Jump to content

yashad77

Medlem
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Furkan
 • City
  eskilstuna
 • Akvarievolym
  120 L
 • Akvarietillverkare
  Juwel Lido

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yashad77's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Hej Johan! Kan du skicka mer bilder !
 2. Hej ! Jag är intresserad av att köpa ! kan jag komma förbi och kolla på den !!
 3. Hej Ante -hur ofta ska man byta vattnet och hur mycket 20% eller 30 % -Städpatrull hur många ska man ha till (i mitt fall) 120 Liter (tanken på att jag vill ha max 6 fiskar, 4 små (Clownfisk och Mandarinfisk och sånt)ock två större (kirurg eller Blåläppad kejsare) tack på förhand för all hjälp.
 4. aha, ok. Nu har jag haft akvariet igång sen 22 dagar, och det har hunnit att dunsta ca. 5 lite, och jag har fullt på igår (sötvatten), salthalten ligger nånstans mellan 0,023/0,025 kan tyvärr inte mäta exakt har både refraktometer och vanlig salthalt mätare, men som jag tror då är det ok värde. -hur ofta ska man byta vattnet och hur mycket 20% eller 30 %
 5. ju det klart, men kan man göra det nu också medan vattnet är i inkörnings fasen, ( under första 2 månaderna) eller ska man vänta och sen ersätta.
 6. Nu blev det en refraktometer från redsea pris 399 Så nu har jag 0.024 salthalt i akvariet. Vet någon om att man måste ersätta avdunstarande vatten i inkörnings fasen eller man ska låta den bil.????
 7. Jag har bara levande sten i den och en enda snigel som följande med stenarna när jag köpte för en vecka sen. Så det är ny startat akvarium, så jag vill inte göra fel på något sätt. tips för billigt refraktometer??!!
 8. Ju sant, men jag vill undvika vatten bytt och ny vatten i akvariet i inkörning fassen. ; ( hur gör jag ny. Kan jag hälla saltet direkt i akvariet eller det är ju ingen levande i den än ändå. ?!!!!
 9. tack det sant men jag ska ta vattnet från akvariet elr ny vatten spelar nån roll elr.
 10. ju jag använder hydrometer, men det visar 0,021 och det är lågt, så jag vet inte om jag ska ta en liter kran vatten och blanda saltet (hur mycket ! så att jag når 0,024/25) eller ska ta akvarium vattnet. jag fick tips att mixa 500 gram salt till kan det vara rätt då.
 11. kan någon förklara hur man höjer salthalten från 0,021 till 0,024/25. jag är nybörjare och har startat akvariet i den 2014-09-21, och jag använder Redsea salt och jag gjorde som rekommendationerna från Redsea. jag har använd 3,96 KG salt till 120 L 0,033 per liter jag använder kran vatten tack för all svar.
 12. Hej. Jag har också en Juwel lido 120 som jag startade i söndags jag kör med vanlig kranvatten med är orolig över att jag kommer inte greja och fixa det med alg problemet kanske.
 13. ok tack för all information. jag ska koppla bort skummaren då.
 14. Aha så jag kan stänga av skummaren nu när vattnet är i inkörnings fasen! och låta bara cirkulations pumpen igång.
×
×
 • Create New...