Gå till innehåll

Tobbe77s

Medlem
  • Antal inlägg

    145
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Tobbe77s

  1. Måste ju vara nått fel på pumpen, jag har en Coralbox d500 och den är helt tyst på läge 7 av 8, kör jag den på fullt så hörs den lite om jag har skåpdörren öppen, har dock en mindre pump (dc2000) än vad du har i d700, men dc3000 som du har i din skummare har jag som retur pump och den är helt tyst upp till steg 6 av 8.

  2. Jag har ägt både Tunze 9012 och Bm curve 5 samt nu så har jag en Coralbox d500 som jag köpte från JL akvarium, Coral boxen e tystast följt av Bm curve 5 sist kommer Tunze 9012. Tunze 9012 ska du bara använda när du inte kan använda andra vanliga skummare då Bm cuve 5 skummar bättre än 9012, Coralbox d500 kan jag inte uttala mig om skummandet då jag bara kört den i 2 dar. Kvalitets mässigt så e Coral box d500 bäst följt av Bm sen Tunze 9012 sist pga den tunna plasten den är byggd av.

    Sen rengörning så tycker jag Bm curve 5 är lättast att plocka isär då man inte behöver verktyg, d500 fodras det en stjärnskruvmejsel, men det är inte så mycket bökigare, Tunzen är jobbig att plocka isär o göra ren. man lär pressa och dra isär den, känns verkligen som om clipsen som håller ihop den ska gå sönder. Jag anser inte att Tunze 9012 är en dålig skummare, den gör sitt jobb och den är snygg att ha i karet, men har man en sump så finns det andra bättre val, detta är mina åsikter, andra tycker säkert annorlunda.

  3. Frugan vill väldigt gärna ha en blå fisk, hon är så sugen att hon skulle vilja uppgradera till större kar så hon kan köpa en "Doris" fisk, men har haft ett 720 kar i många år innan jag startade ett 200 liters saltvatten och jag är inge sugen på att köra med ett större kar förrän jag hittat ett lämpligt hus att köpa då det är en sån mardröm o flytta stora kar med fisk o allt, så tips på snygga blå fiskar som passar i ett 200 liters kar mottages. I karet finns 2 clowner, 1 liten gul kirurg, 1 midas blenny (coolaste fisken jag sett) samt 1 dottyback, koraller tror jag mestadels blir lite knappar. Och ja, jag vet att gula kirurgen kommer växa ur mitt kar, förhoppningsvis så tar det nått år iaf.

  4. Tja, jag håller på med samma bygge nu, och jag kommer limma alla skivor som ska vara fast med pl600.

    Det kommer sitta som berget och det lär inte bli knas.

    Dom andra sidorna kommer jag vilja öppna och dom kommer jag sätta en regel i nerkant som vilar på stålramen och sedan 2 magneter på varje "lucka".

    Ang ljudisoleringen så ska jag prova att köra utan först, 16mm är ju ganska tjock så det kanske stoppar ljudet, skulle det inte göra det så är det väl bara smacka på skivor.

    Återkommer med lite bilder under veckan.

    Läst att många tycker pl600 är mycket sämre än pl400

×
×
  • Skapa Ny...