Jump to content

Rameau

Medlem
 • Content Count

  1,145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Posts posted by Rameau

 1. Idag kom en leverans från Coraroc.com, snyggt packat må jag säga och cites papper följde även med. Men det var annorlunda packat än vad man är van vid, kom i burkar men namnen på och pluggen var fixerad på plastställning och endast 0,5cm vatten i botten. 
   

  Det som kom var lite nya pinnar, yellow dragon, matchstick, SSC och blueberry nasuta 

  0897E872-3DB3-4C4B-BC5B-D68A8643DCE7.jpeg

  5287DFE4-1072-42F3-A49F-F3B65428A141.jpeg

  • Like 2
 2. 2 timmar sedan, OR20 skrev:

  Jag har använt Acropower i cirka ett/ ett och ett halvt år nu och sett ok effekt från det. Det är dock svårt att se vad som Acropower har gjort isolerat då jag dessvärre har svårt att hålla händerna torra och från akvariet...... Jag använder Acropower kombinerat med Red Sea Reef energy AB+ och KZ Flatworm stop. Jag har inte haft Acroeating flatworms men det ska ge mer "kött" på SPS:er. Jag kör dock på en väldigt låg dos i relation till det som rekommenderas 2ml Acropower per dag, Reef energy AB+ tillsätter jag 8 ml per dag och 1 ml KZ Flatworm stop per dag. Allt doseras via doserpumpar i mitt 500l kar. Jag tror dock att det är mer för mig jag gör det än för korallerna då jag är osäker på om det verkligen ger någon effekt......men det är kul att pilla. Jag tror att verkliga värdet av Acropower syns först när man kör ett kar med väldigt låga näringsvärden. 


  Antar att du sett att du har aefw eller varför dosera flatworm stop? 

   

  känns inte det som att acro power och red sea reef energy är lite samma sak? Aminosyror sägs det ju vara av tillverkaren. 
   

 3. 3 timmar sedan, MattiasN skrev:

  Jag har kört Acropower på dospump ett par månader nu, tycker det funkar bra och i början vill jag minnas att jag tyckte det gav lite stuns i korallerna. Kör dock lite lägre än rekommenderad dos. Nu när månaderna har gått är det ju svårare att veta vad som vad men allt ser bra ut och jag har börjat på min andra litersförpackning Acropower. 

  Varför inte prova att gå upp på rekommenderad dos?

 4. Ja hade tidigare ett xenia100 och nu ett reefer 350, red seas sumpar är värdelösa. påfyllnadskaret är i vägen och alldeles för litet.  Upplevde också en bättre kvalité på xenias möbel. Älskar djupet på xenia, men nu passar det bäst för mig med ett inte så djupt akvarium och reefer är helt klart bra och fina kar! Köper man xenia får man tänka på att returpump ingår. 

 5. Efter en kaotisk flytt med akvarium som sprack i nedre hörnet när vi ställde ner det i trappen för att vila så är jag idag väldigt glad och och nöjd över att äntligen va igång igen. Försäkring ersatte mig bra och ett nytt Red Sea Reefer 350 är på plats.


  Teknik för tillfället, 

  Belysning: ATI sirius x4

  Cirkulation: Nero 5, Nero 3, Jebao rw4 med batteribackup.

  Skummare: Coralbox D500

  Returpump: aqua medic oceanrunner 3.1 

  Doseringspump: D&D- p4 

  Ato: Blau

   

  Många sps’er dog under flytten men de flesta LPS’er klarade sig galant! Även min Flavecens dog  😪

   

  bjuder på lite bilder på ett mindre än en veckas gammalt rev, sanden åkte i igår och det är redan alger😅 FTS får bli om nån månad när alger är borta...

   

  2020-11-30 sixline

   

  LA lakers zoanthus

   

  Euphyllia and clowns

   

  Symphyllia


   

  Symphylla


   

  Setosa


   

  Goniopora


   

  Euphyllia

   

  • Like 6
×
×
 • Create New...