Jump to content

Tobbe77s

Medlem
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Tobbe
 • City
  Gävle
 • Antal år inom saltvatten
  2015
 • Akvarievolym
  200
 • Akvarie mått
  71x51x65
 • Akvarietillverkare
  Juwel Lido
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Razor 16k 120w
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coralbox D500
 • Antal år inom sötvatten
  15+
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  18kg
 • Storlek på sump
  45 liter
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan man ha eremiter i sumpen som städare? har ingen belysning till sumpen.
 2. grövre sand 2-3 mm, räcker att fylla på en liten mängd då den finare sanden iaf sjunker till botten och den grövre ligger kvar uppe.
 3. Måste ju vara nått fel på pumpen, jag har en Coralbox d500 och den är helt tyst på läge 7 av 8, kör jag den på fullt så hörs den lite om jag har skåpdörren öppen, har dock en mindre pump (dc2000) än vad du har i d700, men dc3000 som du har i din skummare har jag som retur pump och den är helt tyst upp till steg 6 av 8.
 4. Vet ej om jag ser rätt, men skåpet verkar vara byggt av mdf och ser omålat ut på insidan, risken att det suger åt sig fukt o sväller då du har sump i skåpet.
 5. Jag har ägt både Tunze 9012 och Bm curve 5 samt nu så har jag en Coralbox d500 som jag köpte från JL akvarium, Coral boxen e tystast följt av Bm curve 5 sist kommer Tunze 9012. Tunze 9012 ska du bara använda när du inte kan använda andra vanliga skummare då Bm cuve 5 skummar bättre än 9012, Coralbox d500 kan jag inte uttala mig om skummandet då jag bara kört den i 2 dar. Kvalitets mässigt så e Coral box d500 bäst följt av Bm sen Tunze 9012 sist pga den tunna plasten den är byggd av. Sen rengörning så tycker jag Bm curve 5 är lättast att plocka isär då man inte behöver verktyg, d500 fodras det en stjärnskruvmejsel, men det är inte så mycket bökigare, Tunzen är jobbig att plocka isär o göra ren. man lär pressa och dra isär den, känns verkligen som om clipsen som håller ihop den ska gå sönder. Jag anser inte att Tunze 9012 är en dålig skummare, den gör sitt jobb och den är snygg att ha i karet, men har man en sump så finns det andra bättre val, detta är mina åsikter, andra tycker säkert annorlunda.
 6. Har sett att mat osv som åker över kammen till överinningskammaren sjunker ner till botten där och bara ligger, hur löser ni detta, eremiter i kammaren eller en cirkulations pump därinne?
 7. Tobbe77s

  Blå fisk

  nån som vet om denna variant är lätt och få tag på? http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+28+1511&pcatid=1511
 8. 43-45 mm http://www.tritonakvarium.se/gf-vaggenomforing/2758-0
 9. Finns det nån anemon som clowner gillar att bo i som inte blir så stor, sett anemoner större än fotbollar, hade varit mer lämpligt om dom var som en cd skiva i omkrets.
 10. Tobbe77s

  Blå fisk

  Frugan vill väldigt gärna ha en blå fisk, hon är så sugen att hon skulle vilja uppgradera till större kar så hon kan köpa en "Doris" fisk, men har haft ett 720 kar i många år innan jag startade ett 200 liters saltvatten och jag är inge sugen på att köra med ett större kar förrän jag hittat ett lämpligt hus att köpa då det är en sån mardröm o flytta stora kar med fisk o allt, så tips på snygga blå fiskar som passar i ett 200 liters kar mottages. I karet finns 2 clowner, 1 liten gul kirurg, 1 midas blenny (coolaste fisken jag sett) samt 1 dottyback, koraller tror jag mestadels blir lite knappar. Och ja, jag vet att gula kirurgen kommer växa ur mitt kar, förhoppningsvis så tar det nått år iaf.
 11. jag silikonade btn moduler i mitt förra kar, se till att det inte är anti mögel medel i silikonet, köp akvarie silikon så är du på den säkra sidan.
 12. Satte in 1st 80 mm fläkt, är svalt och torrt i skåpet nu, samt att temperaturen i karet sjönk med ungefär 1 grad.
 13. Kör ni med fläktar i era sump skåp? Blir ju ganska varmt samt fuktigt för all teknik man har därinne. Satt o fundera på att sätta in en 80 mm dator fläkt, men det kanske är onödigt?
 14. Doppvärmaren jag har är för lång för min sump, skulle vilja ha en vettig doppvärmare till ett 200 liters kar som är max 25 cm lång, gärna under 20 cm.
 15. en väldigt mörk tonings film kanske skulle funka skapligt? Är ju inte dyrt med en liten bit till sido rutan, tror det är snyggaste lösningen om du inte tonar själva fönstret istället eller kör på rullgardin.
×
×
 • Create New...