Gå till innehåll

Amazonus

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

Följare

Profilinformation

  • Förnamn
    Christian
  • Stad
    Norrköping
  • Antal år inom saltvatten
    2014
  • Akvarievolym
    1. 80L
    2. 700+
  • Akvarie mått
    1.60 x 40 x 45cm
    2. 150x70x60cm
  • Akvarietillverkare
    1. Aquael 2. Hemmabyggt
  • Ljusuppsättning
    T5 lysrör
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    1. 3x24w T5
    2. hemmabyggd led
  • Använder du skummare
    Ja
  • Om JA vid skummare - Vilken
    1. Tunze 9001 DOC 2. Deltec sc1455
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
    Koraller & Fisk
  • Antal år inom sötvatten
    2012
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    1. 10kg 2.60 KG
  • Har du sump
    Ja
  • Storlek på sump
    1. 25l 2. 100L
  • Använder du UV-C
    Ja
  • Använder du Ozon
    Nej
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Nej

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Amazonus's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag köpte 2 hydra32hd igår och ja helt klart värt det. dedikerat månljus. inställningarna man kan göra är fantastiska. mycket lyse för pengarna helt enkelt.
  2. Jag hade tänkt mig runt 20-30st. Bor i norrköping, så har inte allt för långt att åka och hämta upp. Hur många har du kvar?
  3. Hej! jag är intresserad av ett rejäl g'ng om du fortfarande har kvar? MVH Christian
  4. Hej! Undrar om någon har testat AutoAqua Smart AWC touch? Är den värd sin pengar? Hur är kvaliten på touchkontrollern? jag kommer behöva köpa en ATO och tänker då att man kan lägga lite extra pengar på att få så mycket fler funktioner. Mvh Christian
  5. Nu har det tuffat på en stund. Dock verkar mina mätstickor som jag använt vara kontaminerade. Får bli till och köpa lite nytt idag så man kan lita på alla värden. Skummaren är som jag läst inte den bästa. Men tydligen ska det finns justeringar på den som inte framgår av manualen. Manualen i sig var inget vidare föresten. Dåliga bilder och dålig förklaring. Tur man har Google. :-) Skickat från min SM-G850F via Tapatalk
  6. Man tackar! Ska i med ett par kilo sten till för att komma upp i dem där 10%. Skickat från min SM-G850F via Tapatalk
  7. Efter att man aldrig kommit igång ordentligt med det stora bygget och har varit sugen länge på att komma igång med salt. Så kunde jag inte låta bli längre när jag fick se det här karet. Jag hade börjat luska lite på plug and play kar för någon vecka sen. Sprang på det här i djuraffären. Googlade på det och läste genom ett par recensioner. Jag hittade inget som verkade avskräckande dåligt med det. Lite dålig cirkulation men det avhjälps ju av streamers. Så ja nu står det i mitt vardagsrum. :-) Körde igång det igår. So far so good. Till själva karet då. Det har 3 st inbyggda kammare i bakkant. I första facket är det biobollar. I fack 2 sitter skummaren, skummarens pump är det som skapar flödet genom filterkammarna. I sista facket sitter det 4 st filterstrumpor som ska fånga microbubblor innan vattnet rinner över till huvuddelen av karet igen. Total volym är 105 liter. Visningsdelen rymmer dryga 80 liter. Ljuset består av 1 st t5 lysrör på 20000k plus 2 st t5 lysrör på 10000k och en blå led som funkar som månljus. på locket sitter en programmerbar display för ljuset. Det blåa lysröret går att programmera separat från dem andra 2 lysrören. Lysrören är kylda med elektriska fläktar, så tempen ska enligt manualen inte bli märkbart påverkad detta återstår och se såklart. Dessutom följer ett täckglas. Det följde med en väldigt trevlig doppvärmare. Endast 9 mm tjock helt i svart plast. Lätt att ställa in och tydlig visning med led när den är på. Installerade den bakåt och så göms den bakom sten. Det enda jag har lagt till är en nano streamer nu för att få mer cirkulation över stenarna. Tanken är nog att komplettera med en nano streamer till när korallerna kommer på plats. Kanske en med vågfunktion t.o.m. Så nu är det bara att hålla koll på värdena och så blir det till och kolla in vilka fiskar och koraller man ska satsa på. :-) Detta var utsikten från soffan i skrivande stund. Skickat från min SM-G850F via Tapatalk
