Jump to content

Speedster

Medlem
 • Posts

  513
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Robert
 • City
  Karlskrona (Lyckeby)
 • Antal år inom saltvatten
  Sen 2003
 • Akvarievolym
  213L
 • Akvarie mått
  60x55x70
 • Akvarietillverkare
  Majornas Glas
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  250w Led (5x50w)
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec MCE600
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Ren "sps"-tank
 • Antal år inom sötvatten
  0
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40 kg
 • Storlek på sump
  40L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Speedster's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Reacting Well
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

12

Reputation

 1. Speedster

  96L -

  Tagit ur och försökt skrubba all sten med en stålborste men inte ens det gjorde så algerna försvann, (sitter stenhårt i roten av algerna). Så nu ligger stenen mörklagd i en spann med cirkulation tills vidare. Korallerna får stå på botten av akvariet så länge. Nån som har någon känsla för hur länge stenen bör vara mörklagd för att inte få tillbaka problemet? (Antar jag behöver skrubba stenen igen i omgångar samt byta vattrn i hinken med jämna mellanrum).
 2. Speedster

  96L -

  Bytte 50 liter vatten och idag 25L till. De gröna algerna har fullkomligt exploderat. Klipper av dem varje dag, tur det går lätt o klippa. Tydligen gillade turbosniglarna skiten/nitraten som jag haft tidigare för det är 10-15 småturbosar överallt också. (Tyvärr dog eldräkan när jag bytte så mycket vatten, allt annat ser ut att må toppen.) Osmosen med silikatfilter efter är ca 6 mån gammal, tillverkat ca 1000l kanske totalt med den. Kan inte mäta någon fosfat/nitrit/nitrat i det nya vattnet, men något i det gillar trådalgerna.
 3. Speedster

  96L -

  Har inte haft några nitrat/nitrit/fosfat tester hemma tidigare men fick tag på ett par idag. Fosfat verkar inte ge något utslag eller väldigt väldigt svagt blått på salifers test. Nitrat verkar ge någonstans mellan 25/50, men inget utslag på nitrit. PH 8,3 Magnesium 1440 (stabilt sen några månader tillbaka) CA 430 (stabilt sen några månader tillbaka) KH 10.9 (stabilt sen några månader tillbaka).
 4. Speedster

  96L -

  Glömde, har 2 blåbenade eremiter men de ser inte ut att ta något av dem.
 5. Speedster

  96L -

  Efter några år utan saltakvarie så startade jag upp ett akvarie igen. Stenen (död sten) fick ligga i en hink 6 månader innan akvariet startades upp, nu har akvariet varit igång sedan hösten 2021 och funkar rätt ok utan några gigantiska problem. Setup: 96L Osmos Ozon Skummare Co2 Scrubber Doserpump: Doserar ATI Essentials pro och osmosvatten Lyse: 30w Royal blue, 20w 20000K, 20w 420nm, 10w 395nm Pumpar: 1500L ytavrinningen, 2500L cirkulationspump, 5000L Cirkulationspump som körs slumpmässigt. Fisk: Ett par clowner Lägre djur: Sjöborre, Elräka och sniglar. Koraller: LPS och SPS Har lite problem med trådalger som jag klipper av 2 gånger i veckan, varken sniglar eller sjöborren verkar gilla dem.
 6. Tack för tipset, jag har gått loss med saxen o klippa av dem då de inte går att dra för hand (de är för hala). Jag har även satt igång en hemmabyggd Co2 scrubber, samt kört ett extra silikatfilter efter osmosen och kört igång Ozon, så tycker de har minskat en hel del.
 7. Någon skulle vilja ta en titt på bilden o ge feedback på vad det är för alg och hur jag blir av med dem?
 8. Jag köper gärna korallerna om de finns kvar, du har PM.
 9. Det är det ballingprodukter är till för Men ja säkert ett skitsalt.
 10. Kör tetra marine salt. Men som jag ser på balling är ju att det ska höja värdena, nu höjer detta int MG alls. Och ja visst vill man ha höga värden 1450mg, 450ca oc 11-12kh, det finns ju tydlig forskning som visar bättre tillväxt på sps då. Känns som Essential PRO är bara är till för att stabilisera ett redan stabil akvarie, för det går inte justera värderna, eller?
 11. Tänkte testa på den här ATI essentials pro, men nu när jag fick hem de här två flaskorna så upplever jag att MG inte ökar alls när jag doserar, KH och CA ökar ungefär med vad kalkylatorn säger på deras hemsida. Har någon liknande erfarenheter eller känner hur det är med magnesiumet i denna produkt (två flaskor). Generellt så tycker jag den här lösningen är mycket svagare än jag förväntat mig och höjer inte alls värderna jämfört med ren CA/MG klorid. = när jag ska höja upp värderna efter vattenbyte så går det åt rejält mycket.
 12. Speedster

  Anemon Split

  Hej, Köpte en anemon för 2 veckor sedan, den har mått väldigt bra dagtid och fyllt upp sig med vatten, Kvällen har den mått kass, tömt sig på vatten och sett risig ut. Nu ser det ut som den håller på o delar sig, har ni något tips på om man kan underlätta något så den överlever? Har bytt 50% av vattnet 3 gånger senaste 2 veckorna, ska jag fortsätta byta mycket vatten? Har försökt mata den två gånger med räka och mussla men den har bara spottat ut dem efter någon dag. Borde jag ta bort Clownerna om de stressat ihjäl den? Vattenvärderna ligger ungefär det som på Salthinken iom de stora vattenbyterna.
 13. Hej, söker vanliga vita rörmaskar som normalt växer som ogräs både i sump o akvarie. Mvh Roberth
 14. Tack för alla förslag jag har fått, Jag verkar vara mer kräsen än jag trodde från början så jag ska specificera mer i detalj vad jag söker. Det bör vara inom en 10 mils radie om jag ska köra bil, eller om någon kan skicka. Söker: Euphyllia (Grön) Montipora (Röd) (Skiva eller träd) Bubbeltip anemon
 15. Söker efter lite koraller och en anemon för att fylla vårt tomma akvarie, gärna runtomkring Karlskrona med omnejd. Främst intresserad av en BTA anemon, LPS och SPS. Hojta via pm om ni har något till salu.
×
×
 • Create New...