Gå till innehåll

Blastoise

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Carl
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    130
  • Akvarietillverkare
    Red Sea Max
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9002
  • Använder du Osmosvatten
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Blastoise's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag rättar mig själv och berättar att Laggeman hade helt rätt! Nu på morgonen hittade jag den femte eremiten vid liv efter att skalet hade försvunnit från där jag trodde han låg död. Jag måste blivit cynisk efter att alla de andra dog på liknande sätt. Tack för intresset och diagnosen. Jag har lärt mig läxan och ska lyssna på veteranerna.
  2. Jag tror tyvärr inte det för det ser ut som sönderslitet kött baktill. Ursäktar min dåliga bild. Det måste vara den gröna eremiten.
  3. Hej saltvattensvänner Jag har problem att hålla mina eremiter vid liv. Jag köpte förut en omgång gröna eremiter med röda antenner och jämnstora klor från Triton. Efter någon månad började jag hitta dom döda på botten, urslitna från sina skal med bara huvud, klor och ben kvar. Kroppen var försvunnen. Till slut var det bara en kvar men han har överlevt som ensam eremit i tanken sen i somras. När jag var förbi Triton i veckan så köpte jag en ny omgång eremiter och den här gången fick jag blå/vita med blå antenner och jämnstora klor. Men i morse var olyckan framme. Jag hittade en av de minsta eremiterna död på botten igen. Ursliten från sitt skal och kroppen borta. Se bild: Ingen borde ha dödat den för sitt skal då det här var den minsta och den bodde i ett litet runt snigelskal. Alla de andra bor i den längre varianten som är mer strutformade. Jag börjar oroa mig för att jag har en Mantis i tanken. Kan den överleva månader utan mat? Det är väldigt misstänksamt att en eremit överlevde ensam utan att ha blivit dödad men äter eremiter varandra? Några idéer? Är den gröna eremiten extra aggressiv? Alla eremiter har dött på natten. Under dagarna är dom väldigt fridfulla och jobbar på. Jag tänkte sätta den gröna eremiten i karantän och om inga fler dödsfall sker så blir det nog hammaren och städet för honom.
  4. Ett korallrev funnet i väldigt grumligt vatten med varierande salthalt och temperatur utanför Irak. Artikel med video: http://www.chicagotribune.com/news/la-sci-sn-coral-reef-iraq-persian-gulf-20140307,0,614036.story Bilder: http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-coral-reef-in-iraq-photos-20140307,0,3521624.photogallery?index=la-sci-sn-coral-reef-in-iraq-photos-20140307-001 Smått otroligt under de rådande förhållandena. 28 km2 stort också.
  5. Ju mer jag läser om det desto mer troligt verkar det vara att det är som ni säger, dom drar ihop sig på natten. Säkert normalt, jag lär mig mer och mer varje dag.
  6. Tack för svaret Lasse, väldigt informationsrikt. Det kanske var onödigt att tvätta sanden så mycket som jag gjorde men algblomning var bara förnamnet. Nu känns det som tanken börjar arta sig, ett problem som jag fortfarande jobbar på är att när ljusrampen släcks blir det en kraftig temperaturdipp så korallerna drar ihop sig som russin. Jag har en 150w doppvärmare i men jag undrar nästan om jag inte ska ha två. Det är ett 130liters.
  7. Jag fick även med sanden men den tvättade jag för den var så grymt skitig. Stenarna lät jag vara som dom var även om dom också är väldigt smutsiga med en del döda koraller och sjögräs på. Jag tänker köpa en patrull sniglar så fort jag är säker på att det inte kommer bli en ammoniakshock i tanken. Jag får väl vänta en vecka och testa mina tester + ammoniaken jag köper imorgon. Jag vill bara rädda korallerna som finns till en trygg tank om cykeln drar igång och förgiftar dom. Det kanske inte blir någon med inkörda stenar? Jag kan för lite om det.
  8. Hej Jag köpte ett begagnat rsm 130d med tillhörande levande sten. Med detta fick jag några koraller som hängde med stenarna. Nu har jag inget ammoniaktest bara nitrit och nitrat, jag får köpa det imorgon men jag undrar om ni kan avgöra om dessa koraller börjar se lite sjuka ut? I så fall får jag fylla upp ett litet akvarium och husera dom där tills cykeln är klar. Akvariet har varit igång i 3 dagar. Bilder: http://imgur.com/a/50LYx#0 Det är någon dag mellan bild 1-2 och 3-4. Den första börjar se väldigt fladdrig ut, som om den tappat kraft. Den andra har börjat dra in flera armar som endast syns som svarta knölar. Den såg mycket livligare ut förut. Tacksam för svar. Alla djuraffärer är stängda i närheten så jag har inte tillgång till något test förens imorgon.
  9. Tack för alla svar, jag ser att det här kommer bli spännande att följa. Jag håller tummarna för en vandring.
  10. Okej vad skönt att höra, tack. Jag blev lite fundersam när armarna närmast Discosoman var vita, om det kunde vara tecken på irritation eller dylikt.
  11. Hej! Jag köpte levande sten nyligen och fick dessa med på köpet. Sitter de för nära? Kommer det orsaka problem så jag behöver flytta på den mindre? Imorse: http://bildr.no/image/SFh2akwv.jpeg 5 minuter sedan: http://bildr.no/image/aGhLNTlG.jpeg
×
×
  • Skapa Ny...