Jump to content

Henrik.Å

Medlem
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Henrik
 • City
  Göteborg/sverige
 • Antal år inom saltvatten
  började 2005 juli
 • Akvarievolym
  375L
 • Akvarie mått
  150x50x50
 • Antal år inom sötvatten
  3år

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Två nya invånare fick vara med på bild, Cirrhilabrus Jordani. En ny korall som gick att få till hyffsat på bild och två äldre invånare som jag ibland glömmer bort att uppskatta för den skönhet de faktiskt har. Nåt som e lite surt är att cyano har börjat komma en del och det var väl egentligen lite väntat eftersom mitt kar inte är så gammalt än så hoppas jag att detta bara är en fas. Har slutat med Rowaphos sen jag har omätbart fosfat med Hanna och korallerna har bra färg... håller ett öga på detta dock, men så länge allt ser bra ut så åker det inte i nåt mer.
 2. Gjort om scapen lite och köpt en trevlig liten pryl.
 3. Ok så det är dessa rackare, hoppades att det kanske skulle vara nåt annat ändå. Tack för hjälpen Med vänlig hälsning Henrik
 4. Som rubriken lyder så undrar jag om någon känner igen dessa sniglarna... väldigt små och sitter på de vanliga sniglarnas skal. Är det några pestsniglar eller är de nyttodjur? någon som vet vad de kallas? Som sagt all info uppskattas. Med vänlig hälsning Henrik
 5. ja det har du rätt i... har inte sett det från den sidan innan, men som en mäklare sa till mig en gång "Det ska vara ljust, vitt och fräscht" jag har aldrig tagit fasta på det vid annan inredning än min akvariesand
 6. Nu är färgerna betydligt bättre efter lite pillande med vitbalansen, ska bli kul att jämföra korallen på bild 1 efter ett tag i karet både färgen och tillväxten. Tyvärr är sanden rena bedrövelsen, massor med stora korallbitar + hela snäckskal och annat som tittar upp, har beställt annan sand som skall växlas in om ett tag.
 7. Jag är inte riktigt kompis med min sony nex-5, det ska gå att justera så att det inte blir så blått men de här bilderna e det bästa jag kan göra just nu.
 8. Nu är skummaren mer inkörd och ger mig just nu en halv skummarkopp i veckan, läste på olika forum och försökte hitta information om skummaren men det fanns inte mycket. Första tiden så skummade den över en del och det var svårt att få till bra inställningar, läste i bruksanvisningen om 3 olika justeringar 1:luftskruven 2: finjusteringsskruven för vattnet 3: grovjusteringen för vattnet. När jag kollade på en video från tillverkaren så såg jag att de inte använder grovjusteringen alls och efter att jag ändrade på min skummare så ger den mig nu tjockt skum och är stabil i sin skumkrona, men det tog mig som sagt 2 veckor att få till det bra. Den går tyst och det är rätt smidigt att lossa skummarkoppen, från pumpen kan jag inte höra något utan det är luftinsuget som ger ett litet blåsljud men jag är väldigt nöjd med ljudnivån, gött också att hela skummaren är genomskinlig så jag kan lugna mig innan jag plockar isär skummaren för att se om det är skit i impellern. So far so good. De första sps:erna har flyttat in också en röd chalice och en grön montipora confusa, som har gått i karet 2veckor nu, de har blivit ljusare i färgen och jag undrar om det inte kan vara pga fosfaten, jag mäter 000 varje gång med Hanna:s testare, jag har nu tagit ur rowaphosen och ökat matningen, köpte en eheim foderautomat så nu får fiskarna en blandning av ocean nutrition formula 1 och 2, kl 10 och kl 14 samt frystmat när jag kommit hem.
 9. Jag kör ju med täckglas för att inte fiskarna ska hoppa ut, och det har varit svårt att hantera när jag skall göra rent det i duschen för att det är glas helt enkelt, lätt att det går sönder. Så nu är det bytt mot Biltemas plastglas som dessutom har bättre passform nu eftersom jag kan kapa det hursomhelst och det blir mer ljusgenomsläpp pga att jag kan göra lufthål för att minska kondensen, mycket nöjd så här långt. Sumpen är inkopplad nu men har inte fått klart allting med kalkreaktorn ännu, skall köpa en matarpump innan jag kan köra igång den. En Nyos Quantum 160 skummare är inköpt och startades upp igår, inga bilder på den i sumpen ännu bara några på paketet, så här långt känns den grym... enda frågetecknet är hur nöjd jag kommer vara med skruven för luftinställningen... det känns som att den går för lätt i gängorna och kan ändra sig själv över tid, men det återstår att se.
 10. Jag är nöjd med rampen, nästan mycket nöjd... på plussidan är att den är väldigt tyst, det känns som det är bra tryck i ljuset, lätt menysystem för att ändra mellan de olika kanalerna för färgerna, gött med fjärrkontroll också vid programmering. På minussidan är det discoeffekten i sandbädden, det är inget man ser direkt men sitter man och tittar lite så kan man se det, men jag ångrar inte köpet en sekund, jag vet inte vilken ramp som täcker 150cm för ca 5500:- som hade varit ett bättre val för mig. När sumpen är inkopplad så blir det dags för kalkreaktorn att kopplas in och sen stenkoraller och då får jag själv se hur den fixar det, men efter parmätningarna som jag sett så ska den fixa det. Spannet var 700 par vid ytan 180 på sandbädden och 400 i mitten i ett kar som jag tror var 50cm högt.
 11. Har till slut fixat en ställning till akvarierummet, har tänkt att den ska bära sumpen. Profilerna är 40x40mm så den är Dr Alban stabil. Måtten är 135cm x 35cm. I helgen ska sumpen ställas iordning och sen skall det silikonas fast en bubbelfälla i den.
 12. Inget mer läsande på schampooflaskor...
 13. 2 st tunze nanostream 6095 med 7095 multicontroller inkopplade, den sista stenen från det gamla karet har också hittat sin plats. De gamla invånarna har också flyttats över successivt. 2st Pustarräkor 1st Blond Naso 2st Ocellarisclowner 3st Chromis Viridis 1st Filfisk 1st Gramma Loreto
 14. Så till slut hänger den där... när krokarna skulle sättas i linje i taket så hade det nog varit bra att följa talesättet "mät 2 gånger och märk 1 gång" nu blev den rätt så bra i linje med karet sett från kortsidan (efter några omhäng). Den hänger lite för högt tycker jag just nu så det blir nog till att skaffa nåt för att komma ner i höjd senare. Ljuset är just nu på fabriksinställningen och det är blåare på bild än i verkligheten, någon discoeffekt då? svar: ja Jag är j-kligt petig när det kommer till ljus och lite disco blir det med blått och vitt ljus som skiftar på sandbädden när vattenytan virvlar, vilket jag läst mig till på andra forum att de inte upplevt. Men jag får se hur allt lirar med armaturen efter en tids användande, hittills så gillar jag den... känns gedigen, tysta fläktar, lättmanövrerade menyer och fjärrkontrollen, enda minuset hittills är discoeffekten mellan blåa och vita dioder som finns där om man letar efter det, som sagt får försöka sammanfatta det efter en tid, kul är det iallafall att jag fått dit den.
 15. Kändes väl packad med skumgummi runtom och en stadig kartong med förstärkta kanter. Hänger den imorgon, behöver krokar att hänga upp den i, så det blir en sväng till hornbach imorgon bitti.
×
×
 • Create New...