Jump to content

Rameau

Stödjande medlem
 • Content Count

  1,075
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Posts posted by Rameau


 1. Så nu har även jag gått över till Triton Core7 other methods, då tillgången på ATI essentiels i Sthlm var väldigt begränsad..Det är ju lite utbudet som styr, jag var alltså nöjd med ATI men byter till det som finns på hyllan i bukier i närheten, jag vill alltså inte vara beroende av Postnord. Så nu väntar en vecka av konstant mätande för att trimma in doseringen :) 

  • Like 2

 2. On 2019-02-13 at 19:22, danne031 sa:

  Hur tycker ni ljudnivån är på Rossmont?

  Den enda pump jag haft som varit tyst är rw-8, dock endast med wifi kontrollen. Med sina standardkontroller låter ju alla jebao som fasen.. RW-8, SW-25 och någon ny "quiet pump" QP-9 (tror jag) har alla fått flytta ner i källaren.

   

  skulle säga att de är tysta, men ett tips är att inte snåla och köpa större än du behöver. kör du de på max med mycket start och stop så låter de en del.
  De skiljer inte i storlek fysiskt, bara flödet och prislappen som är större.
  Lite krångliga att installera men grymt bra app när man får det att funka ,förutsatt att man köper styrenheten:)

   

  men ja jag skulle rekommendera dessa eller vad säger du @kaptenen?


 3. On ‎2019‎-‎02‎-‎06 at 06:34, Hella42 sa:

   

   

  Hur går det med musslan? lever den?

  Tyvärr inte, dog mystiskt, hitta ingen orsak och det gick väldigt snabbt från att jag såg att den inte mådde bra tills att den var uppäten av invånarna tog det  mindre än 24h :( bestämmde mig för att inte köpa någon ny..


 4. 16 minuter sedan, peppe67 sa:

  Vad gäller foder körde jag med Ereims foderautomat ett tag laddad med Ocean nutritions formula 1 och 2 blandat( den ger ju som minst ett varv/gång) och det gick inte att låta den gå mer sällan än en gång/dag.
  Jag har slutat använda den då det kändes som att det blev alldeles för mycket och säkerligen har en hel del av detta överflöd skapat detta problem och fortsätter göra det. 


  det går ju att ställa mängden mat på deras fodermaskin?


 5. såg att den dök upp på en webbshop när jag skulle beställa ny, jag kör med ati essentials och den funkar hur bra som helst men den är ganska svag så går åt en del i mitt 300 liters så inget för de större akvarierna skulle jag säga.
  Antar att PRO bara innebär att man slipper en behållare och mer spårämnen och inte att den är starkare?

   


 6. 43 minuter sedan, nike83 sa:

  den sista acron såg spännande ut!

  vet du vad det är för något?

   

  Vet tyvärr inte, så här såg den ut när den var ny, tyvärr bara en pytteliten knopp som klara sig när jag fick RTN utan klargjord anledning, nu växer den sakta men säkert :) har för mig att den är från en av Aqua Stockholms Aus. sändningar. Den hade inte lika tydliga gula toppar när jag köpte den.

   

  Acropora 2017-02-12

   

  • Like 1

 7. 21 timmar sedan, MichaelE sa:

  Snyggt! Hur går det med dina acros?


  Sent from my iPhone using Tapatalk

  De lever har okej färg men växer inte, övriga SPS växer i normal takt skulle jag säga. 

   

  3 minuter sedan, nike83 sa:

   

   

  punktmatar du då? 

  nej oftast inte men ibland stänger jag av pumparna för att det ska bli lättare för de att fånga maten. har smidig app-styrning av pumparna vilket gör det behändigt.

  • Like 1

 8. 41 minuter sedan, nike83 sa:

  mycket fina LPS:er.

   

  hur sköter du dem?

   

  Det som är skönt med enkla lps’er, kör bara balling och matar friskt med stor variation på foder. Ofta upp mot tre olika typer av mat per dag. Bland annat gonoipower, red sea reef energy, fauna marins lps pellets, reef blizzards S, och frysmat i olika variation :) 

  • Like 1

 9. 2018-09-04

   

  En liten film på främst lps’er som gillar läget :)

  Jag har nu fått blanda ny balling, har gått åt mycket snabbare än med fauna marin som jag hade innan, ati essentials räckte i ca 45 dagar, det är väl okej frekvens att blanda balling men skulle gärna vänta lite längre mellan gångerna.

  • Like 3

 10. Hej! jag tycker inte de tips du fått om mer sten och en alg reaktor inte riktigt är rätt väg. Fulalger är ganska normalt i uppstart och det finns oftast ingen quick fix.. 
  Jag skulle sänka belysningen och stegvis öka, möjligen tillsätta nå bakterier på burk typ,Microbe-Lift - Special blend.

  Om du vill kan du köpa några lättare mjukkoraller / LPS, låt karet puttra i några/någon månad. 

  2-5 i nitrat är absolut inte för lågt, däremot är nollat fosfat inte bra med det är jag tveksam till att du har. Hur ser dina matningsrutiner ut?

   

  Är tanken att köra utan sand? Vad är tanken kring UV-c har du nya fiskar?

  • Like 1
×