Gå till innehåll

MickeP67

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av MickeP67

  1. Jag har köpt en seneyemätare som är kopplad till min dator. Första dagarna hade jag ett alldeles på tok för låga värden (därav min första tråd som jag skrev lite i panik) sen slog plötsligt värdena i taket och ligger nu och slår mellan 8.51 och 8.6. Jag förstod att Seneyemätaren tar tid på sig innan mätningarna stabiliserar sig. I Stockholm ligger tydligen vattnets PHvärde på runt 8.5, så därför är det ju inte konstigt att det är höga värden. Jag mätte mitt nya osmosvatten i dunken och fick ungefär samma värden. Men visst är det alltför högt? Jag har tillsatt Kaufmanns D16 i två dagar som ska minska värdet, men jag lan inte se att det har någon effekt. KHvärdet ligger på 7-8.

  2. Hur många fiskar kan man ha i ett akvarium på 250 liter?

    För närvarande har jag tre små clownfiskar, två mellanstora och två riktigt stora (ca 6 cm), två gulstjärtar samt en gul kirurg.

  3. Den här algen har jag själv satt ner i akvariet men nu sprider den sig som ogräs. Dessutom har jag fått dåliga magnesium och kalciumvärden (dock bra KHvärden)

    Jag kämpar med att tillsätta magnesium och kalcium men det är som akvariet käkar mer än jag hinner tillsätta.... Kan det vara algväxten som påverkar värdena?

    post-8031-14468931554449_thumb.jpg

  4. Jag är färgblind och kan inte se när testet för Magnesium resp. Kalcium slår om från rött/lila till blått.

    Däremot går Kadmiumtestet alldeles utmärkt för det slår om från blått till gult.

    Någon som känner till tester för Magnesium och Kalcium för färgblinda? :)

    Det bästa vore en apparat som man enkelt kunde läsa av....

×
×
  • Skapa Ny...