Gå till innehåll

polypterus

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Karl
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    :(

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

polypterus's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Det blev ingen mandarin idag som jag tänkte. Jag rekommenderades vänta 4 veckor till innan jag skaffar en mandarin eftersom att även om det inte har blivit någon nitritspik så kund det vara längre i saltvattens kar. Men det blev en liten korall goby till att börja med.
  2. Tack för hjälpen då blir det nog en liten mandarin till att börja med inom kort.
  3. Vill gärna ha ett par clowner dock har jag hört att de kan vara terroristiska och de kan bli aggressiva mot andra fiskar. Skulle det inte då passa att skaffa mandarinen först så den kan etablera sig i lung och ro? Stenen jag köpte var redan väl etablerad jag köpte från en privat person och karet har varit stabilt sedan dag 1 utan några som helt fluktuationer i vatten värdena. Sedan som jag skrev tidigare så har jag en stark koloni av diverse små kräftdjur huvudsakligen amphipods. jag kommer vara lite av en djävulens advokat så jag tar såklart emot era råd dock så kommer jag ställe motfrågor för att få en bättre förståelse av det hela .
  4. Tänkte köpa en som redan äter från början. Har ni något tips på passande fiskar. Även om det bara är 8kg sten så har jag en relativ rejäl koloni av Amphipods.
  5. Tack. Jo jag tänkte köpa en som käkar dött sen tänkte jag om man mata den som i den här videon. Det som då är min andra fråga kan jag ha annan fisk i det karet?
  6. Nu kanske jag bli idiot förklarad men jag har nyligen skaffat ett 70l saltkar med ungefär 7.8kg levande sten som redan var väldigt etablerad. Såklart som vilken nybörjare som helst blir man stört kär i en mandarin och eftersom jag har lite erfarenhet av saltkar så vet jag att det är ett rookie mistake att skaffa en mandarin till ett så pass litet kar på grund av dess svåra matvanor, men om den äter dött är det fortfarande ett misstag? eftersom jag gärna vill ha fler fiskar så kanske det inte går eller kan jag använda en pipet när jag ska mata den så den får i sig mat trotts att det finns andra fiskar i karet eller skulle det funka att endast ha ett par mandariner i karet?
  7. Ok då vet jag ungefär hur jag kan ha det men vad annat ska jag tänka på har ni tips på saker osv. Vad är rimligt för allt förutom kar och filter och sump. Det jag behöver är cirkulations pumpar, levande sten, levande sand, salt och skummare. Vad är bra för någon med en rätt låg budget? allt ska köpa begagnat när jag väl köper det förutom sand och djur troligen.
  8. ja ett 120 har jag redan som står romt men vad kan jag ha i det vilken fisk ska bort från listan om jag stoppar ner dom i det. XD
  9. jag sender en link http://se.reeflex.net/tiere/242_Synchiropus_splendidus.htm
  10. Ok det var lite över den storleken jag tänkt mig jag ska kanske inte ha alla fiskar det var bara dom ja gillade. Jag har ett 280 med aluram större en så kan jag nog inte ha om jag ska ha sump. vad rekommenderar du att jag tar bort. Jag vill helst inte ha ett så stort salt kar det jag hade tänkt mig var runt 150l helst men om jag förstår rätt så funkar inte det med en mandarin.
  11. O_O Oh dear. Vilka bjässe kar man behöver 600l är lite stort för mig och för mig känns det lite orimligt.
  12. tack så mycket. Jag vet deras ungefär storlek problemet är mängden fisk osv en fisk kan ju inte bo i ett passande kar om det är hundra likadana fiskar med den men jag ska kolla lenken.
  13. Hej mitt namn är Karl Olsson och jag är nr här. jag har haft ett saltvattens kar förut men la ner det för jag ville koncentrera mig på mina rockor och andra sötvattens kar. Nu har jag fixat i mitt rum så jag bara hat två kar kvar och tycker att ett nytt salt vore coolt. Eftersom jag inte hadde mitt salt kar länge så var det simpelt med inga koraller och bara ett par fiskar som jag sedan sålde så min erfarenhet är inte så bra. Jaja let's get down to business. Dom fiskar jag vill ha är En mandarin två clownfiskar long nose hawkfish coral beauty eller flame angelfish eventuelt så vill jag ha någon mindre stimfisk om det funkar Hur skulle dessa fiskar passa ihop hur många liter rekommenderar ni att jag ska ha för den mängden fisk finns det någon annat jag ska tänkte på förutom fisk, filtrering och plats. Några andra nyttiga djur som jag kan ha i karet osv. Jag kan rätt mycket om filtrering osv med skummare, sumpar, ls och pumpar osv. Det viktigaste är hur många liter jag ska skaffa för ett rev kar med dessa fiskar och om något kan ställa till med problem. Sen är inget säkert jag har inte ens bestämt mig om jag ska ha salt kar eller inte 100% men det är sannolikt.
×
×
  • Skapa Ny...