Gå till innehåll

Zhes

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Zhes

Profilinformation

  • Förnamn
    Anne-Sophie
  • Stad
    Stockholm
  • Stödjande medlem t.o.m
    01-08-2024
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Senaste besökare

503 profilvisningar

Zhes's prestationer

Första dyket

Första dyket (1/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Hej. Har varit sjuk ett tag och haft lite familjeproblem och klarar inte riktigt av alla mina akvarium jag har idag så lägger in en annons på att skänka bort en del levande ur akvarierna. Så att jag förhoppningsvis kan få ned antalet akvarium till att vara ha ett kvar. 1st electric blue eremit. Köpt på salt i väst. 1st hermit sp. Köpt på salt i väst. 1st scolymia. Köpt på triton akvarium. 1st favia sp. (Tror jag). Köpt på triton. Några huvuden caulastrea blå till färgen. Köpt på salt i väst. Finns även en liten discosoma interstellar "bebis" och en blå discosoma "bebis" jag gärna skänker också om någon vill ha dom tillsammans med något annat. Dom är ca 1cm och sitter på lite löst grus. Jag börjar här. Kommer säkert något annat senare. Om ni vill se något så skriv så fixar jag fram bilder på det.
  2. Tack för det snabba svaret. Större kommer jag nog inte kunna ha, dom jag har tittat på är mellan 80 - 140l, för platsutrymmet sätter stopp, bor i lägenhet. På det så har jag en nack/ryggskada som gör att jag har svårt ibland för att göra större vattenbyten. Och innevånare i akvariet så är inte prydnadsfisk och svåra koraller och sånt det viktigaste. Jag är nästan larvigt förtjust i invertebrater och "konstiga fiskar" som blenny, goby, kantnålar och anglers. Men jag har mina misstankar om att dom flesta av dom fiskarna är för svåra för en nybörjare ändå. Däremot kanske någon annan i familjen vill ha någon trevlig fisk men för dom räcker det nog med att den är färgglad (har fått mycket skit hemma för att alla mina sötvattensfiskar antingen inte syns eller är bruna =P). Koraller och sånt vill jag självklart ha dom är lite av halva grejen med saltvattenskar men tror det räcker med enklare. Det är en sån stor kontrast till sötvattnet iaf. Det är väl ungefär så långt jag har tänkt. Men död sten går att använda, fyller man då bara på med typ filterbakterier som man gör med sötvattensakvarium, för man måste väll få in nyttobakterier i akvariet? Hur stor är chansen att man får något man inte vill ha i levande sten? Och hur stor är chansen att man får just dom "knapparna" som kan göra en riktigt sjuk (det är dom jag är mest rädd för)? Är chansen mindre om man använder levande sand och död sten än om man använder levande sten?
  3. Hej. Har velat fram och tillbaka i flera år om jag vill ge mig in på saltvatten, har och har haft mååånga sötvattenskar, men jag känner att man kanske skulle våga ändå. Men jag har några frågor innan jag bestämmer mig. Den första är klarar man sig med ett akvariepaket typ Aquael reef max eller Blenny nano reeftank? Och hur länge kan man förvänta sig att sakerna i det håller? Behöver man komplettera med något, typ bättre belysning, m, m. Har inga storslagna drömmar på att ha massor med fiskar och supersvåra koraller utan jag vill ha ett välfungerande kar som är intressant att titta på. Det andra är att med levande sten verkar det som att många får med sig mindre önskvärda saker som giftiga knappar, pistolräkor, fiskätande krabbor och sånt. Kan man förhindra att få med sådant? Kan man köpa redan igångsatt levande sten så man vet vad som växer i den? Det som hittills har gjort att jag aldrig provat salt är faktiskt alla skräckhistorier om livsfarliga knappar och sjukhusbesök. Eftersom jag själv inte är den friskaste och det är inte heller resten av min familj och jag har andra husdjur så är det verkligen min stora skräck.
×
×
  • Skapa Ny...