Gå till innehåll

Magnus Johannesson

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senaste besök

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Magnus Johannesson's prestationer

Första dyket

Första dyket (1/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

0

Omdöme

  1. Hej. Körde igång ett nytt kar i dagarna och har puttat i LS och Levandesand. Stenen kommer fr ett fint kr , men har mellanlandat i hink med saltvatten och värme. Efter ett dygn så hade inga värden rört sig över huvudtaget. Amm Nitr Nitra. Så jag hade ett oöppnat Red Sea Mature kit som jag tänkte att prova. Kanske det är så nu att jag kör en ny cykling i onödan. Men ville vara på säkra sidan. Har följt anvisningar och dosering enligt instr. Enligt denna instr så ska jag hamna dag 3 på värden. Ammo 1 Nitrit 0,1 Nitrat 35 Men när jag testade idag så var värdena Ammo 0,01 Nitrit 0 Nitrat ca 7 Salt är red sea coral pro. Temp 27 PH 8,2 KH ca 8 Salt 1,024 Stenen har en del skivor och en j-a massa mini ormstjärnor. Vad innebär detta i praktiken? Varför åker inte värdena upp?
  2. HEj. Tack för era svar. Jag förstår lite kanske oron med att få ett överfyll i karet. Men ska man vara helt säker så får man kanske helt låta bli. Om vi utgår ifrån att jag varje dag håller rätt flöde genom överrinngen och att det funkar som det ska. Kan jag då ha sensorn i det facket? och påfyllnadsvattnet in i samma fack? Är det samma nivå i hela sumpdelen ? Nån sa att den ska sitta i sista facket ihop med returpumparna. Men där får den ju inte plats utan att ta bort pumparna? Går säkert at lösa sjölv när karet väl fyllts med vatten-- men om nån har gjort samma lösning i samma kar med bibhållen funktion under längre tid så kan jag ju lika gärna få dit allt innan vatten åker i. Jag vill helst låta karet vara helt i original och inte modda det.
  3. Hej. Säkerligen finns svaret i någon gammal tråd. Men vad vore ett forum utan nya trådstarter Jag har ett RSM 130 helt i original som ej är uppstartat ännu. Det har alltså hela huven kvar. Nu köpte jag en Tunze 3155 Osmolator . Är det någon som har använt en sådan i ett RSM 130. ? Och har ett framgångsrecept på detta? Min tanke var att sätta vakten till höger om värmaren och påflödet i stort sett rakt på värmaren. Får jag något bekymmer med detta upplägg?
×
×
  • Skapa Ny...