Jump to content

jensnordfalt

Medlem
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Jens
 • City
  EKERÖ
 • Akvarievolym
  275 L "Skyscraper" + 30 L (nano)
 • Akvarie mått
  68 x 47 x 90
 • Akvarietillverkare
  Oceanson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jensnordfalt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tänkte behålla kylaren, stora pumpen och en del cirkulationspumpar. Resten vill jag sälja.
 2. Här kommer några bilder enl ö k. Har inte hunnit göra rent det som jag planerade (ensam med tre barn i helgen) så jag skickar med ett par gamla bilder också. Den första är från innan igångsättningen så du får en känsla för volymen. Tjejen i karet är 4 år :-) På den andra bilden är karet i full gång. Vi har framgångsrikt haft två kirurger i det. På den sista ser du hur det ser ut nu innan jag hunnit ta bort alger. Det som hänt med akvariet är att vi hade haft strömavbrott då vi kom hem från en tvåveckors semester och fann allt helt dött. Var tvungen att tömma hela rasket och passar då på att byta till ett lite mindre.
 3. Hej Grizz, fixar bild under helgen. Behöver bara rengöra det lite först :-) Anledningen till att jag säljer är att jag ska byta till en lite mindre storlek. Inget fel på grejerna m a o. /J
 4. Skyscrapern är från 2013 och säljes med belysning, skummare och en del annat. Den tillhörande möbeln är vattenskadad i hörnet (det hade kommit vatten från skummaren som stod utanför sumpen). Skadan är inte så snygg men den påverkar inget annat än ögat. Lämna prisförslag.
 5. jensnordfalt

  ID Tack

  Är det något som utvecklas då det är varmt i vattnet?
 6. Skulle det kunna vara. Toppen på polyperna liknar den på de bilder jag får fram då jag googlar. Tack för tipsen. Ska undersöka vidare
 7. Ok, tack Jacs. Visst är det en fin färgkombination?
 8. Se så tjusigt. Tror de sa att anemonen kallades "Gigantis". Finns det någon sådan sort? Någon som vet vad som händer med den andra clownen som varit bästa kompisen i snart två år. Helt plötsligt har ju bästisen valt någon annan.
 9. jensnordfalt

  Äntligen!

  Ville bara skriva av mig lite glädje eftersom jag äntligen verkar ha hittat en anemon som passar min clowner i smaken. Har annars haft en hemsk sommar där värmen lämnat akvariet som en öken. Men nu som sagt vägs det till viss del upp av att en ny anemon (vet inte vad den kallas men den skulle enligt Bromma Zoo INTE passa Ocellaris) fått min äldsta clown att gosa runt i den. En FANTASTISK syn.
 10. Köpte min pistolräka för kanske ett halvår sedan tillsammans med en drakula-gobi. Hittills har de varit ett försynt par där det mest är gobin som syns vid matning. Har inte hört räkan knäppa på länge men för några dagar sedan började han göra sig påmind och igår saknade jag alltså två putsarräkor. Åtminstone den ena (den på bilden ovan) låg ett tag utanför den lilla pistlräkans håla. Pistolräkan var ut flera gånger och försökte komma åt den döda putsarräkan men han var för försiktig (och kanske för liten?) för att lyckas. Nu ligger båda putsarräkorna hos den betydligt större och modigare hispiga räkan som tar hand om det mesta han kommer åt i död och levande väg. Håller det för sannolikt att det är min lilla pistolräka som dödat putsarna trots att pistolräkan bara är en femtedel så stor som de. Hoppas inte att detta är något som kommer fortgå. Min räksamling tillhör favoriterna. De mer dolda räksorterna (eldröd, pepparmint och kamel) syns ju inte lika ofta, så om han tagit någon av dem vet jag inte.
 11. Hm, verkar kanske kunna vara den lilla pistolräkan som är ansvarig trots allt. Putsarräkan låg ju precis utanför hans håla och var inte skadad på något synligt sätt. Såg ut precis som i videon, hade liksom bara lagt sig på rygg och dött tycktes det. Putsarräkan har dessutom knäppt en massa de sista dagarna.
 12. Natten till idag blev jag av med två putsarräkor. Hittade den ena liggandes på rygg intill den håla där min pistolräka bor. Kan det vara pistolräkan som är orsaken? Har nu på kvällen hittat även den andra räkan. Har en hispig räka som släpat iväg med dem till sitt nästa för att avnjuta dem förmodar jag. Ogillar skarpt då jag blir av med mina fina djur. Men som sagt, är det någon som har erfarenhet av en liten pistolräka som dödar putsarräkor? På bilden syns den döda (men som jag trodde avsvimmade) putsarräkan till vänster. En sandvändare som blivit av med en arm syns också och till höger syns den lilla, lilla pistolräkan på typ 3 mm.
 13. Tack Viktor, Det viktiga är förstås att det inte är något farligt. Höjde vattennivån i sumpen för att se om det var att någon del som suger in luft hade hamnat ovanför ytan. Konstigt nog minskade det bubblorna lite men inte helt. Om jag har något litet hål eller liknande som suger in luft borde det ju antingen inte upphöra alls eller upphöra helt. Nåja, det är inte så många bubblor så om det inte ökar får det nog vara tills det löser sig alternativt att jag kommer på vad det beror på så att jag kan åtgärda det. Tänker inte gnugga de grå mer om det inte är någon skada för djurlivet.
 14. Gjorde rent den pump som för upp vatten från sumpen förra helgen och har sedan dess haft en del små bubblor (mikrobubblor?) i akvariet. De kommer stötvis och med jämna mellanrum. Har sökt här på forumet om mikrobubblor men jag får ingen riktig känsla för om det som kallas mikrobubblor bara är bubblor som kommer från skummaren. Har inte heller (och detta är ju viktigare) lyckats skapa mig en bild av om det är ett problem eller inte. Är det farligt/skadligt? Går det över? Tack på förhand!
 15. Har precis bevittnat något som jag bara måste få veta om det är vanligt beteende hos en sammetsclown eller om det är något så lustigt som jag kanske tror. Vår sammetsclown bor i ett nanoakvarium med bl a ett antal turbosniglar. Idag såg jag hur han flera gånger hämtade stenar på botten av akvariet och simmade upp med dem till en snigel. Väl där liksom kastade han stenet på snigeln och så föll den till botten. Fisken upprepade detta 4-5 gånger. Jag trodde knappt det var sant. Kan fiskar använda redskap? Vad var han ute efter? Det såg ut som att han ville ge snigeln stenen. Stenarna var relativt stora. Ungefär som ett äpple i munnen på en människa. Jag förstår om det låter otroligt. Det var knappt så jag tordes berätta det för familjen men fisken fortsatte att hämta stenar så att de också fick se. :-D
×
×
 • Create New...