Gå till innehåll

Perlan

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Michael
  • Stad
    Ystad
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Perlan's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. jo såklart. men då är det ändå relativt stor cirkulation man ska ha. finns det någon bra sida man kan se olika fiskar där det är beskrivet med bild på fisken, och en text på vad dom vill ha? än så länge känner jag bara till clownfisk och drakfisk vid namnet.
  2. Det låter som ett vettigt tänk angående levande sten. Men Zoomagasinet i lödde. zoogiganten i lomma och håkanssons zoo. vet jag har saltvatten. vad finns där mer för några? skulle en filter lösning, modell denna: http://fish.aquaristic.net/TUNZE-Reefpack-250-0250-000-filter.html vara en bra investering. och ett fosfor filter modell denna: http://fish.aquaristic.net/ab-Aqua-Medic-Phosphatefilter.html sen är det bara att tuta och köra? driver man fosfat filtret med ett Power head eller den driv med något annat? Angående liter i timmen på pumpar. hur tänker man här. tex 10 gånger vatten volymen?
  3. jo jag har fått för mig att jag ska ha 25kg plus minus 5 kg. hörde att man fick bra pris om man köpte obruten 25 liters låda i Löddeköpinge. ser att du bor relativt nära. var åker man för att få tag på den bästa fisken och levande stenen?
  4. Okey så om vi snackar teknik behöver jag: Skummare Streamer pump Fosfat filter Täta vattenbyte vad innebär det i saltvattens världen?
  5. Tackar. Tyvärr känner jag bara två som kör salt, och dom är nybörjare och har inte stenkoll själv. Därför vänder jag mig till expertisen. På diskusforum hjälper vi ofta folk som köper diskus först, gör allt fel. sen reggar sig på forumet och behöver hjälp. Jag tänkte göra tvärtom. tror det är roligare om man får en bra start Föresten med koraller menar jag levande sten.
  6. Okey det var ett bra tips. Jag vet inte angående sump. till en början är tanken att köra det så billigt som möjligt. men ändå så det funkar. Jag ser ett problem med sump, pga att det inte kommer stå i ett rum med golvbrunn. och jag är i dagsläget livrädd för sump. om det inte finns golvbrunn i rummet. Tunze pumparna har jag koll på. genialisk design på dom. Hehe Led ramp kan jag ordna ganska enkelt. vet en kille som bygger såna. Angående salt. vad kör man för salter? Till mina diskusar kör jag Tropic Marins Re- mineral för att höja kH och stabilisera vattnet. och Pro diskus för att dom ska få mineraler och spårämnen. är det något likande tänk på saltvattnet? Angående tekniken. Räcker det med en skummare, en streamer pump en ledramp. hur fungerar det biologiska i saltvatten. räcker korallerna. eller man är i behov att filtervolym även här?
  7. Hej. Jag har ett 222 liters kar över. och funderade på om man skulle starta ett saltvattenskar. men har en hel del funderingar. har aldrig sysslat med saltvatten tidigare. Grunden är, jag har hyfsat bra akvarievana. kör just nu ett 720 kar med Vildfångad Diskus, 116 liters med vildfångade opal dvärgciklider och ett 160 liters med lite blandat. Jag har även ett Penfair Ro system. som producerar 2000 liter Ro vatten om dagen. Men nu till frågan. Om jag satsar på saltvatten i 222 karet. vad behöver jag för teknik, (pumpar, skummare osv) för att det ska fungera? Tål alla akvarium saltvatten? tänker främst på Silicon fogen. Tänker mig ialf i början. ett berg med koraller, och några enklare fiskar och räkor att börja med. vad för salter behöver jag? vilka mät instrument behöver jag? vilka är dom vanligaste nybörjar misstagen? bortsett från det vanligaste med övermatning.
×
×
  • Skapa Ny...