  8. Nu börjar det dra ihop sig till uppstart. :-) Idag inköptes cirkulationspump och levande sand. saltetet har stått och väntat på denna stund ett litet tag nu. Det jag saknar för stunden är levande sten. Mycket levande sten. Är det någon som sitter på en sisådär 60kg som känner att dem skulle kunna sälja lite till mig till en vettig peng? Kan även tänka mig mindre mängder men slutresultat kommer hamna runt 60kg. Simma lugnt! :-)
  9. Har stått still ett tag. Dels pga ekonomi och klurat på ideer. Stålställningen är påbörjad av tillverkaren. ska bli skönt med en vettig och stark ställning. Igår inköptes akrylatskivor för skiljeväggar i sumpen plus en vägg som avrinningen och returrören ska vara bakom. får bli akrylatskivor och så döljer man med sten. Så det blir till att limma dessa skivor dem närmaste dagarna. Dessutom köptes en Deltec sc1455 skummare in idag, och en returpump av märket NewJet NJ3500. En reglerbar pump från 1000-3500 liter/timmer med tryckhöjd 2,5 meter. riktigt nöjd. Hoppas kvaliten är vad säljaren säger oxå. :-)
  10. Var ett tag sen. Men har hänt en hel del. Överflödessystemet är ihopsatt och testkört vid flertalet tillfällen. Akvariet som ska användas till sump står bredvid och testkört med överflödessytemet. dock bara med en väldigt enkel flödespump. Har installerat 2 st MH-armaturer hängandes över akvariet. styrkan och skenet i dem var en bra bit över mina förväntningar. :-) Har dessutom fått hem ballasterna till t5 lysrör. Nästa steg blir till att planera sumpen med alla fack den ska ha. Frågan är om man måste ha UVC eller om det går att ha mer levande sten i karet? Har hört olika på den fronten. först var jag inställd på att ha en 36w uvc innan sumpen, men om man kan få igång karet med mer levande sten istället för uvc kan ju det vara en ide oxå? Är det någon som kör helt utan uvc? Så här blev överflödessytemet. ska bara mätas in i så rätt vatten nivå uppfylls. mh armaturerna på plats. Får se hur slutgiltliga installationen blir när t5 armaturerna är klara.
  11. Funderar på dessa LEDAR http://www.ebay.com/itm/281109009624 Någon som har testat dessa eller vet någonting om dem?
  12. Lite bilder från projektet så här långt. nya ställningen, antagligen helsvetsad i stål eller aluminium. beroende på vad som gick att göra på industrin. Fyllning påbörjad. så här fick det stå ett dygn. Mycket på schemat samtidigt. Dessutom ville jag vara säker på att botten inte läckte. Äntligen fullt. Inget läckage.
  13. Så var det dags att ge sig in i saltvattensakvarium är tanken. :-) Jag har precis gjort läckage inspektion av karet. Det verkar hålla tätt med sötvatten iaf. Alltid en början. Man vill ju inte ha en halvkubik vatten på golvet. Just för tillfället håller jag på o kollar över vilket ljus jag behöver. Eftersom ekonomin styr över hela projektet kommer jag försöka hitta DIY eller begagnad lösningar. Skynda långsamt helt enkelt, och sen är det ju alltid kul att bygga saker. Det som är den roligaste utmaning, att hitta egna lösningar. Om någon där ute har roliga och bra billiga lösningar på all möjlig teknik är jag alltid intresserad av att diskutera och spåna. :-) Mitt kar är inte borrat så det får bli en överrinningslösning med pvcrör i ena hörnet av karet med en btn slimline framför för att dölja rören. Överrinningen går ner till ett 50 liters sump. Ska byggas från ett gammalt kar. Är 50 liter sump tillräckligt för et 540 liters rev? Det som känns extremt dyrt för tillfället är ljuset. Skummare, returpumpar, uvc verkar man komma över till human priser på begagnat fronten. Visst skulle en datorstyrd blåtands led-ramp vara häftigt men priserna på detta är ju nästan inte försvarbart. Det kanske går och bygga led ramper själv till vettig peng? Det finns mycket att luska i. :-)
×
×
  • Skapa Ny...