Gå till innehåll

MickeP67

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mikael
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    250

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

MickeP67's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har köpt en seneyemätare som är kopplad till min dator. Första dagarna hade jag ett alldeles på tok för låga värden (därav min första tråd som jag skrev lite i panik) sen slog plötsligt värdena i taket och ligger nu och slår mellan 8.51 och 8.6. Jag förstod att Seneyemätaren tar tid på sig innan mätningarna stabiliserar sig. I Stockholm ligger tydligen vattnets PHvärde på runt 8.5, så därför är det ju inte konstigt att det är höga värden. Jag mätte mitt nya osmosvatten i dunken och fick ungefär samma värden. Men visst är det alltför högt? Jag har tillsatt Kaufmanns D16 i två dagar som ska minska värdet, men jag lan inte se att det har någon effekt. KHvärdet ligger på 7-8.
  2. Ar går den kritiska övre gränsen på pH-värdet? Mitt ligger strax under 9 nu. Hur sänker man pH-värdet? Vad är idealvärdet?
  3. Hur länge håller Osmosfiltren egentligen?
  4. Hur många fiskar kan man ha i ett akvarium på 250 liter? För närvarande har jag tre små clownfiskar, två mellanstora och två riktigt stora (ca 6 cm), två gulstjärtar samt en gul kirurg.
  5. Jag har ett akvarium på 250 liter, tio fiskar, fem koraller än så länge. Mitt PHvärde är 6.40, är detta lågt och i så fall hur ökar man det?
  6. Jag mäter det alltid innan jag häller det i karet, men har märkt att det är svårare med den här omgången att få upp värdet. Det kan alltså variera, kvalitén på samma märke?
  7. Jag har svårt att hålla uppe kalcium och magnesiumvärdena uppe. Kan värdenas stabilitet bero på vilket salt man använder? Jag använder Tropic Marin PRO-Reef. Finns det något bättre?
  8. Tack för varningen, då får jag fortsätta att föröka ta bort så mkt jag kan under vattenbytena.
  9. Den här algen har jag själv satt ner i akvariet men nu sprider den sig som ogräs. Dessutom har jag fått dåliga magnesium och kalciumvärden (dock bra KHvärden) Jag kämpar med att tillsätta magnesium och kalcium men det är som akvariet käkar mer än jag hinner tillsätta.... Kan det vara algväxten som påverkar värdena?
  10. Jag har problem med Salvatteguiden, var ska jag vända mig? Kommer inte åt min profil, mitt profilnamn har fått konstiga bokstäver jag inte kan skriva och jag har glömt mitt lösenord. Jag gjorde denna nya profil men den funkar inte, jag kommer inte åt någonting. Jag heter Mikael Pålsson.
  11. De är väldigt dyra de där, det är klart det lönar sig i längden. Just ju hade jag nöjt mig med en vanlig testavattenvariant, men någon som slår om från eller till gult från blått, eller någon annan färg som går att se, inte lila till blått.
  12. Det funkar inte att lägga upp bilder i mina fotoalbum, vad kan detta bero på?
  13. Vad jag kan se finns det en Hanna Checker för Calcium för 745kr, men inget för Magnesium.
×
×
  • Skapa Ny...