Gå till innehåll

Arclight

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Magnus
  • Stad
    Karlskrona
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten 17l

Arclight's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Kanske skulle googlat lite först, vet svaret på min fråga redan, det var ju inte lika roligt som jag hoppats på:/ Valonia verkar det ju vara och jag får väl bara hoppas på att det drar sig tillbaka av sig självt, gjorde ett större vattenbyte i helgen så det kan nog vara det som orsakat det.
  2. Verkar som att euphyllian inte bryr sig om att xenian står lite nära då den inte verkar nässlat den än iaf, verkar som att jag lyckats få allt att fungera och jag har inte sett några problem än så länge iaf, men idag såg jag nånting nytt, dels kröp det runt en brittle star som blivit bra mycket större än när jag stoppade i den, då var den knapps som ett knappnålshuvud nu är den ca 2cm mellan armarna:) och så det som är på bilden som jag skulle vara tacksam om jag fick nåt svar på vad det är, ser ut som gröna luftbubblor, kan se 3 st? se bild.
  3. Ok, då kan jag vara lugn då
  4. tycker mina clowner beter sig lite konstigt på natten, när lyset släcks och det är "sovdax" så ist för att leta upp ett ställe där det är lugnt så lägger dom sig på sidan vid vattenytan där det är ganska strömt, är det ett normalt beteende hos dessa fiskar? Dom verkar fö helt normala annars
  5. Idag har eyphyllian slagit ut helt, men nu är jag lite orolig att den nässlar xenian då den ser lite hopkrypen ut på den sidan, får göra en rokad här och byta plats på Parazoanthusen och euphyllian
  6. Tack, jo det är ju ett större planerat, får bli vid nästa löning dock:) måste ju säga att turbosnäckorna är effektiva, jag har inte behövt använda min algmagnet än utan dom käkar upp allt:)
  7. Nu börjar det ju likna ett litet saltvattensakvarium:) Tack Tomas för den snygga Euphyllian den gav en snygg färgklick i det hela och den verkar må bra:)
  8. Ja det gjorde hon, så det får det ju bli då
  9. Sådär då var den på plats med, den ser fortfarande lite ledsen ut men har på en halvtimme gått från totalt stängd till vad den är på bilden så jag har gott hopp om den:) men däremot märkte jag att jag fått en fripassagerare, den har bara tittat fram en gång så jag hann inte ta ett foto men vad jag kunde se så liknade den Hermodice Carunculata och först tyckte jag det var lite coolt, men när jag sen läste om den så ser jag att dess föda består av korall polyper (kanske därför den sitter i en polypkorall) och då vet jag inte om jag tyckte det var så coolt längre, finns det risk för att den käkar upp min korall?
  10. Kunde inte låta bli, det blev en korall till idag, denna gången blev det en Parazoanthus Gracilis som tydligen skulle vara ganska lätt och tålig, snygg var den iaf, fast inte nu när den ligger i påsen då den fällt in alla sina polyper:)
  11. Haha, visste väl sambon skulle gå igång på Nemo och Marvin, nu kom första kommentaren... "det hade varit fint med ett lite större kar i storarummet" får väl börja planera för ett RSM ell liknande nu då
  12. Nu blev det lite rörelse i burken:) Marvin och Nemo (orginellt va) har flyttat in och så blev det en Xenia som första korall, kändes bättre att starta med en lite enklare korall:) satte i en turbosnäcka till och alla verkar trivas bra än så länge:)
  13. Så imorgon är det dags för första korallen och ev någon fisk, eller kanske ett pistol/goby par om det finns i lite mindre storlek och vänta lite till med en clown eller 2, har inte bestämt helt hundra än vad det blir utan får se lite vad dom har hemma i butiken, vill ju ha något som bökar runt lite i sanden då jag även fått lite alger nu, bruna som ligger på sanden och stenen (kiselalger)? men min turbosnäcka "neb" gör ett bra jobb även om det känns som han inte hinner med riktigt:) de tre sexy anemone shrimp verkar trivas bra, dock så gör dom ju knappt någon nytta verkar det som utan sitter för det mesta och viftar med stjärten.. haha deras uppgift verkar bara vara att vara "sexiga". stjösjärnan "doris" verkar trivas med, hade två från början men har bara sett en (iaf åt gången) så är båda kvar så får båda heta doris:) tänkte jag skulle testa med RO vatten lite nu i början iaf så har varit och handlat destillerat vatten på biltema som enl innehållsförteckningen ska vara "RO Vatten" och blandat upp en femlitersdunk med saltvatten av det, och tänkte göra ett vb efter jag skrivit klart här. sen har jag börjat se lite annan aktivitet i karet nu med, små vita saker som springer runt, alldeles för små för att se vad det är, och det är inte de små räkorna jag hade från början, dessa är mycket mindre, och så har jag sett ett par av de som finns på bilden nedan, dom är mycket små, min kamera hade lite svårt att få fokus. Lite röda till färgen och med 6-7 antenner som dom "sveper" av vattnet med, dom kan dra in och ut dessa antenner väldigt snabbt och dom sitter fast på samma ställe, vad kan detta vara och blir dom större? Men det kommer väl några bilder imorgon när korallen är på plats.. eller innan med frågor om hur jag ska sätta i den:)
  14. Bra info här, jag hoppar på detta tåget med då jag tänkt bygga mig en ny ledramp med "sunriser-sunset" dimmning. Jag har tänkt mig detta kit för just ledbelysningen. http://www.aquastyleonline.com/products/24-LEDs-Strip-DIY-Dimmable-Kit.html Har tänkt att börja med en ganska enkel lösning med dimmerfunktionen samt temperaturmätning, framtida funktioner tänkte jag på doppvärmaren ska stängas av och en fläkt ska gå igång om det blir för varmt i karet, och ph mätare. Så än så länge på min lista så finns. Arduino http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/mikrokontroller/arduino/arduino-uno-rev3-p87860 LCD http://www.kjell.com/sortiment/el/elektronik/optokomponenter/lcd-displayer/lcd-display-p90215 RTC http://www.electrokit.com/realtidsklocka-hog-precision-ds3234-pa-kort.48176 Tempsensor http://www.electrokit.com/temperatursensor-vattentat-ds18b20.49197 Ska väl tilläggas att jag inte är någon programmerare men hållt i en lödpenna har jag ju gjort ett antal ggr:) Kommer förmodligen att ställa många frågor framöver och första blir väl, vad behöver jag mer komplettera med i komponentväg?
×
×
  • Skapa Ny...