Jump to content

DEAR0728

Medlem
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Dennis
 • City
  Kode
 • Akvarievolym
  250l

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DEAR0728's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tackar. Det är ett Alnokök ur impulsserien. Bänkskiva från Lechner och vitvaror från Bosch
 2. Va ett tag sen man va här inne. Håller på med en omfattande renovering av kök/v-rum och hall som tar upp det mesta av vaken tid. Men iaf, Allt i akvariet lever fortfarande trots utebliven kärlek. har slängt i lite mat då och då och eremiterna krigar på som vanligt. Krabban ligger mest nergrävd, Har läst att detta e normalt när dom är rombärande. Får se om jag orkar hålla akvariet igång tills i sommar och se om det blir några bäbiskrabbor
 3. Jo man skulle vart sniper o legat i väntat på idioterna. Är ganska säker på att det är en yrkesfiskare från dyrön. han e den enda som ligger i närheten av där vi ligger. så det är väl hans sätt att visa att vi ligger på hans plats.
 4. Den blödde ur mycket vatten uran att jag skar i den. Krympte kanske till hälften. Mennfick iaf limmat den och den verkar överleva och sitta fast. I skrivande stund släpper jag morronbajjen och ska strax ut och ta upp hummerburarna för sista gången iår. Förra helgen va 3 burar uppskurna så får hoppas att ingen har varit i dom denna veckan.
 5. Dödmanshanden verkar överleva den med. Men eremiterna och krabbarna gör livet svårt för den. Möblerar om han o grejjer. I pdfen står det om att snitta fint och limma mot en torr sten. är det så lätt som det låter?
 6. Tack för svar grabbar. Då har ja koll på det med. Kanske nått du kan lägga till i don pdf slanten om det är nån mer som funderar på att starta.
 7. hur den smakar vet jag inte föräns den 13dec. då är det hummerskiva
 8. som sagt så byttes det lite invånare idag. krabban blev utbytt mot en lite större rombärande hona. småkrabborna byttes mot stora sniglar. fick även med mig en dödmanshand. ska se om den överlever innan ja limmar fast den. hitta en stor sten med 3 st ostron på. och nåra kubongar. och för den som undrar kokades det hummer här hemma förut
 9. Imorn ska vi ut och vittjat burarna igen. Ska byta ut lite av invånarna tänkte jag. Är det ok att släppa ut djuren i havet igen?? Ska byta ut krabban mot en större. Kanske en hane med gigantiska klor om vi får. O fisken ska få gå tillbaka. Ännu en sjöstjärna jag blivit lemlästad så ska tömma karet på resterande.
 10. Slanten: manualen va på ett språk jag inte talar så tyvärr. Men jag ska labbar lite o se vad som händer. Mikoto. Vad menar du med tar upp 50% av innermått. Är det diametern du menar? Så fall ja. Men inte totala volymen av röret. Pumpar är beställda och borde komma nästa vecka.
 11. här sitter skummaren. Eftersom jag aldrig har haft saltvatten innan sådär lite osäker på placeringen. Nu har jag satt den så att de bubblar precis upp och knappt ramlar över i koppen. Rätt eller fel?
 12. Lukten var förmodligen en taggig sjöstjärna som varit i slagsmål med nån av krabborna och blivit av med 2 armar. Tyckte sikten var bättre idag. inte lika vitt/grumligt vatten. Du är mer än välkommen på besök om nån månad Slanten. Alltid kul med kritik och idéer från kunnigt folk. Vad de gäller det svarta guldet vet ja inte om ja vågar stoppa i nån än. Vill få en bra balans i karet först. Och hummersäsongen börjar gå mot sitt slut denna säsongen. iaf för mig. Men jag tror att jag ska byta ut alla krabborna i karet efter nästa gång ja varit ute med båten. Ska nog bara ha 1 stor krabba istället. Det är ju lite mer action med småkrabborna, men inte lika häftiga djur. Eremitkräftorna får vara kvar. iaf 1-2 st. Dom är jag posetivt överraskad av. Och dom kan ju gömma sig i sitt hus från storkrabban om de skulla va så. Tror ni man kan hitta "kubongar" vid denna tiden på året?
×
×
 • Create New...