Gå till innehåll

dragonzlayer

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Henrik
  • Stad
    kalmar
  • Akvarievolym
    100L+sump

dragonzlayer's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Blev tillsagd att täta den med lin i första början men man måste våga gå sin egna väg haha.. hade ställt frågan i min andra tråd men på den forumsdelen verkade det så dött
  2. Nope den ligger inte i vatten men jag har lite läckage för att jag inte tätat den, läcker ändå dit vattnet ska. Kan det vara det som ställer till det? Limdelar är inget jag vill ha då jag vill ha det så modulärt som möjligt. Hade jag haft en limdel nu och det blivit fel så hade jag fått byta allt, visserligen hade jag inte haft det problemet då men du ser poängen. Jag ska byta den delen asap men undrar fortfarande vart det blev fel? Eller det kanske inte var något fel bara fel sak till fel funktion?
  3. http://i.tfcdn.com/img2/1qBlwEEAYyq6fYg1PbEoJTWPIaOkpMBKXz81uUIvMzcxPbVYNzE3sSo_Ty85P1cfIqLvqW9q6F6Ym2wWlZrno5dVkA4A/fvUG-v8A.B en sån eller liknande är det
  4. Hejsan, på pvc genomföringen sitter det en metallgänga i rostfritt stål som det sipprat ut lite rost från. Det verkar som att det inte kommer mer i nuläget. Ska jag byta ut drn så fort som möjligt eller? Jag fixade delen genom en jag känner och det var tydligen dom bästa delarna dom hade, kanske inte i mitt fall. Pvcn ska vara godkänd för kemikaliskbruk. Jag kan tyvärr inte ta en bild då jag är på jobbet. Efter lite läsande så tror jag ingen skada är skedd, så vad tror ni var det något tillfälligt eller kommer det hända igen?
  5. Nu är det mesta på plats. Det jag kommer på som saknas är en behållare för vatten som ska stå vänster om sumpen. Det första jag ska uppgradera är skummaren som jag snålade lite för mycket på men annars så har jag det mesta nu. Sakerna jag har är av dom billigare men som fortfarande klarar sin uppgift.
  6. Det är inte riktigt lika blått som bilden Nitriten visade noll idag, det stora vattenbytet lönade sig. Jag vände sida på bakgrunden till den svarta sidan, köpte även ett till blått lysrör så har 3st blå och en 10000k, passade även på att skrubba bort det mesta av håralgerna. Pvc:n kommer förmodligen imorgon så sumpen kommer köras igång nästa vecka. Sänkte även armaturen så att den är 5-7cm ovanför vattenytan.
  7. testat vattnet nu.. mg: kunde ej mätas kh: meq/l 3.0 dKH 8.4 Ca: 600ppm nitrit: 1 ppm nitrat: 5 ppm salt: 1.025 Jag kör med red sea salt och mg/kh/ch test. Nitrit/nitrat test är tropic marine Blir ett stort vattenbyte det första jag gör imorgon
  8. ^Bild på hur belysningen är upphängd, sladden gömmer sig fint i skenan
  9. Jag har satt upp mitt första saltkar, tänkte att jag kunde skapa en tråd om den för att få tips om förbättringar. Måtten är 60x40x45cm (LxDxH). Belysningen är 4st 24w t5 noname armatur. För stunden så har jag ingen sump men karet är borrat och har en limmad kammare för ett 25mm hål, sumpen limmas så fort jag har alla pvc kopplingar. I sumpen ska jag ha en eheim compact 1000l/h som retur och en filtersocka som tar emot vattnet från 25mm hålet. Sumpen kommer vara uppbyggd med bafflar. Flödet: filtersockan> jad wg524 skummare> refugium(levandesten, macroalger)> eheim compact. Som cirkulation har jag en pump som ger nästan 2000l/h. Allting har varit igång i ett par dagar innan dess hade jag allt ett tillfälligt kar halvfyllt (60x40x40) i nån vecka. Jag hade tänkt följa red sea startkittet men jag fick med mig massa saker då jag köpte ls. Jag har red sea foundation pro test kit, nitrit/nitrat test och en saltmätare. I karet just nu har jag gröna trådalger som växer från ett par stenar och 2-3st glasrosor som jag vill bli av med, det följde med stenen. Testat att behandla glasrosorna med koncentrerad citron, tror att en har dött jag har även alger som växer på glaset och sanden. Levande i karet är: 4st clowner, 1 gul goby, 2 eremitkräftor, 2 Chrysiptera parasema, 1 boxarräka och 1 röd räka, 1 stor knappkoloni xenia och en anemon. Det är tänkt att köra durso overflow.. har ju bara ett hål.. Har ni några förslag på den punkten så får ni dela med er då jag tänkt köpa/beställa pvc imorgon. Allting står på en Ikea köksmodul som är förstärkt, belysningen är upphängd i vita gardinskenor som sitter fast i skåpet. Saker som jag tänkt: Sälja 2-3 clowner och 1 Chrysiptera parasema Uppgradera belysning, antingen billig china 120w led eller diy leds. Fixa Ato I nuläget vet jag inte vad för koraller jag ska ha Bilden är tagen med min gamla androidlur då min xperia z är på lagning.. blir iallafall bättre bilder med xperian. värden och sånt återkommer jag med när jag gjort tester. Bänken lutar pga golvet men fixar det senare.
×
×
  • Skapa Ny...