Gå till innehåll

Daggen70@gmail.com

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Daggen70@gmail.com

  1. Min matar jag antingen med grilltång i plast eller för hand med räkor. I början åt den bara räkor men nu äter den allt. (Ink romansallad):)

    Ska man mata med eller utan skal på räkorna? Tänker mig att det kan vara bra med skal då dom säkerligen inte får skalade räkor i naturen.

  2. Tänkte fixa LED belysning till mitt kar. Problemet är bara att jag har 2 katter så älskar vatten, vilket betyder att jag måste fixa något ovanpå karet.

    Jag funderade först på glasskivor men det går inte eftersom mitt kar inte har en mittstolpe man kan lägga glaset på. Sen funderade jag på plexiglas, men hur mycket ljus kommer plexiglaset stjäla för mig?

    Kom gärna med förslag hur man kan göra.

    myggnät

  3. Jag försöker vara det. :)

    Är det någon fisk som stressar Diodon? När jag har hållt igelkottsfiskar så har de ofta vägrat att äta föda på ytan eller på botten. Jag har dock kunnat handmata dem med musslor, räkor och dylikt. Handmatning är dock rätt riskabelt eftersom de biter rejält hårt! Aj aj aj!

    Men försök ta lite fiskelina och fästa en räka eller dylikt som "svävar" i strömmen... det har ofta funkat för mig.

    Tack Hans du har mitt fortsatt förtroende när det gäller inköp. :)

  4. Hej

    Har en Tunze Osmolator 3155 (dock utan magnetpucken, har troligen en äldre modell) som används i drygt 1 år nu, denna vecka har den strulat och känner inte av nivån korrekt, påfyllning börjar när nivån sjunker, men den kör sen på och tömmer i princip hela osmosbehållaren (20 liter) vilket kommer få karet att sänka salthalten ganska omgående. Har varit med om det 2 ggr nu och börjat tappa tilliten till den tyska giganten.

    Är det någon annan som varit med om liknande, denna har en saftyswitch och en nivågivare.

    (Köpt i butik i Sthlm för ca 1.5-2 år sen, kvittot är också tyvärr borta )

    jag hade samma amma problem med min, återförsäljaren ville inte ta den på garanti så jag köpte en till. Samma fel tro det eller ej, den nya återförsäljaren skickade både till tunze som reparerade dom på garanti.

  5. Tackar alla som tagit sig tid att svara seriöst och så vill jag ha det här på mid tråd, vänligt men mestämt! Ang. Rubriken så var tanken lite som en löpsedel, just att fånga mångas intresse. Jag är en snäll och trevlig kille dock så kan jag inte veta allt utan frågar och lär mig

    ang. Teknik så kan tex nämnas 2 st wortech mp 60.

    Hoppas nu jag har uttryckt mig klart utan att trampa någon på fötterna. Om det finn sånna som har problem med avundsjuka så kan jag berätta att jag jobbar ett vanlig arbete och ett extrajobb, så jag är ledig endag i vecka.

  6. Jag kan inte låta bli: är inte 50.000.000Kr ganska mycket överpris?:D

    förlåt, internet-ordmärkeri är hemskt, men tusan, det lät så dyrt:D

    haha, nicklas. Överpris eller bottennapp får tiden utvisa, men ska karet vara gjort i titan och platina samt innehålla guldfiskar, silverfiskar, kopparbarber och kanske diamantskallerormar så kostar det.

  7. Har tagit beslut att mitt 550 liters guppyskål blev för litet så nu har jag köpt ett Haquoss infinity 153 med tillhörande teknik av den kunniga och serviceinriktade personalen på Djurmagasinet Norrköping. Jag har även beställt en del teknik från Drakfisken och Triton, även dom mycket serviceinriktade.

    Det kommer att komma upp bilder så fort det anländer hem, det kommer även dyka upp många frågor som jag hoppas få hjälp med utav alla Er proffs här på saltvattensguiden.

    Första frågorna redan nu:

    Kan man använda vanliga plastavloppsrör som man köper i fackhandeln till rördragning sump?

    Då jag insett att jag omöjligtvis kommer att nå ner till botten när jag ska bygga mitt rev undrar jag om det kommer att hålla att stå i akvariet?

    Om jag får för mig att modda sumpen lite, kan jag använda plexiskivor i glassumpen?

×
×
  • Skapa Ny...