultra bak "kålkälla till bakterier" Fast jag körde och kör fortfarande med ultra bio "bakterier" Har idag 2 i no3 och 0 i po4 "dag" 0.02 "natt" Jag e dock nybörjare men det funkade för mig så kanske lite bakterier hade gjort det.
  5. Dessa mörkbruna algerna eller vad det nu heter är det också kalkalger verkar börja bre ut sig?
  6. Då ligger jag inte helt fel ute med min uträkning:nöjd:
  7. Ska själv börja med polyplab har hört att det ska fungera kanon, är typ som vodka metoden. http://www.polyplab.com
  8. Har börjat lite lätt för att mäta mig till rätt för senare höja eller sänka. CA 3 ml Dag MG 10 ml KH 20 ml
  9. [ATTACH=CONFIG]87391[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87392[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]87393[/ATTACH] Har nu börjat med balling light och införskaffat mej uvc som gick sönder efter två dagar. Det visade sig att när jag tog isär trossen så var själva kretskortet ett 40 watts, fast på själva trossens kåpa stog det 20 watt. Felmontering från fabrik blev min slutsats. Nu kör jag med ett lånat 10 watt. Har också köpt en pistol räka med gobi kompis.
  10. Allt rullar på som det ska "tror jag"
  11. Till er alla som vet nåt. Sand botten på ett saltvattenakvarium "alla jag pratat med säger att ingen sand eller så lite som möjligt" Har observerat på mitt eget kar att där djup sand finns, finns även massa djur i sandbotten och det bildas en massa luftbubblor där vilket fri görs till ytan tillslut. Har också observerat att sanden i änden av karet där sanden ej har kontakt med den "levande" sanden växer alger. Verkar som att den levande sanden med luftbubblor gör nån form av jobb allt där är rent. Är en sandbotten med levande en bra botten?????
  12. En fråga Hör fiskar nåt, brukar dra på med rejält med musik i samma rum och dom verkar som dom ej hör?
×
×
  • Skapa Ny...