Gå till innehåll

Nim

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Såg inte de svaret ... jag fick med de och dom som hade de innan sa jag skulle ha de under för att skydda glaset... varför ska jag ta bort de,,, har ingen sand i än :/
  2. tack så mycket att du gjort klarhet i det mesta. ska absolut bygga om lite då, finns de några sidor liknande zoopet fast för saltvatten så man kan läsa på om olika arter osv eller är det bara böcker som gäller ?
  3. Hej alla! För ett tag sen skrev jag att jag skulle få ta över ett 200liters kar med allt i, Det va 2 koraller i nått stor grön grej och ett gäng knappar. Knapparna är nergrävda i skogen på inrådad av folk i tråden. Karet har varit igång nu lite mer än 2 veckor hos mig och inte märkt nån spik i några värden osv men jag undrar lite när jag kan släppa i nått och vad jag bör satsa på först det är ju fortfarande en del gröna alger gick nästan inte att få bort alla hela karet va ju täckt av dom. Hur får jag bort dom gröna algerna bäst ? sen har jag bilder på några saker som dykt upp som jag undrar vad det är .. Här är de några gröna pinnar som växt fram och även några röda typ rör trådliknande under som jag med undrar vad det är. Och även vad krorallen heter och om den kräver nånting speciellt. Sen nått jag inte blir klok på ska de va vattenbyten eller ska man bara fylla på med vatten ? Sen undrar jag om det är ok att ha "revet" såhär eller ska jag försökta bygga mer uppåt och ha mer fria ytor neråt ? sen ser ni ju algerna bättre här
  4. Men gud va hemskt med den artikeln och jag som har katt och hund hemma. Är dom så farliga om man bara låter dom va i karet utan att ens ta ur dom med vatten i så de täcker dom eller ska man bara ta skiten i en platspåse och bränna ? Det va Protopalythoa iallafall googlade och hittade en bild som stämde på dom som fanns i. Han Stig i Gemla och Ocean Akvarium har jag hört talas om och fått rådet att köpa allt fiskar osv där då tassar och morrhår inte har alls samma kvalitet på sina grejer. Sen sätter jag inte min fot där om jag inte måste pga en otrevlig äldre kärring i personalen som kommenterade om min hund då en annan släppte fram sin hund till rumpan på min och då min är osäker då hon blivit biten ett par gånger av andra hundar då hon antagligen ses som "svag" så sa hon ifrån inte så konstigt men kärringen hävde ur sig "den där får du nog hålla lite koll på" och rynkade på näsan, bara för de råkar va en amstaff inte fick hon nå gotte eller gos heller som hon alltid får och är van att få där. Jag ändå varit där varje fredag och köpt syrsor och gotte till hunden sen jag flyttade hit, det har varit lite fredagsmys som min hund älskat. Det är inga fiskar i utan bara stenen och dom 2 korallerna.
  5. Hej alla !! Jag är så fruktansvärt glad jag kommer få ta över ett saltvattens kar av en vän som inte orkar ta hand eller sköta det längre. Karet är på 200 liter med levande sten i och 2 mjuka koraller nån grönaktig som ser ut som nån skumsvamp och nån som ser ut som taggiga svampar som va giftiga i luft berätta han. Finns ingen fisk i. Jag har haft ett gäng mindre sötvattenskar så är inte helt grön men ändå relativt ny speciellt inom saltvatten. Jag vill ha och läsa så mycket information om saltvatten som bara går att få tag i, Finns det några bra sidor svenska som engelska som man kan läsa om dom olika typerna och om koraller fiskar och vilka som är lämpliga osv. Jag har googlat lite men inte fått fram någonting som jag tycker är superbra. Eftersom karet stått ett tag är det en del gröna alger osv vad kan jag göra åt det bara rensa ut ? och hur går vi tillväga för att flytta det på bästa sätt ? ska vi tömma de mesta och vattnet och sen tillsätta nytt eller bara spara så mycket av vattnet som möjligt ? alla råd tas tacksamt emot.
×
×
  • Skapa Ny...