Gå till innehåll

Trotzig

Medlem
  • Antal inlägg

    111
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. gissar att du beställt redan men denna verkar ok http://neo3plus.com/en/skimmers/289-ati-powercone-pump.html
  2. det är nog helt enkelt något fel. det något som tar emot och skapar vibrationer och odjud. byt skiten eller kolla vad det som tar emot
  3. vet inte, lite svårt att kolla det. men troligen inte. bullen sitter ganska på mitten av fisken
  4. Behöver hjälp här, Imperator åt hel snäcka (nassarius) förra veckan å har sen dess haft en bula på magen. SÅ nu är jag rätt att han inte får ut snäckan. Så som jag ser det nu så finns det tre alternativ; 1, han smälter snäckan. 2. han dör av förstoppning, 3. snäckan är kvar i magen i all framtid. Så vad jag jag göra? ska jag försöka plocka ut den med pincett eller jag jag låta den vara? Tack för er hjälp.
  5. Jag tror det hela beror på att du nollat nitraten, har varit med om samma vid några tillfällen. Vad du gör är att du köper salpeter på matbuiken och löser en påse i en halvliters flaska vatten och och börjar dosera. kolla denna tråden https://www.saltvattensguiden.se/forumet/archive/index.php/t-36086.html
  6. Här kommer en bra länk gällande giftet från muränor http://www.wetwebmedia.com/morayeelbitesart.htm
  7. Möbeln Eftersom det inte ingick någon möbel blev jag tvungen att ordna en egen. Jag började med att leta på blocket efter lämpliga möbler som kunnat passa, allt från skåp, bokhyllor, byråer, köksluckor granskades men ingen tycktes passa. Efter en tid med konsultation av Robin & Tony bestämde jag mig för att bygga mig en egen möbel. Eftersom jag gillar färger och kontraster blev valet av färg på möbeln vit. Resonemanget är att vit lyfter fram färger och förstärker dem genom reflektion. Eftersom hornbach har prisgaranti blev detta valet av plats att köpa materialet. Valet av reglar blev fyra tum och inhandlades tillsammans med plywood, frigolit, färg, skruv, vinkeljärn, laminat remsor. Därefter hjälpte Robin mig med att bygga en kraftig och säker möbel dock är det inte helt klar men här kommer bilder. Valet av luckor kom att bli två stycken ikea luckor som ska öppnas uppåt
  8. KARET Utifrån min smala budget så började jag kolla runt hur jag kunde få tag ett kar som passade mig. Efter att satt ut mitt nanokar som bytesvara mot ett större kar fick jag napp. En kille norr om uddevalla ville gärna ha mitt nanaokar. Det kar han hade var ett helgas med måtten 186,47,60 vilka passade mina behov ganska bra. lite smalt kanske. Jag körde ditt med mitt nanokar och dess invånare och lastade min kia full med det nya akvariet och åkte helva vägen hem till Göteborg. Väl hemma kom Robin som oxå är aktiv på guiden och hjälpte mig bära karet alla tre trappor upp. Tur som fan att han troligen är en av sverige starkaste män (har deltagit i sådana tävlingar som Magnus Samuelsson). Tillsammans med grannen fick vi upp karet och in i lägenheten till min sambos stora förskräckelse.
  9. Då var det dax med att starta ett nytt projekt och lämna mitt gamla RSM 130L till nästa generation. Tacken med den nya projektet är att få större akvarium då mitt 130L känns lite väl litet. Och när man ändå har ett start intresse är det lika bra att löpa linan ut och gör något med det. För inget varar för alltid. Lika bra att göra något som man kan vara nöd med sen. Några problem finns det dock på vägen och det första och största är ekonomi. Eftersom jag blev av med jobbet för en tid sen finns det tillfälligtvis inte samma likviditet som tidigare. Därför blir projektets budget något tajt. Det betyder att alla saker som ska införskaffas ska ekonomiskt granska men inte för del delen tumma på kvalitet och säkerhet. Något jag tänkt mycket på den senaste tiden är anledningen till att jag började med salt, vilket är de vackra färgerna. Jag tycker väldigt mycket om färger, färger som på olika sätt lyser. Fokuset på mitt nya kar kommer därför vara låg budget och mycket färg. Det här kommer vara mitt filer i alla beslut som kommer göras gälla mitt nya kar vilket även gör det hela lite mer utmanande Tanken är att mitt gamla kar ska vara avvecklat under januari 2014 och mitt nya kar ska vara helt i bruk då. MVH Johannes .
  10. Hej håller på att starta ett kar med måtten 185.46.60. Nu behöver jag ljus till detta och behöver hjälp med vilka lösa leds som är bra och var man kan köpa dem samt all annan info om hur man bygger och var man köper delarna. Taken är att det ska vara billigt men bra. Mitt andra idé är att köpa kinaledslamor som är klar. Så om det är någon som köpt bra kinagrejer så dela gärna av er
  11. ja det är verkligen dåligt av tillverkarna att sälja ett salt med så låg kvalité. det är säkert minst sex sju koraller som strukit med tack vare detta vilket motsvar ett antal tusenlappar. Eftersom deras salt inte är gratis så bör det man betalar för vara vilket skit som helt. För i så fall kan kan köpa mycket billigare produkter på marknaden.
  12. Du får gärna nämna mitt salt i diskussionerna med herrarna på TropicMarin. Vad är det du diskuterar? vad för input behöver du?
  13. Här är batchnummeret ser inte om det är en fema eller trea ser ni??
  14. jag tog osmosvatten och blandade i saltet igår, så lät jag vattnet stå tills nu. sen mätte jag med Salifert tester.
  15. jag tog osmosvatten och blandade i saltet igår, så lät jag vattnet stå tills nu. sen mätte jag med Salifert tester.
  16. jag kan kolla salthalten ingen.... sådär 1024... tycker det hela är mkt skumt
  17. Jag har haft lite problem med mitt kar på sista tiden gällande mina kära koraller. Så idag mätte jag mitt salts (Tropic marin PRO-reef salt) värden. KH 3,8dkh. CA 305. MG 1060. Va fan inte konstigt att mina koraller mått lite dåligt. Ringde han jag köpte saltet av här i Göteborg och han ville inte ta till baka saltet utan menade att det är vanligt att Tropic marin PRO-reef salt är dåligt. Är det någon annan som haft samma probmlem och tycker ni att det är OK att ett företag säljer er salt med så dåliga världen? MVH Johannes
  18. Jag har tänkt köra balling light, men vad är det för sallt man ska köra i?
  19. En fråga om dosering. Jag har köpt en doserpump med tre kanaler men skulle vilja dosera fyra ämnen Ca, KH,MG och kolkälla. Hur gör jag? Finns det några ämnen som kan blandas? Eller finns det något ämne jag kan dosera via osmolator?
  20. www.herkuleszoo.se/‎ i göteborg sen har du Göran på http://www.ciklidhuset.se/ i lerum. Gillar Began han har ofta mkt grejer, han är lite säljing med det är sån han är. BioTed Har på senare tid haft mest koraller och inte så mkt fisk (tycker jag) men är verkligen värt ett besök.
  21. Dom gillar sol så när den tröttnat på att vara i mörker kommer den fram.
  22. jag har köpt en AC på blocket för några hundringar (typ 600:-), så nu har vi en konstant temp i hela akvarierummet . Hade även en ide om att bygga om en kylväska till något användbart, men tror själva kylelementet är lite klent.
×
×
  • Skapa Ny...