Jump to content

Kubiken1891

Medlem
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  360L + 100 sump samt Blenny 80
 • Akvarietillverkare
  Akvastabil Move
 • Storlek på sump
  108

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kubiken1891's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nån som vet vart man kan få tag i kranen till V2 pure 75 osmos system?dvs kranen man väljer mellan att spola vattnet igenom systemet el att få ut osmosvatten.Min har börjat läcka
 2. Jag har kört 2st CT-lite G4 i snart 2 år men tyvärr har det hänt nåt med slaven, det går inte att koppla ihop master-slave längre samt att slaven inte uppför sig korrekt när man startar den. När man sätter i kabeln ska den scrolla genom alla färger men min tänder allting i några millisec sen slocknar den helt i ca 10-15min för att sen kliva igång på max. Tyvärr har aqua stockholm lagt ner + att jag inte har full koll på vart kvittot är så jag tänkte börja leta efter något nytt och låta den fungerande ct-liten hänga över mitt Blenny istället. Det jag tittat mest på är Hydra och maxspect razor och det verkar som hydra är klart bättre iom fler kanaler bl.a Min tank är 130x55x50 så 2 st Hydra 52 HD borde funka rätt bra el blir det overkill/klent? Följer det med nån form att upphängning till dom el måste man lägga ett par tusen till för att få det? Nån som har koll på detta el förslag på nån annan lösning Om nån har koll på hur jag skulle kunna få liv i ct-lite slaven (typ en reset el nåt) så vore det iofs kanon också
 3. Min stjärnmuräna har blivit lite kinkig med maten så jag tänkte kolla om nån har nåt tips på vad som kanske skulle kunna locka den att bli som vanligt igen Jag har kört mest med räkor och blandat in lancefish och musslor ibland, men numera tar han räkbitar ibland bara (ungefär en dryg räka totalt per vecka) och lancefish tittar den inte åt ens samt musslor ser det nästan ut som han rynkar på näsan och skakar på huvudet åt. Nån som har en ide? Läste nånstans om någon som haft black banded eel och doppade räkan i nånting innan men kommer inte ihåg vart jag såg detta.
 4. Hittade skruv/bult i nylon som bör passa men kan man lite på att dom inte släpper nåt giftigt? Dom som sålde hade ju såklart ingen aning om det fanns nåt i dom som kunde sänka en tank.
 5. Tjena. Någon som vet vart man kan hitta delar till en D500? 2 av "bultarna" som fäster konen i bottenplattan gick av när jag gjorde ren skummaren /Peter
 6. Jag har kört min tank i snart ett år nu och tänkte skaffa en doserpump. ATIs 6kanaliga verkar klart billigast men har hört att den hänger sig ibland, nån som har koll på om detta stämmer. Och betala 4-5 tusen för en GHL känns inte helt aktuellt. Nån som har förslag på någon bra doserpump till vettig kostnad?
 7. ahh jag har skalat och delat dom iom dom inte klarar att svälja dom hela. Jag får ta och testa en delad med skalet kvar ikväll då Men jag hörde nåt för många år sedan att frysta räkor enbart blev för salt el nåt liknande.
 8. Jag har 2 stjärnmuränor som har käkat allt man hållt ner framför dom. Men den ena har börjat bli lite kinkig,han vägrar ta lancefish och andra frysta fiskar men räkor gillar han. Så frågan är om man kan mata med enbart räkor el måste jag försöka hitta nåt annat att variera med?
 9. jorå ligger på 1.025 och 25 grader , men ska nog köra en osmoskalibrering av refraktometern när jag kommer hem för säkerhets skull (den borde stämma iom den visar 1.025 på bägge tankarna)
 10. Står inget om osmos el kranvatten på hemsidan men jag får kolla på burken sen. http://www.zoo.se/produkter/akvaristik/vattenpreparat/akvariesalt/aqua-medic-reef-salt-4kg-120l-saltvatten.html tror det stod 420ca och 1380 mg på burken om jag minns rätt.
 11. det har jag inte kollat, visste inte att det fanns olika Det får kollas när jag kommer hem, antar att det står på burken.
 12. Jag blandade vatten igår och körde med Aqua Medics salt. Men när jag kollade värdena så fick jag 840 Mg och 2.3 KH. Jag ska göra en ny koll när jag kommer hem från jobbet idag men dom värdena låter väl ganska fel? KH värdet testades med Salifert,Red sea och Hanna och Mg med Salifert, bägge testerna visade ok när jag kollade värdena i tanken.
 13. Jag har frågat runt lite ang ZT-6800 iom den är längre men den finns inte att få tag på i sverige och ZT-6600 är till max 120cm tank. Nån som har någon koll på om man kan köra 6600 till en 130cm el blir det mörkt i kanten? el kan man hissa upp allt ett par cm så man får mer bredd på ljuset el hamnar man för långt från ytan då? Finns det nån praxis på att rampen skall sitta på x antal cm från ytan för att fungera bra?
 14. hyffsat med alger just nu ialla fall
 15. Såg den idag, har inte lagt i nåt nytt i tanken på flera månader
×
×
 • Create New...