Jump to content

Rameau

Stödjande medlem
 • Content Count

  1,081
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Posts posted by Rameau


 1. 14 minuter sedan, izfisk sa:

  Ser fint ut! Snyggt anthias stim!

  Du har ju hållit på ett tag vilken är den fisken som varit med dig längst?

  Med vänlig hälsning,
  Peter


  Skickat från min iPhone med Tapatalk


  Tack! Köpte mina Anthias igår, hoppas det går bra med dem :)

   

  Jag har ett clownpar som jag haft sen jag började, de följde med det första karet jag köpte och det var 2014, tänker mig att det förmodligen var nått år gamla redan då, så funderat på hur länge de kommer klarar sig, googlar man står det 3-5 år i akvarium och 6-10 år i det vilda. Själv då hur gammal är din äldsta fisk? :)

   


 2. Karet har varit i dvala i 1 1/2 år men ser oförskämt bra ut, senaste loggade testerna innan de jag gjorde i förra veckan var i juni 2018!! Kör bara på med core 7 other methods, med ett vattenbyte om 10% per kvartal. Skickade även in ett triton-lab test nu för att se övriga värden. 

  image.jpg

  • Like 2

 3. Så nu har även jag gått över till Triton Core7 other methods, då tillgången på ATI essentiels i Sthlm var väldigt begränsad..Det är ju lite utbudet som styr, jag var alltså nöjd med ATI men byter till det som finns på hyllan i bukier i närheten, jag vill alltså inte vara beroende av Postnord. Så nu väntar en vecka av konstant mätande för att trimma in doseringen :) 

  • Like 2

 4. On 2019-02-13 at 19:22, danne031 sa:

  Hur tycker ni ljudnivån är på Rossmont?

  Den enda pump jag haft som varit tyst är rw-8, dock endast med wifi kontrollen. Med sina standardkontroller låter ju alla jebao som fasen.. RW-8, SW-25 och någon ny "quiet pump" QP-9 (tror jag) har alla fått flytta ner i källaren.

   

  skulle säga att de är tysta, men ett tips är att inte snåla och köpa större än du behöver. kör du de på max med mycket start och stop så låter de en del.
  De skiljer inte i storlek fysiskt, bara flödet och prislappen som är större.
  Lite krångliga att installera men grymt bra app när man får det att funka ,förutsatt att man köper styrenheten:)

   

  men ja jag skulle rekommendera dessa eller vad säger du @kaptenen?


 5. On ‎2019‎-‎02‎-‎06 at 06:34, Hella42 sa:

   

   

  Hur går det med musslan? lever den?

  Tyvärr inte, dog mystiskt, hitta ingen orsak och det gick väldigt snabbt från att jag såg att den inte mådde bra tills att den var uppäten av invånarna tog det  mindre än 24h :( bestämmde mig för att inte köpa någon ny..


 6. 16 minuter sedan, peppe67 sa:

  Vad gäller foder körde jag med Ereims foderautomat ett tag laddad med Ocean nutritions formula 1 och 2 blandat( den ger ju som minst ett varv/gång) och det gick inte att låta den gå mer sällan än en gång/dag.
  Jag har slutat använda den då det kändes som att det blev alldeles för mycket och säkerligen har en hel del av detta överflöd skapat detta problem och fortsätter göra det. 


  det går ju att ställa mängden mat på deras fodermaskin?


 7. såg att den dök upp på en webbshop när jag skulle beställa ny, jag kör med ati essentials och den funkar hur bra som helst men den är ganska svag så går åt en del i mitt 300 liters så inget för de större akvarierna skulle jag säga.
  Antar att PRO bara innebär att man slipper en behållare och mer spårämnen och inte att den är starkare?

   


 8. 43 minuter sedan, nike83 sa:

  den sista acron såg spännande ut!

  vet du vad det är för något?

   

  Vet tyvärr inte, så här såg den ut när den var ny, tyvärr bara en pytteliten knopp som klara sig när jag fick RTN utan klargjord anledning, nu växer den sakta men säkert :) har för mig att den är från en av Aqua Stockholms Aus. sändningar. Den hade inte lika tydliga gula toppar när jag köpte den.

   

  Acropora 2017-02-12

   

  • Like 1
×
×
 • Create New...