Gå till innehåll

BjörnK

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Björn
  • Stad
    Karlshamn
  • Akvarievolym
    Rsm 130

BjörnK's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Idag gick fästet till min ytavrinningskopp av och behöver därför skaffa en ny, men problemet är att jag inte hittar vart jag kan få tag i en utan att behöva betala löjliga summor för frakt. Om det är någon av er som har någon ide så är jag tacksam för svar
  2. Köpte det begangnat och har kört på med allt som hängde med och det jag köpt sedan dess är: lysrör, fosfat remover, osmos och en hink salt, så inget mer levande förens jag vet hur allt funkar och att det funkar som jag vill. Det följde självklart med lite levande som jag inte är helt säker på vad det är men det kanske ni är sugna på att reda ut åt mig så här kommer lite mer bilder Bilderna på fiskarna är inte dagsfärska för att det är svårt att få en hyfsad bild på dem då dom gömmer sig eller vägrar att vara stilla men dom ser ut likadant nu
  3. Hej mitt namn är Björn och har haft mitt saltvattensakvarium i ungefär fyra månader nu. Tidigare har jag inte velat göra en egen tråd om mitt akvarium men nu märker jag att det faktiskt verkar vara rätt roligt och mycket enklare att fråga i en och samma tråd när det dyker upp funderingar. Sen blir det säkert lite roligare för er om det kommer lite bilder och en tråd man kan följa och se hur det går för mig Här kommer första bilden av många på hur det ser ut just nu
  4. Borde inte det kunna skjuta pH i taket också eller det stannar vid en gräns?
  5. Ligger väl i överkant utan att tillsätta något så tänkte att jag absolut inte får tillsätta något som höjer Ph också. Eller det behöver jag inte oroa mig över när det gäller bikarbonat? Den går att köpa från kryddsektionen va?
  6. Jag är lite orolig över pH värdet. Hur kommer bikarbonat påverka mitt pH?
  7. Och en sak till. När på dygnet är det bäst att dosera bikarbonat?
  8. Så jag kan hälla i lite bikarbonat direkt och sedan göra ett vanligt vattenbyte (ca 15%) och efter det dosera vidare med bikarbonat dagligen tills jag får ett stabilt bra värde?
  9. Hur bör jag gå till väga? Hur mycket vatten ska jag byta och när och hur mycket borde jag buffa?
  10. Så jag ska bara låta det vara som det är (ska nog byta vatten i helgen men vet inte om jag borde göra mer än 15%) och köra på som vanligt men buffra upp kh med coral buff eller bikarbonat?
  11. Aah det låter lite lugnande. pht togs när lyset var på som mest ja, ca 1 timme innan det skulle släckas för natten (samma ljus hela tiden)
  12. Funderar på att beställa en digital från ebay, eller är dom också kass? Jag har coral buff från red sea (kan vara lite gammal) ska jag använda den? Höjer inte den pH också?
  13. Kollade i lite olika lysen men tyckte att jag och morsan fick det till antingen 8,4 eller 8,6 båda två. Ev lite mer blåaktigt än skalans nyanser också. Vi kollade i ljuset från taklampor av olika slag i olika vinklar och mätte 2 gånger men samma resultat.
  14. Mätt lite idag och såg att några värden var oroväckande även efter jag kollat "saltvatten för dummies". pH: ca 8,6 (svårt att se med red sea test) KH: 6,7 (salifert) Mg: 1420 (red sea) (Ca: 410 red sea om det spelar roll) Använder alltid osmos och red sea coral pro. Vad ska jag göra åt detta? Vad kan vara orsaken till att det blivit såhär?
  15. Okej tack för hjälpen. Strömmen kom tillbaka nu, får hoppas att det håller i sig även om det fortfarande blåser en hel del. Hur ofta behöver man röra runt i akvariet? (Tänkte om det händer igen, för man kan ju inte stå där och blanda hela tiden )
×
×
  • Skapa Ny...