Jump to content

Rameau

Stödjande medlem
 • Posts

  1,211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by Rameau

 1. Det ligger i Stockholms län, jag har 25 min till södermalm, men ja stockholm är stort
 2. Har en setosa som brer ut sig istället för att ska brancher, finns på värmdö
 3. Herregu vad mycket text, kan du sammanfatta?
 4. Aquariatech hade 30% på A. Kashiwae kunde inte låta bli. Ser man väl inte så ofta i handeln eller? De verkar inte var fullt så agressiva som squamipinnis
 5. Köpte du 4 st eller fler?
 6. Fina bilder som vanligt
 7. Hej! Är det någon här som använder Fauna marins ICP tester? Ändå ganska stor prisskillnad, tidigare bara kört Triton men är det lite skit samma vilken leverantör? hitta en 4 pack för 800:- triton kostar väl 350+ styck..
 8. Vilken photobomb ser riktigt fint ut
 9. Hur stort är akvariet och hur mycket byter du?
 10. Ja Michael det är sant att det är onödigt högt med 11,5. men ja som du skriver Johan så går det utmärkt att göra mindre vattenbyten (10-15%) utan för stora svängningar, jag har använt det saltet länge med framgång, nu kör jag dock på deras blåa hink , det ligger bättre i nivå med de värdena jag strävar efter.
 11. Så länge du har KH stabilt på 11.5 är det inga problem, skulle vilja påstå att stabila värden är nyckel till framgång Fixidéer om drömvärden skapar obalans när man inte har kunskapen/möjligheten att justera i rätt takt och mängd.
 12. Har du laborerat något eller körde du bara på de å var nöjd?
 13. Ligger något i det, och då borde jag vara expert Tänkte på en sak här om dagen, att de koraller som varit med mig längst är de jag som färsking köpte av dig 2014, pavona cactus och zoa icefire
 14. okej, aldrig testat det så vore spännande, och din tillväxt skämtar man inte bort nej supertrist med all fisk, men ska låta det gå så här innan det fylls på igen. Aha ja men du kommer mest troligt inte bli missnöjd, likvärdig med den från ATI som du hade fått offert på
 15. Ja då var det dags att summera skriva av sig kring den gångna sommaren. Katastrof, motgångarna började med att det var så varmt att vi utan att tänka på det alltid satte på luftvärmepumpen för att kyla huset, jag hade dessutom glömt att ändra larmgräns på min temperaturvakt sen när vi flyttade, det var så stor andel nytt vatten då som inte var riktigt rätt temp så tröttnade på att det larmade hela tiden.. Sen hade jag bara en 150w doppvärmare som inte orkade med när vi på någon timme ändrade tempen från 26 till 19 på en timme och vi hade så hela nätterna då min bättre hälft var gravid och inte stod ut med värmen... det resultera i att en hel del acro tappade färgen och två olika goniopora dog. Sen en dag låg min vitbröstade kirurg död i ett hörn en morgon, strax där efter var 2 sandvändande fiskar spårlöst försvunna och ena clownen och min strigosus såg riktigt risiga ut, båda dog efter någon dag. Så motivationen har inte varit på topp, men nu ska vi försöka ändra på det, testade en del värden för första gången på väldigt länge, ligger högt på samtliga värden, KH 10 CA 510 MG 1500 PO4 0,11 Så har tagit upp rutinen med mer regelbundna vattenbyten och att i samband med det rengöra sanden, har varit så slapp med det och tänkt att så farligt kan det inte vara, men jo nu har det varit tjockt med detrius i sandbädden. Jag har satt igång min reaktor med aktiv kol och fosfatremover, även dosering av coral snow plus för att få ner fosfaten. Har älskat min ATI sirius X4 (300w) men nu när jag ökade till 120cm långt kar så räcker den inte till att ha SPS i ytterkant så jag slog till på en defekt Giesemann Aurora som kommer bli perfekt över mitt kar. Men det var ett tag sen jag körde hybrid så är lite osäker på vilka rör man ska köra på... tips mottages gärna! Beställde nu några att börja med i alla fall, blev 2x ATI Blue plus, 1x ATI Aqua blue special och ett ATI Purple plus. Sen har jag fått en del cyano, så ville öka på flödet då jag märkte att det kom främst på de deadspots som finns. beställde en gyrepump, men det blev en alldeles för kraftig variant och jag har ännu inte har tryckt av hanen för att beställa en mindre. Så ja nu ser vi till att vända på det här strulet!
 16. Du kommer garanterat bli nöjd med den du fått offert på. Köp! Jag har haft hybrid två ggr innan och nu ska jag precis till att byta till det igen, det är en välbeprövad teknik :) Dock var jag väldigt nöjd med min ATI Sirius som bara kör 300w LED men när karet ökade från 100 till 120 cm tyckte jag inte den räckte hela vägen ut, och nu kom jag över en begagnad Giesemann Aurora. Men det är ju en smaksak, jag och korallerna verkar i alla fall gilla den krispigheten man får av T5'or och skimret från LED i skymning.
 17. Toppen kul att du är igång igen! Vad är det för belysning? Låter som som väldigt mkt vitt, känns som det mest gynnar alger i detta stadium?
 18. Om du har en gammal T5 eller ännu bättre typ geismanns combo med t5/ mh, dra ett pm 39w-54w rör är vad som är av intresse. Jag finns i stockholm men kan betala frakt om så krävs.
 19. Imorgon väntar installation av clarisea rull filter och en övergång till ATI två part dosering istället för Triton core7
 20. Ja tyvärr verkar det som det blivit fel?
 21. Ertappde Fedex med att knacka på hos grannen med min nya skummare under armen! Tur var väl det annars hade jag fått vänta ännu längre. Ser lovande ut, den låter inte speciellt mycket för att vara helt ny. Brukar ju vara en viss ”break in time”
 22. hmm, jaha men jaha ändå konstigt att det följer med instruktioner hur man monterar doseringsrör och slang, tror jag kommer låta hela stå
 23. Fick ett ryck, tänker skrota refugiumet och triton core7, beställt rullfilter och ATI essentials pro, då frigör man ju även en kanal på doseringspumpen. Tänkte det skulle bli skönt att dosera RedSea coral nutrition AB+ med doseringspump. Men jag får inte ihop det, deras förpackning möjliggör att man ska kunna ha en slang ner just för ändamålet att dosera, men de rekommenderar även att det ska stå kallt efter man öppnat... hur går detta ihop? Någon mer som låter den stå i skåpet?
×
×
 • Create New...